Începe judecata primarului din Ștefăneștii de Jos, acuzat de trafic de minori. Curtea de Apel i-a respins toate contestațiile

Sursa foto: EVZ

Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis să respingă contestațiile depuse de mai mulți inculpați, printre care și primarul din Ștefăneștii de Jos, Robert Ionel Ștefan, în dosarul în care procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată pentru viol și trafic de persoane.

Curtea de Apel București (CAB) a judecat contestațiile depuse de Nicoleta Bondoc, în prezent arestată, Florin Bucur și Ionel Robert Ștefan , primarul din Ștefăneștii de Jos, împotriva deciziei Tribunalului București prin care s-a dispus începerea procesului în faza de fond.

Judecătorii de la CAB au stabilit că toate probele adunate de procurorii DIICOT sunt legale și respectă prevederile Codului de Procedură Penală, drept pentru care dosarul se va întoarce la Tribunalul București, unde va începe judecata pe fond.

„Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpații Bondoc Nicoleta, Bucur Florin și Ștefan Ionel Robert împotriva încheierii din 29 iunie 2022 pronunțată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti – Secția I Penală în dosar nr. 14808/3/2022/a1.2”, se arată în verdictul Curții de Apel București.

Primar acuzat de lucruri grave

Ancheta procurorilor DIICOT a început în toamna anului 2018, după ce o minora a născut un copil la maternitatea Polizu din București. La acel moment, dosarul penal a fost deschis pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor. Mai mult, în februarie 2021 s-ar fi înregistrat și un denunț, iar cele două dosare au fost comasate.

În urma investigațiilor efectuate au fost identificați autorii faptelor cercetate, totodată fiind dispusă și schimbarea încadrării juridice a faptelor cercetate în viol, fiind extinsă urmărirea penală și față de infracțiunile de șantaj și influențarea declarațiilor.

„În vederea îngreunării anchetei penale şi împiedicării tragerii la răspundere a autorilor, suspecţii au întreprins demersuri constând în influenţarea declaraţiilor fetei în faţa organelor judiciare, prin oferirea de foloase patrimoniale şi exercitarea de ameninţări asupra familiei sale. De asemenea, doi dintre suspecţi au exercitat în mod repetat acte de violenţă asupra unui martor denunţător, care a necesitat 11 – 12 zile de îngrijiri medicale, în scopul împiedicării sesizării organelor judiciare. În cadrul audierilor, minora a beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de procedură penală”, informează DIICOT.

Judecătoria Buftea a emis 5 mandate de percheziție domiciliară la locuințele suspecților și la sediul Primariei Ștefăneștii de Jos, întrucât unul din suspecți este chiar primarul localității.