Artistul va susţine un concert sâmbătă la Arenele Romane pe aceeaşi scenă cu James Lavelle, iniţiatorul proiectului UNKLE şi formaţia românească Şuie Paparude.
Şi-a început cariera solo la câţiva ani după despărţire de trupa cu care s-a lansat. De atunci, Ian Brown a lansat şase albume şi 14 single-uri şi nu pare să aibă vreun gând să reducă ritmul de lucru. În 2009 a lansat albumul "My Way", iar piesa "Stellify" a devenit repede un hit.
Chiar dacă nu a reuşit să mai atingă succesul pe care l-a avut cu The Stone Roses, muyica lui Ian Brown a avut mereu parte de critici bune. Revista NME i-a acordat titlul de "Godlike Genius" în 2006, după ce în 2002 primise premiul pentru Cel mai bun artist solo. Şi revista de muzică "Q" l-a răsplătit în 2007 cu premiul numit "Legend Award" pentru întreaga lui carieră.
În plus, a fost nominalizat de mai multe ori la premiile Brit Awards în calitate de artist solo. Fanii artistului de 48 de ani nu pot, însă, să nu se gândească la o reuniune a trupei care l-a făcut celebru. The Stone Roses s-au despărţit în 1996. Până în primăvara acestui an, Ian Brown şi chitaristul John Squire nu s-au mai întâlnit. O generaţie întreagă aşteaptă o veste bună care să conţină sintagma "The Stone Roses cântă din nou împreună".
O reuniune mult aşteptată ce nu va avea loc niciodată
Această împăcare este departe de realitate. "Nu este adevărat şi nu se va întâmpla", a declarat basistul formaţiei, Gary "Mani" Mounfield, după ce o întâlnire dintre Ian Brown şi John Squire a fost văzută de presă ca o posibilă revenire la formula iniţială. Liam Gallagher, solistul formaţiei Beady Eye şi unul din fraţii "Oasis" şi-a exprimat părerea într-un interviu în care a spus că "mi-ar plăcea ca Roses să se reunească, să cânte albumul şi să facă o groază de bani pentru că sunt sigur că nu au făcut atât de mulţi înainte".
Jurnalistul Dan Morfitt îşi aminteşte răspunsul pe care l-a primit în 2009 de la Ian Brown atunci când a pus întrebarea clasică, nelipsită din nici un interviu: "Există vreo şansă să vă împăcaţi?". "Îmi pare rău, cred că este o problemă pe linie. Nu te mai aud", a fost scuza cântăreţului.
Valul britrock care a cucerit lumea
The Stone Roses au stat chiar la baza culturii care avea să dea lumii formaţii ca Oasis sau The Verve. Mişcarea Madchester, aşa cum sunt cunoscute trupele care au răsărit din zona Manchester-ului reuşind să cucerească cluburile britanice, dar ratând publicul din Statele Unite, este precursoare unui val de formaţii indie înţelese mai ales de publicul tânăr.
S-au inspirat din muzica celor de la The Smiths, dar au dat lumii o lungă listă de trupe cu personalitate poate la fel de mare ca cea a lui Brown. Poate că ce mai cunoascută dintre acestea este recent (în 2009) despărţita Oasis. Suede, Supergrass sau Kasabian, proaspăt veniţi la festivalul Peninsula, au şi ei de ce să mulţumească formaţiei care nu a apucat să devină pe cât de mare putea.
Richard Ashcroft, solistul fostei formaţii The Verve, spunea în articolul "De ce iubesc The Stone Roses" din revista NME că formaţia "l-a dat pe spate chiar de la începuturi. Oamenii obişnuiau să dea casete cu Roses de la concertele din Manchester încă dinainte să apară primul lor album - aşa că atunci când a apărut - toată lumea ştia cuvintele. Nu sunt multe formaţii în zilele noastre care să fie înconjurate de atât de mult mister".