Majoritatea personalului IT este dispusă să fure informaţii importante despre companie, inclusiv parolele directorilor şi detalii despre clienţi, în cazul unei eventuale disponibilizări, conform unui nou studiu realizat de de Cyber-Ark, citat de site-ul itworld.com.
Rezultatele arată că 88% din administratorii IT au recunoscut că ar fura secretele corporative, în cazul în care acestea ar deveni brusc redundante. Informaţiile vizate includ parole ale CEO-ului, baze de date cu clienţii companiei, planuri de dezvoltare şi de cercetare, rapoarte financiare, planurile companiei precum şi lista de parole privilegiate.
Cercetarea relevă şi faptul că, din cei 88%, o treime ar folosi lista de parole privilegiate pentru a obţine acces la documente valoroase, cum ar fi rapoarte financiare, conturi, salarii şi alte informaţii secrete. Un număr de 300 de IT-işti au răspunde studiului anual intitulat "Încredere, Securitate & Parole".
Udi Mokady, co-fondator şi şef executiv la Cyber-Ark, a declarat că majoritatea directorilor de companii nu ştiu despre zonele administrative sau privilegiate la care are acces personalul IT.
Conform aceluiaşi studiu, administratorii IT încă păstrează obiceiuri de securitate foarte nocive, o treime dintre repondenţi încă salvează parole pe hârtie, iar 35% au declarat că trimit informaţii confidenţiale extrem de sensibile prin e-mail sau curieri.
Sondajul de asemenea, a constatat că o treime din personalul IT a recunoscut că verifică cu ajutorul reţelei, informaţii confidenţiale, cum ar fi salariul celorlalţi angajaţi şi detalii personale din mesajele de poştă electronică.