Un incendiu ce a durat două zile a fost stins joi seara de pompierii din Statele Unite. Incidentul produs la o fabrică de whisky din Kentucky a provocat daune de sute de milioane de dolari și a afectat inclusiv peștii din zonă, care acum mor pe capete.
Marți seara, la unul dintre depozitele celebrului branduri producător de bourbon Jim Bean, a izbucnit un incendiu al cărei note de plată i-a speriat pe americani. Cu pompieri chemați din cinci state, focul a fost oprit abia după două zile, iar bilanțul este incredibil: peste 45 de mii de butoaie din prețioasa licoare au ars, cu o valoare de piață de peste 300 de milioane de dolari!
Pe lângă paguba financiară, o mare problem cu care se confruntă autoritățile acum este cea legată de contaminarea apei. Conform datelor oficiale, s-au semnalat deja cazuri de pești morți, iar măsurătorile efectuate în apele din împrejurimi indică o alterare a calității acesteia.
Tocmai de aceea, autoritățile americane încearcă să ia măsuri pentru a preveni sau a diminua efectele pe care whisky-ul absorbit de sol le-ar putea avea asupra apei, dar se așteaptă ca peștii să fie cel mai afectați de eveniment.