Ion Țirica a inaugurat, miercuri, alături de mari personalități ale sportului, un patinoar cu o capacitate de 500 de locuri
Patinoarul Telekom Arena, operat de Fundația Țiriac și construit la inițiativa domnului Ion Țiriac, a fost inaugurat miercuri, 7 decembrie 2016, în prezența unor invitați de renume precum Simona Halep, Horia Tecău, Ilie Năstase, Mihai Leu, Mihai Covaliu, Elisabeta Lipă, Andreea Răducan, Violeta Beclea-Szekely, Octavian Belu, Mariana Bitang, Sandra Izbașa, Bogdan Stelea, Marius Copil, Mihnea Costoiu, Bogdan Enoiu, Ambasadorul Canadei în România – Kevin Hamilton și Primarul orașului Otopeni – Silviu Constantin Gheorghe, dar și a circa 150 de elevi din orașul Otopeni.
În cadrul evenimentului, patru echipe de hochei de juniori au disputat două meciuri demonstrative pentru cei prezenți, iar două patinatoare de 8, respectiv 14 ani, au susținut cu grație momente artistice.
„În trei luni am transformat un câmp într-o locație sportivă la norme internaționale. Semnificădoar o picătură în <<Marea Românească>>, însă, mai important,reprezintă un exemplu că lucrurile se pot realiza atunci când există dorința. Sper ca în viitorul imediat clasa politică, în toată structura ei, săadere la această direcție și să transforme tineretul, sănătatea și sportul în reale priorități naționale”, a declarat Ion Țiriac.
Patinoarul situat pe Strada Drumul Gării Odăi (Otopeni) are o suprafață construită de 4 863 mp, o capacitate de aproximativ 500 de locuri, iar investiția totală în construcția sa s-a ridicat la 3,6 milioane de Euro.
Amplasamentul pune la dispoziția vizitatorilor 4 vestiare pentru echipele de hochei, 6 vestiare individuale pentru patinatori sportivi și un vestiar pentru publicul larg. În plus, beneficiază de o parcare de 70 de locuri, cu spații adaptate inclusiv pentru autocare.
Pentru început, patinoarul va putea fi accesat în mod gratuit de grupurile de copii și elevi care doresc să practice sporturi pe gheață. Totodată se vor organiza cursuri gratuite de hochei și patinaj, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani, în intervalul orar 13:00-14:00, în cadrul unei școli dedicate.
Accesul publicului larg va fi posibil începând cu primul trimestru al anului 2017