Cât costă hrana unui bolnav de coronavirus în România. Acuzațiile unui manager

Este ingrijorător și totodată umilitor să vedem cât costă meniul unui bolnav de coronavirus internat într-un spital din România.

Bine, se poate spune  că nu peste tot este la fel.

Recent a apărut în mediul online o poză realizată într-un spital din România. Un prieten al unui pacient a puiblicat-o iar reacțiile oamenilor au fost uluitoare.

Acesta este mesajul postat pe rețelele de socializare:

"Oare cu ce sa încep?"

Acesta este mesajul pe care l-am primit în această dimineață de la un prieten de-ai mei care a avut ghinionul să fie confirmat cu Covid-19 si internat într-un spital de stat. Poza de mai jos reprezintă micul dejun pe care acesta l-a primit, norma de hrană fiind de 15lei/zi pentru un pacient.

Voi cu ce ați fi început? Eu unul aș fi început să înjur...

Deși îmi iubesc țara, pe zi ce trece sunt tot mai dezamăgit! 😔

Aceasta nu este o situație singulară! Un bolnav cu COVID-19 internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi are alocaţi între 10 lei şi 16 lei pe zi, pentru cele trei mese, managerul unităţii medicale susţinând că se fac eforturi pentru a asigura, în aceste condiţii, hrana necesară unui adult.

 

Duminică, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a afirmat că, pentru toate cele trei mese, se alocă pentru un pacient între 10 şi 16 lei.

Potrivit medicilor, de suma maximă, adică 16 lei, beneficiază doar pacienţii „cu necesităţi deosebite din punctul de vedere al dietei“, potrivit a1.ro