Un studiu condus de APC România în februarie 2017 a scos la iveală lucruri incredibile despre un ingredient pe care îl consumăm zilnic.
Bulionul pe care mulţi îl cumpără din magazine este mult mai toxic decât ar fi crezut cineva vreodată.
Conform studiului în cadrul căruia 71 de tipuri de bullion au fost analizate (bulion, pastă de tomate, roşii pasate, tomate decojite, roşii tăiate cuburi), 78% dintre acestea ar trebui retrase din reţelele de comercializare, deoarece sunt realizate din concentrate de tomate.
Aceasta nu ar fi o problemă atât de mare, dar, provenienţa acestui concentrat este necunoscută. Producătorii diluează cu apă concentratul până se obţine un tip de bullion asemănător cu cel natural.
În restul sortimentelor de tomate în conservă s-a indentifiat un singur aditiv alimentar şi anume acidul citric.
52% din tomatele în conservă (roşii tăiate cuburi, roşii tocate, tomate decojite, roşii pasate, pulpă de roşii), altele decât bulionul şi pastă de tomate, conţin acid citric!
Nu trebuie consumate alimente ce conţin acid citric de către cei care au afecţiuni cardiovasculare sau renale, afecţiuni ale aparatului digestiv şi diaree.