Se interzice STRIPTEASE-ul la ÎNMORMÂNTĂRI! De ce au luat autoritățile această decizie

China lansează o nouă campanie pentru a interzice striptease-ul la înmormântări

Ministerul Culturii a anunțat că va interzice „manifestările obscene, pornografice și vulgare” la înmormântări și nunți.

Anunțul vine după ce Global Times a relatat despre mulțimi care râdeau, aplaudau și înjurau femeile care făceau striptease la ceremoniile de înmormântare.

Tabloidul din China, citat de The Independent, scrie că femeile treceau prin bărbați, se frecau de ei, dar le cereau să nu facă fotografii.

Ministerul Culturii a înființat linii telefonice directe și oferă recompense celor care dezvăluie informații despre încălcarea legislației la astfel de evenimente, în 19 orașe din provinciile Henan, Anhui, Jiangsu și Hebei.

Unele comunitți rurale din China consideră că dacă vor angaja astfel de dansatoare vor participa mai mulți oameni, iar prezența numeroasă este considerată o modalitate de a onora persoana decedată.

Din dorința de face paradă de banii lor și a crește numărul participanților, unii membri ai familiei celui decedat plătesc sume mai mari decâtveniturile lor pe un an, pentru a angaja stripperi, dar și actori, cântăreți sau comedieni, scrie sursa citată.

Autoritățile de la Beijing au interzis pentru prima oară stripperii în 2015, după două cazuri în care dansatoarele exotice au pus în scenă „spectacole obscene”.

La o înmormântare în provincia Hebei, „două femei îmbrăcate sumar au dansat pe o scenă, într-o piață publică într-un sat, seara”, a declarat atunci un martor. Autoritățile au arestat șase dansatoare exotice la înmormântarea unui vârstnic în Handan.

Cinci oameni au fost arestați în Jiangsu, în 2006, pentru „spectacole obscene” după ce au făcut striptease la înmormântarea unui fermier, la care au participat 200 de oameni.

Un expert citat de Global Times a spus că, parțial, astfel de practici pot fi considerate o venerare a fertilității. „În unele culturi locale, dansul cu elemente erotice poate fi folosit pentru a transmite mulțumirea decedatului de a fi binecuvântat cu cât mai mulți copii”, a declarat profesorul universitar Huang Jianxing.

„Nu cred că este vorba despre rebuturi ale cutlurii rurale tradiționale. Cred că este vorba despre o moștenire a civilizației locale”, a adăugat el.

„În loc doar să-i discrediteze pe acești oameni, ar fi mai bine ca autoritățile să le ofere produse culturale de calitate”, a mai spus el.