Isus, crucificat ilegal

Un grup de crestini a inaintat o plangere inaintea unui tribunal din Kenya, prin care revendica declararea condamnarii lui Iisus "inexistenta" si crucificarea sa ca ilegala, relateaza AFP.

Judecatoarea Joyce Aluoch a explicat gruparii Prietenii lui Iisus ca programul Curtii Supreme este foarte incarcat, avand in vedere ca majoritatea magistratilor sunt inca in concediu.

Avocatul gruparii FOJ, Michael Chemwok, a cerut insa ca acest caz sa fie examinat de urgenta.             "Vrem sa rescriem Biblia pentru a clarifica faptul ca Iisus nu a fost un infractor", a explicat Chemwok.             Organizatia doreste ca instanta sa declare procesul lui Iisus "inexistent, pentru ca tribunalul care L-a condamnat nu era corect constituit, pentru ca acuzatorii au incalcat legile vremii si pentru ca procesul a fost inscenat", a declarat purtatorul de cuvant al Curtii, Dola Indindis.             "Procesul lui Iisus, regele iudeilor, acuzat de blasfemie impotriva Sfantului Duh, apoi condamnarea si crucificarea Lui au incalcat legile epocii si trebuie sa fie corectate de catre legea moderna", a precizat avocatul Humprey Odanga.

Plangere legitima             Conform legilor romane, crucificarea se aplica celor care comiteau infractiuni precum furt, tradare, viol sau jignirea imparatului, a adaugat Odanga.             Potrivit Bibliei si istoricilor religiilor, instanta suprema evreiasca ce l-a condamnat pe Iisus la moarte, Marele Consiliu, L-a acuzat pe Hristos de blasfemie, insa Irod, regele Iudeii si vasal Romei, L-a eliberat. Iisus a fost apoi trimis la Pontiu Pilat, procurorul Iudeii si functionar roman, care la randul sau L-a trimis Consililui, dupa ce "s-a spalat pe maini".             "In virtutea carei legi a fost condamnat Iisus? Romanii nu L-au gasit vinovat de nicio crima sau delict. Iar Marele Consiliu nu avea competenta de a-L condamna la moarte prin crucificare", a concluzionat Odanga.             Juristii din Kenya care au studiat cazul au stabilit legitimitatea plangerii formulate de FOJ, fara a admite insa competenta tribunalelor din tara si notand ca "exista o intarziere".

Sursa: Mediafax