A început deja cea de-a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care se desfășoară până în 26 iunie în Cluj-Napoca. Ca în fiecare an, agenda festivalului este încărcată de opțiuni multiple din care cinefilii pot alege cum să-și petreacă cele zece zile de festival.
Filme străine și românești în premieră sau aplaudate deja la festivalurile internaționale, dar și concerte și o mulțime de activități care vor umple pauzele dintre filme. Toate contribuie la atmosfera festivă care a pus deja stăpânire pe orașul Cluj-Napoca.
Și anul acesta IQOS continuă parteneriatul cu TIFF, o colaborare care numără deja cinci ediții și care este construită pe preocuparea comună de a susține și promova cinematografia românească și de a contribui la creșterea unei noi generații de cineaști din România. Un astfel de proiect dezvoltat de TIFF și susținut de IQOS este „10 pentru FILM”, prin care 10 actori la început de carieră intră într-un program de formare, care include workshop-uri, dar și întâlniri esențiale cu profesioniști din industrie.
Suntem povestitorii vieților noastre. Și parte din poveștile altora. Împreună rescriem viitorul. Cu IQOS. Acesta este mesajul pe care IQOS îl aduce la TIFF, un mesaj care pune accentul, deopotrivă, pe poveștile individuale, dar și pe impactul acestora în marea poveste colectivă a noastră, a tuturor.
Pentru a-i face părtași la marea poveste TIFF, IQOS îi provoacă pe cei care ajung la festival să devină ei înșiși creatori de povești, al căror final nu-l vor cunoaște, însă, decât la încheierea festivalului. Astfel, pe toată durata TIFF, IQOS îi invită pe cei mai creativi cinefili să ia parte la scrierea unor scenarii colective. Într-un spațiu dedicat din cadrul Muzeului de Artă, cei dornici să își exerseze talentul literar vor putea continua un capitol dintr-un scenariu, din punctul în care a fost lăsată de persoana dinaintea lor. Cei dornici pot să își manifeste creativitatea și pe pagina de Instagram @iqos_ro, unde comunitatea IQOS este invitată la un concurs de povești pe toată perioada festivalului.
Structurat pe capitole care marchează momentele esențiale ale oricărei povești – introducere, intrigă, desfășurarea acțiunii, punct culminant și deznodământ – scenariul final va dezvălui o poveste colectivă, scrisă de comunitatea IQOS.
Scenariile colective sunt o pledoarie pentru efortul comun pe care trebuie să-l facem pentru a atinge progresul. Ele reprezintă o manieră creativă de a defini comunitatea IQOS, în care diferențele sunt apreciate și chiar îmbrățișate, iar perspectivele diferite ajută, de fapt, să ne imaginăm și să construim un viitor fără fum, în care fiecare dintre noi este personajul principal.
În plus, în pauzele dintre filme, utilizatorii IQOS se vor putea bucura de o serie de beneficii funcționale în cafeneaua smoke-free din Piața Unirii, unde vor putea imortaliza momente speciale cu ajutorul unui photo booth spectaculos, iar la Muzeul de Artă vor participa la concertul Muse Quartet în seara zilei de 24 iunie. Cei care nu pot ajunge la festival se pot bucura de provocările lansate în IQOS Club, dar și în Instagramul @iqos_ro, care îi vor introduce în atmosfera de la TIFF și le pot aduce premii inedite.
IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.
Material susținut de IQOS.