Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că lansează proiectele pentru producţia de energie din surse regenerabile, cu un buget de 457.700 milioane euro. Pentru cei care doresc să depună aplicații, perioada limită este între 31 martie și 31 mai 2022.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat lansarea apelului de proiecte pentru producţie de energie din surse regenerabile, cu un buget de 457,700 milioane euro.
Schema de ajutor de stat bazată pe procedură de ofertare concurenţială se adresează microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii, cât şi întreprinderilor mari, inclusiv întreprinderi nou înfiinţate, constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societăţile, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sau constituite în conformitate cu legislaţia specifică din statul membru a cărei naţionalitate o deţin.
Aceasta este una din soluţiile pentru facturi mai mici la energie, pentru mediul afaceri
Anunţ foarte important! Anunţăm lansarea apelului de proiecte pentru producţie de energie din surse regenerabile (eolian şi solar), cu un buget de 457.700.000 euro, cu finanţare din PNRR. Se pot depune aplicaţii în perioada 31 martie - 31 mai 2022. Companiile care vor folosi energia produsă pentru autoconsum, în procent de minim 50%, vor beneficia la evaluare de punctaj suplimentar. Astfel, se reduc costurile cu energia electrică, creştem producţia de energie verde, iar companiile devin mai competitive. Aceasta este una din soluţiile pentru facturi mai mici la energie, pentru mediul afaceri.
Da, venim cu soluţii reale şi cu finanţarea necesară. Prin realizarea proiectelor finanţabile în cadrul acestei scheme de ajutor se urmăreşte creşterea cu aproximativ 950 MW a capacităţii instalate de producere a energiei electrice din sursă de energie eoliană şi solară, cu sau fără instalaţii de stocare integrat. Realizarea investiţiilor înseamnă soluţii pe termen lung pentru asigurarea energetică a ţării noastre, a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.
Conform unui comunicat al Ministerului Energiei, Ghidul Specific, care poate fi accesat pe site-ul Ministerului Energiei, la rubrica Finanţări Europene - PNRR, are ca obiect sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară, cu sau fără instalaţii de stocare integrate, cu termen de finalizare a proiectelor, respectiv conectare la reţea - luna iunie 2024.
Cine poate avea acces la schema de ajutor de stat
Potrivit datelor ME, schema de ajutor de stat bazată pe procedură de ofertare concurenţială se adresează microîntreprinderilor, întrepriderilor mici şi mijlocii, cât şi întreprinderilor mari, inclusiv întreprinderi nou înfiinţate, constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societăţile, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sau constituite în conformitate cu legislaţia specifică din statul membru a cărei naţionalitate o deţin, cu condiţia înregistrării la ONRC în România, care au ca activitate înscrisă în statutul societăţii, principală sau între altele, activitatea privind producerea de energie electrică (în scopul comercializării şi/sau consumului propriu în cadrul societăţii sau grupului de societăţi), corespunzătoare diviziunii 35:
Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat”, clasa CAEN 3511 – Producţia de energie electrică şi care au depus la Ministerul Energiei oferta în cadrul procedurii de ofertare concurenţială pentru acordarea ajutorului de stat, înaintea demarării lucrărilor. Prezenta schemă bazată pe procedură de ofertare concurenţială se aplică numai instalaţiilor noi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară, precizează reprezentanții ministerului.