Inspectoratul Şcolar Braşov a transmis Ministerului Educaţiei că refugiaţii ar putea primi la Braşov doar asistenţă psihologică, nu şi hrană sau adăpost, întrucât ar fi perturbate activităţile şcolare.
Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor judeţene din ţară şi universităţilor să transmită o situaţie a locurilor de cazare disponibile în căminele liceelor şi în campusurile universitare, care ar putea fi puse la dispoziţia refugiaţilor.
Reprezentanţii ISJ Braşov au transmis că oferirea unui adăpost refugiaţiilor în cămine ar conduce la perturbarea activităţilor şcolare.
"Ni s-a solicitat o situaţie a ajutorului pe care l-am putea acorda refugiaţilor. În situaţia în care s-ar asigura locuri de cazare pentru refugiaţi în cămine sau în săli de sport, s-ar perturba buna desfăşurare a activităţilor şcolare, iar şcoala ar avea de suferit. Dacă, de exemplu, am pune la dispoziţie o sală de sport, asta înseamnă că acolo nu s-ar mai putea desfăşura activitatea obişnuită", a declarat Marius Vlăduţ, reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov.
Sursa citată a precizat că poate fi asigurată refugiaţilor doar asistenţă psihologică.
"Nu putem asigura decât asistenţă psihologică prin alocarea unor experţi din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Braşov", a spus Marius Vlăduţ.
El a mai precizat că Braşov dispune de măsuri de urgenţă în caz de calamităţi sau război, dar nu şi în ceea ce priveşte refugiaţii sirieni, relatează Mediafax.
Nici la Universitatea "Transilvania“ Braşov nu sunt disponibile locuri de cazare în cămine pentru refugiaţi, locurile de cazare fiind, oricum, insuficiente chiar şi pentru studenţii instituţiei de învăţământ superior.