Hoţie cu ordin de la Guvern

Revista presei.

Ziua

Hotie cu ordin de la Guvern

Romanii care vor sa-si inmatriculeze masini rulate sunt impiedicati s-o faca pentru a fi jefuiti de trei ori mai mult din 15 decembrie. Guvernul Romaniei calca inca o data in picioare principiile statului de drept si drepturile cetatenilor sai prin manevrele birocratice pe care le intreprinde.Taxa triplata intra in vigoare abia pe 15 decembrie, dar Executivul urmareste impiedicarea cetatenilor care au adus deja masinile in Romania sa le inmatriculeze, pentru a-i obliga pe nedrept la plata noii taxe. In Romania, o lege se aplica din momentul intrarii sale in vigoare, fiind strict interzisa aplicarea efectelor sale mai devreme. Guvernul insa obliga oamenii sa plateasca anticipat o taxa care nu exista pana la 15 decembrie, din moment ce le refuza serviciul public de a inmatricula masinile deja aduse.

Guvernul a adoptat joi un proiect de Ordonanta (OUG) prin care se tripleaza nivelul taxei de poluare platita pentru masinile rulate inmatriculate in Romania, incepand cu 15 decembrie. Pentru a aplica ilegal Ordonanta si celor care au adus masini inainte de 15 decembrie si a-i obliga sa plateasca triplu, Guvernul a actionat subteran, prin telefoane. Ordonanta noua nu a intrat in vigoare. Guvernul, insa a trecut la atac impotriva cetatenilor. Prin intermediul Finantelor si Registrului Auto Roman se urmareste impiedicarea cetatenilor sa inmatriculeze masinile aduse deja in tara, pentru a-i forta sa prinda noua taxa si a plati astfel triplu.

Libertatea Vânzătorii de case devin detectivi

Vânzarea unui imobil va deveni, începând de anul viitor, o adevărată aventură pentru agenţii imobiliari. Potrivit unei noi legi, iniţiată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), cei care vând case sau apartamente vor fi nevoiţi să se transforme în mici detectivi. Înainte de a convinge cumpărătorul să semneze contractul, ei trebuie să ştie tot ce mişcă despre locuinţă: spre exemplu, dacă se află lângă o sursă de poluare sau de zgomot.

Nu trebuie să lipsească nici informaţiile legate de istoricul clădirii sau al terenului, dacă în apropiere se organizează “manifestări populare periodice” sau dacă în zonă există pericol de inundaţii sau de surpări. La acestea se adaugă datele concrete legate de istoricul casei şi alte posibile dezavantaje ale vecinătăţilor. Astfel, potenţialul cumpărător trebuie să fie înştiinţat dacă locuinţa, fie apartament la bloc sau casă, se află lângă o linie de tramvai sau dacă este construită peste o magistrală de metrou. Adevărul Steliştii, cam pionii Ligii Campionilor

Formaţia din Ghencea se numără printre cele mai slabe echipe din Liga Campionilor, după revenirea ei în competiţie, în anul 2006. Roş-albaştrii înfruntă miercuri Fiorentina după o serie de 16 meciuri consecutive în care nu au cunoscut victoria în grupele Ligii Campionilor.

Dacă în anii ’90, Steaua reuşea să obţină 15 puncte din 18 partide în grupele Ligii Campionilor, în ultimele trei sezoane roş-albaştrii au înregistrat o adevărată contraperformanţă: 7 puncte din 17 meciuri. Mai mult, echipa din Ghencea s-a înscris pe lista formaţiilor cu cele mai lungi perioade nefaste din istoria competiţiei cu 16 partide consecutive fără victorie. Roş-albaştriii sunt depăşiţi doar de Spartak Moscova, care în perioada 2000 – 2006 a adunat 22 de meciuri consecutive în patru participări, fără să bată! Pe lista neagră se mai numără vechea cunoştinţă a steliştilor, Dinamo Kiev, cu o serie de 15 meciuri nereuşite, şi Anderlecht Bruxelles care a pierdut 12 partide consecutive! Nici adversara Stelei de miercuri, AC Fiorentina, nu stă strălucit.

Cotidianul

Baronii locali ai PSD vor la guvernare cu PD-L

Curentul majoritar în PSD este pentru o coaliţie la guvernare cu democrat-liberalii.   Conducerea centrală a PSD a discutat duminică seară cu liderii judeţeni ai partidului mai bine de trei ore despre politica de alianţe în vederea guvernării. Poziţia dominantă pare să fie – susţin surse din PSD - în favoarea unei colaborări cu PD-L. În acest sens s-au exprimat liderii pesedişti din Gorj, Bistriţa, Suceava, Buzău, Iaşi, Brăila, dar şi din alte judeţe. “Mircea Geoană pare să fie dispus să renunţe la pretenţia PSD de a conduce guvernul. Cu atât mai mult cu cât PD-L, la negocierile de azi, a dat asigurări că sub nici o formă nu va da din mână conducerea guvernului”, ne-au declarat surse din PSD prezente la şedinţa din această seară din Kiseleff.

