Încă de la primele numere, ziarul cu Bulină roşie a publicat informaţii şi documente din interiorul proaspăt înfiinţatului Serviciu Român de Informaţii.
Redactorii şefi adjuncţi, răspunzători de domeniu, şi câţiva reporteri tineri (aveau între 20 şi 30 de ani!) au reuşit să-şi facă nişte surse credibile. Era o perioadă tulbure, impregnată de politic ca şi acum, iar la SRI începuseră luptele interne, ca de altfel şi în celelalte instituţii din anii aceia.
În numărul 17 din 11 iulie 1992 pagina 3 conţinea un articol fierbinte, însoţit de nişte documente ce proveneau chiar de la SRI, secţia judeţeană Argeş. Semnatarul era Dan Andronic, iar titlul era dat în nota specifică ziarului: "La orizont, un scadal de proporţii/PATRU INFORMATORI ÎN FILIALA ARGEŞ A P.N.Ţ.C.D/ Un nou agent "Radu" la Piteşti".
"Evenimentul zilei" aducea dovezi că partidele istorice au fost penetrate de colaboratori ai fostei Securităţi. "Zvonurile ce anunţau infiltrări de informatori în partidele de opoziţie capătă pe zi ce trece consistenţă. La P.N.Ţ.C.D. Argeş sunt infiltraţi patru foşti informatori", scria Dan Andronic. Le-a publicat numele, dar şi documentele care îi deconspirau. Cei patru ţărănişti "mânjiţi" aveau funcţii înalte în filiala de la Argeş: preşedintele de onoare, vicepreşedintele P.N.Ţ.C.D., preşedintele ţărăniştilor argeşeni, directorul campaniei electorale a C.D. în Argeş.
După apariţia articolului, autorul nu a abandonat subiectul, mai ales că tensiunile dintre SRI central şi secţia din Argeş ajunseseră la un punct de fierbere, iar în rândul politicienilor se produsese o nouă ruptură. Era aproape o regulă la "Bulina roşie" ca să se meargă cu un subiect până la capăt. Amintesc aici de seria de articole "Bani pentru partid", semnate de Dan Andronic şi Mirel Curea, de dezvăluirile despre "Afacerea Puma", anchetă jurnalistică de care m-am ocupat, sau seria de investigaţii privind contrabanda cu ţigări şi cu petrol. Nici când societatea era zguduită de comiterea unei crime feroce, Evenimentul zilei nu lăsa subiectul din mână până ce nu afla totul.
Revenind la scandalul izbucnit la Argeş, la câteva zile de la publicarea documentelor Dan Andronic revine cu următoarea ştire:
Dezvăluirile din "Evenimentul zilei" provoacă:
AGITAŢIE LA SRI ARGEŞ!
Ca urmare a documentelor publicate în "Evenimentul zilei", în Piteşti se înregistreazăo agitaţie foarte mare! Nici SRI, implicat în evenimente, nu are parte de linişte. Biroul de presă al SRI Argeş refuză să dea vreo explicaţie sau să comenteze documen tele apărute. Ziariş tii care au încercat să afle amănunte, au fost daţi afară din sediul instituţiei. S-a refuzat dezvăluirea funcţiei locotenent- colonelului Garofeanu, cel care semna radiograma SRI.
Liviu Turcu, fost ofiţer DIE (CIE) în perioada ceauşistă şi rămas în străinătate în ianuarie 1989, a ales să facă nişte dezvăluiri importante în paginile noului cotidian apărut la Bucureşti. Astfel, în vara anului 1992, Bulina roşie a publicat în serial depoziţiile spionului Liviu Turcu. Acesta oferea autorităţilor române tot felul de indicii care să le conducă către descoperirea conturilor lui Ceauşescu, pentru ca "Averea Diavolului să devină un bun public. Ca de ea să beneficieze, în cele din urmă, contribuabilul român".
Ultimul episod a apărut în numărul 70 din 11 septembrie 1992. Citiţi şi:
- EVENIMENTUL ZILEI, 20 DE ANI. Primul ziar popular a fost creat de Ion Cristoiu
- Documentele aveau prioritate în "Bulina roşie"
- Faptul divers era zilnic prezent în paginile EVZ
- Ziarul lui Cristoiu, pus la index de Vadim şi Păunescu
- Ion Iliescu a interzis Evenimentul zilei la Palatul Cotroceni