Interviu emoţionant cu membrii trupei Goodbeye to Gravity. Cum şi-a ales numele una dintre cele mai bune trupe metal din România

Doi dintre membrii trupei Goodbeye to Gravity, chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, au murit în incendiul de la clubul Colectiv, iar ceilalţi trei colegi de scenă, solistul Andrei Găluţ, basistul Alex Pascu şi toboşarul Bogdan Lavinius sunt internaţi în spital.

În urma celor dispăruţi au rămas regrete şi amintiri ale personalităţii lor. Într-un interviu acordat în urmă cu doi ani, o parte din trupa Goodbeye to Gravity a fost invitată să acorde un interviu, ocazie în care s-a aflat şi poveste numelui ales pentru formaţie. Astfel, povestea botezului trupei a început într-un loc unde băieţii consumaseră mai multe păhărele. Atunci, basistul Alex Pascu a propus un nume ce le-a plăcut celorlalţi şi aşa a apărut Goodbeye to Gravity. În imagini interviului postat pe YouTube apare şi Mihai Alexandru (n.r. – în dreapta imaginii), unul dintre cei doi chitarişti decedaţi în incendiul de la club Colectiv.

Parchetul ÎCCJ a anunţat luni că acţionarii clubului Colectiv, Costin Mincu, Alin Anastasescu şi Paul Gancea au fost reţinuţi luni seară şi riscă arestarea preventivă.

Încă o tănără de 27 de ani a murit în urma incendiului din clubul Colectiv. Decesul a fost anunţat în această dimineaţă, de medicii de la Spitalul Pantelimon. Bilanţul sinistru al morţilor din incendiul din clubul Colectiv a ajuns la 32. În stare gravă mai sunt 89 de persoane şi medicii au făcut mai multe declaraţii din care rezultă că situaţia acestor răniţi grav se poate termina oricând cu un deznodământ tragic.

Situaţia creată în jurul legalităţii funcţionării clubului Colectiv este destul de simplă şi arată cine şi în ce măsură poartă vina pentru cele întâmplate. Secretarul de stat, Raed Arafat, care în zilele negre ce au urmat după incendiul din strada Tăbăcari, a declarat în mai multe intervenţii publice faptul că pompierii nu ştiau de existenţa clubului Colectiv, când a fost întrebat cum a fost posibil să funcţioneze clubul groazei timp de doi ani fără niciun aviz PSI. 

Cu toate acestea, la 28 noiembrie 2014, un incendiu a izbucnit într-o încăpere din clădirea fostei fabrici Pionierul, unde se afla şi celebrul club Colectiv. În legătură cu acest eveniment, prim-adjunctul şefului ISU pe ţară, colonelul Daniel Marian Dragne, a declarat în exclusivitate pentru EVZ că s-a făcut o inspecţie pe platforma Pionierul în luna septembrie 2014, dar rapoartele oficiale au consemnat că nu exista acolo niciun "agent economic".  De fapt, acest “niciun agent economic”, clubul Colectiv în speţă, funcţiona şi organiza concerte încă din luna septembrie 2013, când a şi avut loc deschiderea oficială. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ltD3lOAGICo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

SCANDALOS. Petrecere în CLUBUL GROAZEI cu 850 de CLIENŢI. Patronii de la COLECTIV au INVITAT 4.690 de oameni la concerte într-un spaţiu autorizat pentru 80. În SEPTEMBRIE 2013 a avut loc primul concert dintr-o serie de 180 de evenimente

Autorităţile au descoprit că patronii de la Colectiv nu ceruseră nicio autorizaţie de securitate la incendiu, că angajaseră oameni la negru, dar şi alte nereguli demne de competenta "Protecţiei Consumatorilor".