Cei care vor să participe la prima ediţie a programului StartUp România trebuie să trimită aplicaţiile până miercuri.
Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani care au o idee bună de afaceri au şanse să-şi vadă visul cu ochii anul viitor. Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) a lansat, săptămâna trecută, programul StartUp România, în cadrul căruia se organizează un concurs de idei de business, pentru a fi selectate 50 de proiecte care vor fi sprijinite. În ce constă ajutorul? Timp de şase luni, tinerii selectaţi se vor afla într-o perioadă numită "preincubare", timp în care patronatul le va oferi gratuit un spaţiu în care să studieze, consiliere financiară, juridică, administrativă, strategică, PR. Totodată, pe parcursul celor şase luni, tinerii vor discuta cu posibili investitori, cu mentori şi vor studia modele de bune practici. Nu vor lipsi evenimente de networking, de dezvoltare profesională şi personală. La sfârşitul perioadei, în etapa următoare, cea de incubare, ideea cu care au pornit iniţial va căpăta forma unei firme, iar planul de afaceri va concura pentru obţinerea finanţării, spun reprezentanţii PTIR.
Potrivit acestora, partenerul de business al întreprinzătorilor va fi StartUp România, cu care vor împărţi dreptul de afacere. Tinerii vor dispune în continuare de spaţiul, dotările şi serviciile din perioada de preincubare. Cum poţi ajunge în incubatorul de afaceri
Tinerii până în 35 de ani care au o idee de business, pe care nu ştiu cum s-o pună în practică trebuie să pregătească o descriere scurtă a ideii, în format word, PowerPoint sau chiar sub formă de filmuleţ, pe care s-o trimită, însoţită de CV şi de o scrisoare de motivaţie, la adresa office@startup-romania.ro. Cei intresaţi trebuie să se grăbească, deoarece aplicaţiile trebuie trimise până miercuri, 11 iulie.
Dacă ideea este considerată sustenabilă şi realistă, tânărul va fi intervievat de antreprenori cu experienţă. "Criteriile care vor sta la baza selecţiei tinerilor pentru lansarea invitaţiei la interviu vor viza exclusiv caracterul profitabil şi practic al viitoarei afaceri, precum şi determinarea şi motivaţia acestora", mai spun reprezentanţii PTIR. În urma interviului, dacă persoana este acceptată, va face parte din cei 50 de tineri membri ai incubatorului, care vor începe lucrul efectiv în luna septembrie.
Programul StartUp România se află la prima ediţie şi, potrivit organizatorilor, va fi lansat şi în anii următori, în funcţie de răspunsul tinerilor din incubator. Citiţi şi:
- Poveştile de succes ale antreprenorilor care au primit 10.000 de euro de la stat