Un grup de personalități catolice din Statele Unite, bazându-se pe dezvălurile WikiLeaks și alte informații, îi solicită lui Donald Trump declanșarea unei investigații privind implicarea administrației Obama în „schimbarea de regim” de la Vatican
În februarie 2013, Papa Benedict XVI a fost primul suveran pontif care a demisionat, după Papa Grigorie XII în 1415, și primul care a demisionat din proprie inițiativă, după gestul similar al Papei Celestin V în 1294.
Dar a demisionat Benedict de bună voie? Demisia sa a șocat lumea, iar Ratzinger nu și-a explicat niciodată pe deplin gestul.
Pe 20 ianuarie, un grup de personalități americane a publicat în revista catolică The Remnant o scrisoare deschisă adresată lui Donald Trump în care îi cer acestuia să investigheze implicarea lui Barack Obama, Hillary Clinton, George Soros și a altora în debarcarea forțată a lui Benedict și declanșarea a ceea ce ei numesc „Primăvara Catolică”. O aluzie la catastrofala „Primăvară Arabă”, care a transformat Orientul Mijlociu într-un uriaș incendiu.
„Avem motive să credem că la Vatican a fost orchestrată o ‘schimbare de regim’ de către administrația Obama”, scriu semnatarii scrisorii. Aceștia, bazându-se pe telegrame Wiki-Leaks și alte informații date publicității în ultimii ani, susțin că administrația Obama și asociații ei au folosit mașinăria diplomatică, forța politică și puterea financiară pentru constrângeri, mituiri și șantaj, provocând un adevărat „puci” în Biserica Catolică.
Conservatorul Papă Benedict, adept al liniei tradiționale a catolicismului, a fost înlocuit cu actualul Papă Francisc, un exponent al stângismului, care a declanșat în lumea catolică o revoluție progresistă.
„Am fost îngrijorați să descoperim că, în timpul celui de-al treilea an al primului mandat al administrației Obama, fosta dvs. oponentă, secretarul de stat Hillary Clinton, și alți oficiali guvernamentali cu care s-a asociat au propus o ‘revoluție’ Catolică care să ducă la dispariția finală a ceea ce a mai rămas din Biserica Catolică în America”, se arată în scrisoarea către Trump.
„Dictatura de ev mediu” din Biserica Catolică
Semnatarii își însoțesc epistola cu link-uri către documente și relatări de presă care să le demonstreze afirmațiile. Ei atrag în primul rând atenția asupra faimosului schimb de e-mailuri care îl are ca protagonist pe John Podesta, eminența cenușie a lui Hillary Clinton, în care acesta discută despre o „schimbare de regim” pentru a elimina ceea ce descrie drept „dictatura de ev mediu” din Biserica Catolică. În legătură cu acest subiect, publicația The New American nota în octombrie 2016:
„Podesta, un vechi consilier și confident al lui Clinton, și unul dintre preferații finanțatorului Stângii, George Soros, dezvăluia într-un e-mail din 2011 că el și alți activiști lucrează la punerea în practică a unei revoluții de tip ‘Primăvara Catolică’ în interiorul Bisericii Catolice, o referire evidentă la catastrofalele lovituri de stat din cadrul ‘Primăverii Arabe’, organizate în același an de echipa Obama-Clinton-Soros, care au destabilizat Orientul Mijlociu și au adus la putere în regiune regimuri radicale și grupări teroriste.
E-mail-ul lui Podesta reprezintă un răspuns la un mesaj al altei importante figuri din anturajul lui Soros – Sandy Newman, fondatorul organizației stângiste ‘Voices of Progress’. Newman i-a scris lui Podesta cerându- i sfatul privind cele mai potrivite metode de a ‘sădi semințele unei revoluții’ în Biserica Catolică, pe care o descria ca o ‘dictatură a evurilor medii’ (sic!).”
În scrisoarea către Donald Trump, semnatarii notează: „La aproximativ un an de la această discuție pe email, care nu trebuia să devină publică, am descoperit că Papa Benedict a demisionat în circumstanțe foarte neobișnuite și a fost înlocuit cu un papă a cărui aparentă misiune este să ofere o componentă spirituală agendei ideologice radicale a Stângii internaționale.”