Mircea Geoană le-a prezentat liderilor locali ai partidului stadiul negocierilor cu PD-L şi cu PNL. Ulterior, toţi liderii locali prezenţi au luat cuvântul, fiecare dintre ei prezentând deciziile sau punctele de vedere ale filialelor pe care le conduc. “Majoritară pare să fie varianta alături de PDL”, ne-au mai spus sursele citate. Celelalte două variante pe care PSD le-a analizat în această seară sunt cea alături de PNL şi intrarea în opoziţie.

Gazea Sporturilor

Asalt kaki la Ligă

În urmă cu 3 zile, ofiţeri de rang înalt din MApN au fost la sediul LPF şi i-au solicitat lui Dragomir toate actele care arată cum s-a rupt FC Steaua de Clubul Sportiv al Armatei. Următorul pas: cazul va ajunge în instanţă.

Steaua stă din nou pe un butoi cu pulbere: se reporneşte războiul dintre Gigi Becali şi mai mulţi generali din MApN ! Fitilul a fost aprins la jumătatea săptămînii trecute, în sediul Ligii Profesioniste de Fotbal. Ce s-a întîmplat acolo? Generalii din Consiliul de Administraţie al Clubului Sportiv Steaua au venit fără să-şi anunţe în prealabil vizita. Ţinta finală a generalilor este să cîştige în instanţă numele şi palmaresul clubului, Becali fiind astfel nevoit să schimbe denumirea echipei şi să nu mai folosească istoria şi culorile roş-albastre. În schimb, ar rămîne cu jucătorii actuali, dar ar fi în pericol să i se închidă şi porţile stadionului din Ghencea, bază care aparţine MApN-ului, un alt duşman al lui Becali. Dacă acţiunea va avea sorţi de izbîndă, atunci generalii vor face o nouă echipă, care se va putea numi Steaua, va avea culorile roşu-albastru, va deţine întreg palmaresul începînd din 1947 şi va putea evolua în Ghencea. Ce le va lipsi? Un lot de jucători. Cancan Basescu va guverna singur-Boc sau cu PSD Incapatanarea partidelor de a accepta alt premier decat cel propriu va fi un bun prilej pentru presedintele Traian Basescu sa "accepte" un guvern minoritar, propus cel mai probabil de PD-L. Optional, presedintele ar putea accepta si un guvern PD-L-PSD.

Traian Basescu ar putea reface vechiul FSN daca ar obtine promisiunea ferma ca social-democratii nu-l vor sicana la alegerile prezidentiale din 2009, lucru - evident - greu de crezut. Subiectul sprijinului in alegerile prezidentiale de anul viitor a fost atins in mod explicit de catre liberali, care, in schimbul sefiei guvernului, ar fi dispusi sa puna umarul la realegerea lui Basescu. Evident, nici Basescu, nici PD-L (de fapt, sunt totuna) nu-l vor pe Tariceanu premier. Social-democratii au invitat ieri la discutii atat conducerea PD-L, cat si a PNL, pentru a negocia participarea la guvernare cu un executiv creat in jurul PSD. In urma discutiilor, situatia a ramas "ca-n tren", deoarece sunt prea multe diferente care despart aceste partide si prea putine lucruri pe care le-ar putea negocia. Liberalii vor premier si pastrarea cotei unice, PSD respinge ambele propuneri. Democrat-liberalii cer cam aceleasi lucruri (cu Stolo premier) si au alta viziune asupra pensionarilor, domeniu in care PSD nu accepta sa primeasca lectii. România Liberă

Interviu cu seful Gazprom: Ne intereseaza depozitele de gaze din Romania

Presedintele Comitetului de Conducere al Gazprom, Alexei Miller, a raspuns in scris intrebarilor adresate de "Romania libera". In interviul luat de "R.l.", seful celui mai mare exportator de gaz pe plan mondial anunta scaderea pretului la gazele rusesti din 2009, lasa usa deschisa Romaniei in proiectul "South Stream" si anunta intentia de a investi masiv in tara noastra.

"Romania libera": Care sunt proiectele Gazprom pentru Romania in viitorul apropiat? Informatii recente, cu caracter oficial, mentionau Romania pe harta proiectului "South Stream", cu toate ca Bucurestiul mentine inca o pozitie ostila. Alexei Miller: Consideram de perspectiva cooperarea ruso-romana in domeniul gazelor pe linia depozitelor subterane, dar si a dezvoltarii capacitatilor de tranzit deja existente si a crearii unora noi. Cat priveste proiectul "South Stream", studiem mai multe trasee ale conductei, care sa treaca pe teritoriile statelor membre ale Uniunii Europene si nu excludem nici una dintre variantele posibile. In orice caz, nu a existat nici o informatie oficiala dinspre Gazprom privind alaturarea Romaniei la acest proiect.

"R.l.": Ce ar avea Romania de pierdut, din punctul de vedere al Gazprom, daca autoritatile locale vor continua sa sprijine viziunea "Nabucco"? A.M.: Exista doua contracte pe termen lung semnate intre Gazprom si Romania, care prevad livrari de gaz pana in 2030. Daca, insa, va exista in tara cerere pentru cantitati suplimentare , gazul "Nabucco" – cu conditia ca aceasta magistrala sa fie si construita – impreuna cu gazul rusesc, vor putea satisface nevoile.