IMAGINE, festivalul unde românii au talent muzical

Competiția muzicală derulată sub egida Jeunesses Musicales International și organizat de Elit Art Club UNESCO se adresează tuturor tinerilor muzicieni și regrupează ă gamă variată de genuri muzicale. Finala de la sibiu va reuni finaliștii și câștigători din alte țări ai festivalului IMAGINE.

”Festivalul IMAGINE constă în promovarea tinerilor artişti, prin organizarea unor ample proiecte culturale” a declarat  Mihaela Dragomir, Preşedinte ELITE Art Club UNESCO, în cadrul conferinței de presă ținută astăzi, 11, martie, la Hotel IBIS Gara de Nord,  din București, prilejuită de organizarea în România a festivalui IMAGINE. La eveniment au mai luat parte Tommi Rasmussen (producător - Rikskonserter - Suedia) și Dan Byron, solistul trupei românești byron.

Finală în Piața Mare

Festivalul IMAGINE este unul dintre cele mai importante proiecte pe care Jeunesses Musicales International le derulează la nivel mondial. Festivalul, organizat de Elite Art Club UNESCO, va debuta în luna aprilie la Sibiu, cu perioada de înscriere în concurs și se va încheia cu un maraton muzical de trei zile, la începutul lunii septembrie.

De asemenea, vor exista și două semifinale: la București și la Sibiu. Pe scena din Piața Mare a orașului Sibiu vor urca concurenții selecționați atât în semifinală, cât și în finală.

La marea finală vor fi prezenți și Byron, Paradigma, dar și o serie de  trupe din Suedia, Belgia, Croaţia și  Norvegia, câştigătoare ale ediţiilor naţionale ale IMAGINE,  Participanţii vor fi invitaţi la jam – sessions şi master classes susţinute de trupa byron, partener al evenimentului.

Concurenții, între 12 și 20 de ani

Festivalul IMAGINE, competiţie live la care pot lua parte trupe, ansambluri sau solişti interpreţi din cele mai variate stiluri muzicale (pop, metal, rock, jazz, hip hop, clasic, ska, world, punk) le dă șansa tinerilor muzicieni debutanți să se afirme și să se perfecționeze.

Scopul festivalului este de a reuni tineri de formaţii muzicale cât mai variate, de diverse culturi, etnii, religii, în vederea creării unui climat de coeziune socială între comunităţile muzicale, atât la nivel regional, cât şi internaţional.

Criteriile unificatoare sunt vârsta  care trebuie să fie obligatoriu între 12 şi 20 de ani, competenţele muzicale, originalitatea, pregătirea, carisma scenică şi capacitatea de a comunica. ”Suntem mândri că ”Proms of Delight Music Fest”, organizat în 2010 după modelul IMAGINE, a impresionat Jeunesses Musicales International într-un mod atât de plăcut încât reprezentanţii săi au decis să se implice direct şi să ne sprijine în organizarea prestigioasei competiţii şi în România, la standarde internaţionale. Îi aşteptăm aşadar pe toţi tinerii talentaţi să se înscrie în competiţie” a mai declarat Mihaela Dragomir. Jeunesses Musicales International este cea mai mare organizaţie nonguvernamentală din lume cu profil muzical, cu o reţea globală alcătuită din membri în peste 45 de tări şi organizaţii afiliate în alte 35, care promovează coeziunea socială şi dialogul intercultural dincolo de diferenţele de rasă, statut economic sau geoplitică, folosind muzica drept verigă de legătură şi mijloc de comunicare între culturi diferite. Școala de rock

Dan Byron este un muzician român născut în Bucureşti, pe 31 iulie 1978. Este cunoscut publicului mai ales din proiectele Agathodaimon,  RA, Kumm şi Urma. În toamna lui 2006 a înfiinţat trupa de muzică rock byron. Cânta la flaut, chitara şi voce şi este principalul compozitor al pieselor byron.

De la înfiinţare, trupa  byron a lansat cate un produs în fiecare an: Forbidden Drama (2007), Acoustic Drama (2008) , A Kind Of Alchemy (2009),  şi acum Perfect (2011) fiecare susţinute de câte un turneu naţional. Este un susţinător activ al trupelor de muzica tinere, la iniţiativa lui trupa byron a organizat până acum doua ediţii ale concursului byron-Rock Your High School, un concurs al cărui obiectiv este încurajarea şi promovarea trupelor de muzica din licee.