În ziua de 13 aprilie 1944, Joia Mare, dr. Ion Stoica, din Oficiul de aprovizionare al Municipiului București, delegat să instrumenteze la legea speculei și sabotajului economic, a pus sub observație pe măcelarul Ion Seleș din bulev. Domniței 16, despre care avea informațiuni că nu calcă pe drumul legal.
După ce a așteptat afară timp de o jumătate de oră, a observat un domn care ieșea din prăvălie cu un pachet la subsuoară.
L-a acostat și după ce și-a declinat calitatea, a aflat că domnul cumpărase fără cartelă cinci kg carne, pe care le-a plătit cu 380 lei kg (pe atunci prețul maximal era de 190 lei kg).
Împreună cu împricinatul și cu carnea corp delict, inspectorul Stoica a intrat în măcelărie unde a găsit pe patron și pe comisarul Stelian Andreescu.
Cercetând sub rafturi, a dat de o cantitate de 15 kg carne dosită în scop de specula.
În dosul prăvăliei, inspectorul a găsit o altă cameră amenajată ca o măcelărie veritabilă, cu butuc, cârlige și frigorifer.
În fine, mai era o a treia cameră pe care a găsit-o încuiată.
Măcelarul pretindea că ar fi a unui căpitan care locuiește în același bloc.
Cât timp inspectorul aduna date pentru anchetă, măcelarul și oamenii lui au golit camera de carne. încât atunci când a găsit cheile și a deschis-o n-a mai aflat nimic înăuntru.
Camera exalta un miros puternic de carne și nu avea nici urmă de mobilier, ci numai de sânge.
Până ce inspectorul s-a înapoiat în prăvălie, au dispărut și cele 15 kg carne confiscate.
Cum toate aceste fapte se petrecuseră în fața comisarului Stelian Andreescu, inspectorul Stoica i-a cerut să dea o declarație, dar ofițerul de poliție a refuzat pe motivul că este rudă cu măcelarul.
Iar Ion Seleș, văzând că are de a face cu un inspector care nu glumește, a început să-l implore:
Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric