Amplasat pe stadionul de fotbal „Portul”, din Constanța, din vecinătatea „Centrului de Scafandri”, spitalul e complet utilat, funcțional, dar gol
Stadionul de fotbal „Portul”, din Constanța, s-a transformat într-un orășel. Pe gazon sunt zeci de corturi dotate cu aparatură medicală pentru tratarea pacienților infectați cu noul virus. Acestea ar trebui să funcționeze ca o secție exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase, aflat în apropiere.
Aparatura medicală și sistemele necesare funcționarii spitalului de campanie au fost deja conectate. Spitalul dispune de 56 de paturi, dintre care patru sunt pentru Terapie Intensivă.
În tabăra de carantinare, ridicată tot pe stadion, mai sunt 120 de paturi. Aici trebuiau să rămână, timp de două săptămâni, o parte dintre cei 3000 de repatriați care urmau să vină în țară de Paște și să intre în carantină.
Înainte ca spitalul să devină functional au avut și loc și procese de decontaminare la exterior și în interior, astfel încât „suspecții” să fie primiți într-un mediu sigur.
Peste 100 de cadre medicale, din cadrul Armatei, dar și civile, urmau să fie detașate la spitalul de campanie din Constanța, al doilea de acest fel din țară după cel din București.
Potrivit surselor EVZ, din cei 3000 de „carantinați” care urmau să ajungă în județul Constanța, și să fie cazați la niște hoteluri din Techirghiol și Mamaia, au aterizat pe aeroportul Kogălniceanu doar vreo 300, din care ceva mai mult de o duzină au fost internați în spitalul de campanie. Acum, spitalul, deja funcțional, e aproape gol.
Echipamentele necesare pentru ridicarea Spitalului Modular de Izolare și Tratament au fost cumpărate de Ministerul Apărării Naționale și aduse, din Olanda la Constanța, de un convoi de camioane. Pe bani frumoși.
Pentru construirea spitalului au lucrat 200 de oameni, militari și civili.