Îngrijirea pielii pe timp de iarnă - sfaturi și recomandări | 2019

Îngrijirea pielii pe timp de iarnă - sfaturi și recomandări | 2019

Rezultatul contactului direct cu un mediul neprielnic constă în: piele crăpată, răni deschise, usturimi sau chiar degerături.

Indiferent de sezon, pielea ta are de suferit din cauza factorilor meteorologici. Cu toate că vara pare să fie anotimpul “prielnic” pentru dezvoltarea afecțiunilor dermatologice - arsuri solare, depigmentări, cancer de piele - nici iarna nu este de ignorat. Fiind direct afectată de temperaturile critice, înregistrate în această perioadă a anului, pielea (în special, cea de pe față și de pe mâini) trece printr-o serie de transformări nefaste. Rezultatul contactului direct cu un mediul neprielnic constă în: piele crăpată, răni deschise, usturimi sau chiar degerături. Despre cum îți poți proteja pielea în această perioadă din an, afli chiar acum din rândurile acestui articol:

 

Creme hidratante pentru mâini și ten

Adaptarea cosmeticelor în funcție de sezon este extrem de importantă, pentru că de la vară la iarnă, pielea își schimbă radical nevoile. Dacă în zilele călduroase de vară, cremele cu protecție UV ridicată sunt recomandate (mai ales pentru persoanele cu un ten deschis sau cu depigmentări ale pielii), pe timp de iarnă sunt recomandate cremele nutritive și bogat emoliente. Hidratarea tenului și a mâinilor (în special în zona monturilor) trebuie să se facă în fiecare zi cu produse ce au un conținut ridicat de grăsimi, pentru a se împiedica astfel evaporarea. Ulterior, aplicarea unor creme emoliante fine are menirea de a catifela pielea sensibilă, protejând-o de crăpături dureroase și chiar sângerări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele mai bune ingrediente din creme

Cum spuneam și mai sus, cremele bogate în grăsimi împiedică evaporarea apei din epidermă, împiedicându-se astfel uscarea accelerată a pielii de pe mâini și față. De aceea, în zonele cu temperaturi negative, cosmeticele pe bază de grăsime de balenă sunt cea mai bună soluție împotriva afecțiunilor sezoniere ale pielii. Însă pentru țări cu o climă temperată, așa cum este de altfel și România, cremele cu vaselină, lanolină sau produsele de tip cold cream asigură un plus de siguranță suprafeței tegumentare.

 

Pentru mâini, se recomandă și utilizarea cremelor emoliente cu glicerină, acid stearic sau uree, ce hidratează în profunzime pielea și scad riscul apariției crăpăturilor. Pentru hidratarea tenului, cele mai bune creme sunt cele cu acid hialuronic și vitamina C, ce garantează aportul vital de lichide pentru protejarea pielii feței.

 

Dietă favorabilă pielii pentru sezonul rece

Dacă incluzi în dieta alimentele potrivite pentru iarnă, pielea ta are numai de câștigat. Experții recomandă, pe întreaga perioadă a lunilor reci din an, citrice, pere, mere sau salatele din legume verzi. Piața din cartier este locul de unde poți cumpăra cele mai proaspete produse, direct de la producători, iar acest “mic” detaliu contează enorm într-o perioadă în care organismul trebuie să fie susținut cu cele mai bune alimente organice.

 

Iată doar câteva alimente bio ce contribuie la o protecție sporită a pielii pe timp de iarnă, în cazul în care sunt consumate constant: morcovi, conopidă, ciuperci,, alune, năut, alune, nuci, migdale, ulei, margarină.

 

Vrei să investești într-o sumă de produse și tratamente specifice, cu scopul de a evita neplăcerile cauzate de frig? Poți obține rapid un credit online, ce îți poate aduce în cont o sumă de până la 2000 de lei. Viva Credit ofera credite avantajoase, pe care le poți restitui fie anticipat, fie la scadență.

 

Aplici online pentru un astfel de credit ifn, iar dacă cererea ți-a fost aprobată, vei primi banii în cel mai scurt timp posibil, astfel încât să ții departe frigul de piele, pe întreaga perioadă a iernii!