Și personalitățile semnatare adaugă: „Rămânem perplecși din cauza acestui Papă cu sarcini ideologice, ale cărui misiuni par să formeze una dintre cele mai avansate agende seculare ale Stângii în loc să călăuzească Biserica Catolică în misiunea sa sacră.”
Cele opt enigme ale demisiei lui Benedict
Partea cea mai importantă a scrisorii adresate lui Trump o reprezintă reprezintă cele opt puncte pe care investigația noii administrații ar trebui să le elucideze.
FOTO: Papa Francisc, un cap al Bisericii Catolice pe placul lui Obama
1. „În ce scop Agenția Națională de Securitate (NSA) a monitorizat conclavul care l-a ales pe Papa Francisc?”
Într-adevăr, la sfârșitul lunii octombrie 2013, revista italiană Panorama (proprietatea lui Silvio Berlusconi) scria că NSA a monitorizat 46 de milioane de telefoane din Italia, în perioada 10 decembrie 2012 – 8 ianuarie 2013, inclusiv apeluri în și dinspre Vatican. Cardinalul Bergoglio însuși, cel care avea să fie ales Papă, ar fi fost una din țintele interceptărilor.
Potrivit Panorama, monitorizările erau grupate de NSA pe patru categorii: „intențiile liderilor”, „amenințări la adresa sistemului financiar”, „obiective ale politicii externe” și „drepturile omului”.
Legat de aceste dezvăluiri, Al-Jazeera scria și ea tot în octombrie 2-13: (Cardinalul Bergoglio) „a prezentat interes pentru serviciile secrete americane din 2005, potrivit Wiki- Leaks”.
În aceeași perioadă, pe baza dezvăluirilor făcute de Edward Snowden, fost angajat CIA și colaborator NSA, presa internațională scria Agenția Națională de Securitate spionase și telefonul Angelei Merkel sau supraveghease numeroși cetățeni francezi.
2. „Ce alte operațiuni sub acoperire au mai fost desfășurate de lucrătorii operativi ai guvernului Statelor Unite în legătură cu demisia Papei Benedict sau cu conclavul în care a fost ales Papa Francisc?”
3. „Lucrătorii operativi guvernamentali au avut contacte cu ‘Mafia Cardinalului Danneels’?”
Cardinalul belgian Godfried Maria Jules Danneels este considerat unul dintre liderii taberei „progresiste” din Biserica Catolică, autor între altele al unei scrisori către guvernul de la Bruxelles în care se pronunța în favoarea căsătoriilor homosexuale, pentru a pune capăt „discriminării LGBT”. În 1990, Danneels l-a sfătuit pe regele Belgiei să promulge legea proavort.
Cu ocazia lansării „Biografiei” sale oficiale, în septembrie 2015, cardinalul Danneels a declarat fără înconjur că a fost membru al clubului secret de cardinali care i s-au opus lui Benedict, numit chiar de Danneels „mafie”. Acest „club” milita ca Biserica să fie condusă de Bergoglio și să devină „mult mai modernă”.
4. „Tranzacțiile financiare cu Vaticanul au fost suspendate în zilele de dinainte de demisia lui Benedict. Au fost implicate agenții ale guvernului Statelor Unite?”
5. „De ce au fost reluate tranzacțiile financiare pe 12 februarie 2013, în ziua următoare celei în care Papa Benedict XVI și-a anunțat demisia? A fost o pură coincidență?
Într-adevăr, începând cu 1 ianuarie 2013 (practic, însă, din 3 ianuarie), Italia a blocat utilizarea cărților de credit și de debit ale Vaticanului, motivând lipsa de transparență financiară a cetății papale, care s-a trezit cu toate posibilitățile de efectuare a plăților și a încasărilor electronice blocate.
Vaticanul a fost practic deconectat de la sistemul SWIFT, de compensări inter-bancare, din care fac parte 10.000 de bănci din întreaga lume, ajungând astfel în aceeași situație cu Iranul, în perioada în care era supus sancțiunilor internaționale.
Cetatea Papilor pusă pe picior de egalitate cu un stat terorist!
