Etna, un vulcan încă activ din Sicilia (sud), a înregistrat o nouă erupție cea de-a treia în decurs de mai puțin de trei săptămâni, aruncând jeturi de lavă până la 200 de metri înălțime.
Această nouă fază de activitate a celui mai înalt vulcan din Europa nu ar trebui să perturbe traficul aerian și nici să genereze probleme localnicilor din orașele învecinate, printre care și cei din Catania, al doilea oraș al Sicilei.
Erupția, spectaculoasă potrivit imaginilor INGV, s-a produs printr-un nou crater, care s-a deschis în luna februarie în timpul fazei precedente de activitate, pe versantul de sud-est al acestui vulcan cu o înălțime de peste 3.300 de metri.
Prima erupție de anul acesta a Etnei a avut loc la sfârșitul lunii februarie, cu "fântâni de lavă" și explozii în craterul sud estic al vulcanului, scrie Agerpres.
Erupțiile mici au loc destul de frecvent pe Etna, ultima erupție majoră fiind înregistrată în 2009, în conformitate cu INGV.
Muntele Etna este unul dintre cei mai activi vulcani din lume, potrivit Institutul american de geofizică (US Geological Survey, USGS).