Ziua Mamei. A trecut și 8 martie, Ziua Femeii, ultima din ”perioada de foc” prin care trec bărbații în încercarea de a dovedi femeilor că sunt atenți și iubitori.
Povestea acestei ultime sărbători din seria deschisă în fiecare an de Ziua Îndrăgostiților, importată forțat și de români după 1990, este plină de ciudățnii. Una dintre acestea este apariția sărbătorii numită ”Ziua Mamei”, o sărbătoare americană care a fost acaparată de comercianți. Culmea: inițiatoarea acestei sărbători nu a fost niciodată mamă!
Anna Jarvis a fost ”părintele” sărbătorii Ziua Mamei. Ea a fost un activist de pace, având în îngrijire soldați yankei și confederați în timpul războiului civil. Când mama ei (care a dat naștere la 11 copii!) a murit în 1905, după ani în care a fost îngrijită de fiicca ei, Jarvis a început o campanie pentru ca ziua mamei ei să devină sărbătoare națională.
Mama Annei, Ann Jarvis, a susținut ideea celebrării unei "Zile de prietenie a mamelor", dedicată mamele soldaților din războiului civil, dar eforturile au fost zadarnice, nedevenind niciodată o vacanță națională. După moartea mamei sale, Jarvis a reluat această muncă.
Timp de mai mulți ani, ea a fost ajutată de revista unui agent de publicitate pentru firme de asigurări, dar Congresul american nu a acceptat propunerea.
Dar, câțiva ani mai târziu, Zilele Maicii Domnului au fost sărbătorite în fiecare stat și în 1914 președintele Woodrow Wilson a decretat a doua duminică din luna mai ca zi oficială a Mamei.