Femeile se simt confortabil cu corpul lor atunci cand isi accepta atat calitatile, cat si defectele.
O atitudine pozitiva ne ajuta sa ne dam seama de dimensiunile si formele reale ale corpului, in timp ce o atitudine negativa determina o perceptie distorsionata asupra imaginii corpului. Acest lucru se concretizeaza prin compararea propriului corp cu alte imagini, ceea ce poate genera anxietate si disconfort. A nu fi fericita in propria piele afecteaza felul in care te percepi ca persoana, poate duce la un disconfort emotional, la pierderea respectului de sine, depresie si tulburari in alimentatie.
Tiparul „Barbie”
Pentru a avea o stare generala de bine, o femeie trebuie, in primul rand, sa aiba o atitudine pozitiva fata de imaginea reflectata in oglinda. Foarte multe femei nu sunt multumite de imaginea lor, pentru ca nu se incadreaza in tiparul de fumusete promovat prin diverse mijloace, fiind bombardate din toate partile cu imagini care reprezinta siluete „croite” dupa tiparul „Barbie”.
Aducand in prim- plan o imagine ideala greu de obtinut si de mentinut, companiile care activeaza in industria frumusetii si-au asigurat venituri grase. Nu constituie o surpriza faptul ca se promoveaza aspectul tanar, alaturi de masurile de manechin, factori esentiali in definirea conceptului de frumusete.
Standarde de frumusete
Mesajele mai mult sau mai putin subliminale care se adreseaza femeilor repeta obsesiv acelasi lucru: „Orice femeie trebuie sa fie slaba”, sau „Procesul natural de imbatranire este un dezastru impotriva caruia trebuie sa luptam”.
Familia si prietenii pot sa influenteze modul in care gandim despre noi insine, prin comentariile pozitive sau negative pe care le fac la adresa noastra.
PRIMII PASI
Odihna si sport
> Un regim alimentar sanatos inseamna obtinerea unui aspect frumos al pielii si parului si a unei structuri osoase puternice.
> Exercitiile fizice sunt surse constante de energie si au o contributie insemnata asupra imaginii noastre.
> Odihna este unul dintre factorii care alunga stresul.