Pe 11 februarie 2013, Papa Benedict anunță că va demisiona, demisia fiind efectivă din data de 28 februarie. Pe 12 februarie, sistemul bancar al Vaticanului este repus în funcțiune.
În cele 39 de zile cât a durat criza, Vaticanul pierduse 1.170.000 de euro.
La vremea respectivă, numeroase voci au afirmat că această stranie criză bancară apărută din senin a fost de fapt un șantaj pentru a forța demisia Papei Benedict XVI.
6. „Ce acțiuni - dacă acestea au existat - au fost întreprinse de John Podesta, Hillary Clinton și alte persoane legate de administrația Obama care au fost implicate în discuția despre provocarea unei ‘Primăveri Catolice’?”
7. „Care au fost scopul și natura întâlnirii secrete dintre Joe Biden și Papa Benedict XVI la Vatican pe 3 iunie 2011 sau în jurul acestei date?”
La jumătatea lui iunie 2011, Casa Albă a dat publicității o fotografie cu vicepreședintele Joe Biden discutând cu Papa Benedict la Vatican. Întâlnirea nu fusese anunțată înainte de a se produce pe nici un canal și a luat toată lumea prin surprindere, scria revista Time pe 16 iunie. Nicio altă explicație privind conținutul discuțiilor nu a fost oferită. Presa italiană a descris întâlnirea ca pe una „strict privată”.
Biden este primul vicepreședinte al SUA de confesiune catolică, dar are vederi foarte liberale, sprijinind avorturile, căsătoriile homosexuale etc. I-a cerut Biden lui Benedict să transpună în sânul Bisericii Catolice această linie stângistă?
8. „Ce rol au jucat George Soros și alți finanțatori internaționali care ar putea locui astăzi pe teritoriul Statelor Unite?” Soros Files informa înaintea conclavului din martie 2013, în care urma să se aleagă succesorul lui Benedict, că George Soros, prin mai mulți interpuși, a finanțat promovarea candidaturii cardinalului african Peter Turkson, un ghanez cu vederi socialiste.
Acum, Turkson se ocupă la Vatican de problematica schimbării climei mondiale și a măsurilor de combatere a acesteia.
Papa Francisc, un exponent al stângii progresiste
Gesturile și afirmațiile Papei Francisc au fost salutate în repetate rânduri de presa de stânga. Pe bună dreptate. Iată câteva mostre de stângism papal:
1. În mai 2015, Papa Francisc respingea piața liberă – „Nu ne mai putem încrede în forțele nevăzute și în mâna invizibilă a pieței”.
2. În iulie 2015, Papa a trimis o scrisoare de felicitare autorului cărții pentru copii „Piccolo Uovo”, în care apar personaje animale homosexuale.
3. Despre homosexuali: „Cine sunt eu să judec o persoană homosexuală care îl caută pe Dumnezeu?” (iulie 2013);
4. Biserica ar trebui să le ceară iertare homosexualilor: „Biserica trebuie să spună că îi pare rău pentru felul cum s-a comportat în multe rânduri... față de persoanele gay pe care le-a ofensat”.
5. Tot în iulie 2013, aflat în vizită în Bolivia, a primit încântat din partea președintelui Evo Morales un crucifix în care Hristos era răstignit pe o seceră și un ciocan.
6. A criticat familiile cu mulți copii: „Unii cred că pentru a fi buni catolici trebuie să fim ca iepurii”.
7. A vizitat Cuba în septembrie 2015, unde a slujit liturghia în fața unui uriaș portret al comunistului anarhist Che Guevara;
8. Francisc a lansat nenumărate apeluri la primirea imigranților în număr nelimitat și a criticat ceea ce a numit „exacerbarea globală a retoricii anti-imigrație”.
9. Big Bang a existat: „Big Bang-ul, pe care îl considerăm astăzi ca fiind la originea lumii, nu contrazice intervenția unui creator divin, ci, dimpotrivă, o impune”.
10. Întrebat dacă o expediție pe Marte ar descoperi marțieni care ar dori să se boteze, Papa a spus: „Cine suntem noi să închidem ușa în fața cuiva?”.