Hrana feroce: Dieta rechinului

Rechinul-tigru (Galeocerdo cuvier), ce poate atinge o lungime de până la 5 metri și aproximativ 1.000 kg, devorează aproape orice mișcă, după cum se menționează în ediția 2013 a Cărții Recordurilor.

Rechinul-tigru, la fel de feroce pe cât sugerează și numele său, este denumit astfel din cauza dungilor specifice care îi acoperă corpul, potrivit sharkweek.discovery.ro. Acestea se pot observa cel mai bine pe exemplarele tinere, la adulți dungile fiind estompate. De obicei, rechinul-tigru trăiește în ape tropicale puțin adânci, dar se simte la fel de bine în estuare cu apă mâloasă sau în zonele temperate ale oceanelor.

Hrana rechinului-tigru este formată din pești, alte specii de rechini, mai mici, calamari, foci, șerpi de mare, delfini, reptile, mamifere marine, animale nevertebrate, cefalopode, broaște țestoase, crustacee, etc., având astfel cel mai mare meniu dintre toate speciile de rechin. Este cunoscut ca fiind unul dintre sanitarii apelor mărilor și oceanelor, mâncând orice hoit sau pește bolnav.

Este întrecut doar de marele rechin alb

Lacomi de felul lor, în stomacurile mai multor rechini s-au găsit cele mai diverse obiecte: de la recipiente de plastic și anvelope, sticle de vin și bidoane goale, sfoară, gunoi până la rămășițe umane. În ceea ce privește numărul de atacuri raportate asupra oamenilor, rechinul-tigru este întrecut doar de marele rechin alb. Dimensiunile lui masive, natura curioasă și obiceiul de a se hrăni cu aproape orice îl transformă într-un adversar periculos, răspunzător pentru multe atacuri fatale.

Astăzi, în oceane există mai mult de 450 de specii de rechini. În prezent, unele dintre acestea sunt amenințate cu dispariția din cauza practicării pescuitului fără măsură (aripioarele fiind considerate o delicatesă), a distrugerii habitatului și poluării apelor.