6 noiembrie

 

Horoscop   Pe 6 noiembrie s-au născut împăratul Iulian al II-lea, Adolph Sax, Ray Conniff, Cesare Lombroso, Emil Loteanu, Olga Delia Mateescu, Petre Geambaşu, Alexandru Mitrea, Petre Haneş.

Horoscop Pe 6 noiembrie sunt în calendarul creștin-ortodox Sfinţii Pavel Mărturisitorul din Constantinopole şi Luca din Sicilia. Sanctificaţi, probabil, în perioada de afirmare internaţională a creştinismului, în care fiecare ţară, regiune, trebuia reprezentată între sfinţi. Nimic în ”Kalendar”, Anul Nou dacic este aproape!

Horoscop Pe 6 noiembrie ne amintim de împăratul Flavius Claudius Iulianus, pe care-l pomenim astăzi, cu regret şi admiraţie (6 noiembrie 332 – 26 iunie 363) numit de răuvoitori "Apostatul". Cred că v-am mai spus istoria, dar este importantă, așa că o s-o repet, în gând, repetiția este mama învățăturii, doar Soarele, în aceiași zi, ocupă, în fiecare an, același grad din zodiac! Toul se repetă, sigur, pe o spirală a existenței, lumea este un imens carusel! Dacă nu vă mai amintiți istoria, sau sunteți noi pe rubrica mea, o s-o găsiți la    http://evz.ro/daca-imparatul-flavius-claudius-iulianus-nu-ar-fi-fost-asasinat.html

 

"Evenimentul Zilei" din 6 noiembrie 1988, exact acum 30 de ani, a fost blocarea a şase mii de computere, majoritatea aparţinând Departamentului Apărării a SUA. Aceste computere erau conectate în ARPA, un net primitiv. Paguba a fost produsă de un tânăr de 23 de ani pe nume Robert T. Morris, cercetător la Universitatea Cornell, cu ajutorul unui prim "vierme" secvenţial, "Morris Worm". Tatăl lui Robert conducea Agenţia naţională de securitate informatică a SUA. Sursă ”Book of Days”, pagina 553.

 

Se spune că cei doi aveau mereu discuţii în contradictoriu. Tatăl susţinea că sistemele guvernului sunt sigure, fiul râdea şi spunea că şi un puşti de 12 ani poate să le hăcărească.

 

Până la urmă Robert Morris nu a mai rezistat, conflictul generațiilor, ce vreți, şi a demonstrat tatălui de ce este în stare. A blocat cu ajutorul ”viermelui” său peste 6.000 de computere, majoritatea aparținind DOD, Departamentul Apărării al SUA. A fost condamnat la trei ani de pușcărie, cu suspendare şi cu supraveghere judiciară, la o amendă de 10.000 de dolari şi a fost dat afară din Universitate.

 

Vedeţi, poveştile frumoase pe care le vedeţi prin filme cu puşti geniali, care hăcăresc tot ce mişcă şi sunt recompensaţi şi angajaţi la case mari… sunt numai poveşti din filme!

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți, în altă ordine de idei, sau în aceiași, printre noi, umanii, mișună un robot! Se pare că este creația lui Mark Zuckerberg, care a vrut să demonstreze lumii întregi ideea lui fixă cu inteligența artificială. Gurile rele, teoria conspirației, afirmă că Muntele de Zahăr, așa se traduce Zuckerberg, a cheltuit aprope un miliard de dolari ca să fabrice un uman artificial. Robotul uman nu este un Terminator, sau nu a fost programat inițial așa. Este construit din plastic și titan, are 1,91 metri înălțime, cântărește 210 kilograme și are măsura pantofului 48. Este afro-american, adică negru, nu s-a reușit imitarea perfectă a pielii albilor. Dar, are ochi ALBAȘTRI!

 

Acum două săptămâni, Mark II, așa îl chemă pe robotul cu ochii albaștri a dispărut din laboratorul unde a fost asamblat. Camerele de supraveghere au înregistrat episodul. Mark II stătea pe un scaun în mijlocul laboratorului. Era îmbrăcat într-un costum office, cu cămașe albă și cravată în dungi, culorile americane, roșu, alb, albastru. Era seară, imediat după program. Savanții lui Zuckerberg, niște liberali periculoși, au lăsat laboratorul vraiște, nu au deconectat robotul, nici nu au încuiat ușa laboratorului. La câteva minute după ce savanții au părăsit laboratorul, Mark II s-a sculat de pe scaun, s-a uitat puțin în jur și apoi a plecat pe ușă și a părăsit clădirea. Paznicii au fost admonestați că l-au lăsat să plece. Ei au răspuns că nu știau că este un robot, iar înregistrerile de pe camerele video de supraveghere au arătata că Mark II s-a comportat exact ca orice cercetător uman din clădire care pleca acasă după o zi lungă și obositoare de muncă. Când Mark II a ajuns în parcare a început să fugă în direcția orașului cu o viteză constantă de 40 km/h. Apoi nimeni nu a mai știut nimic. Camerele de supraveghere ale poliției din oraș nu au arătat nimic relevant. Mark II a dispărut, pur și simplu. În programul lui nu era așa ceva. Dar Mark II are un creier electronic similar creierului pozitronic din nuvelele lui Isaac Asimov, adică poate învăța și lua decizii independent de programul de bază. Nu se știe dacă Mark II respectă cele trei legi ale roboticii: să nu ucizi, să asculți omul, cu respectarea primei legi și să nu te defectezi, cu respectarea primelor două legi!

 

Dacă, din întâmplare vă întâlniți cu un negr… pardon, afro-american de doi metri înălțime cu OCHI ALBAȘTRII mai bine zâmbiți și schimbați drumul. Mark II nu știe să vorbească, nu i se montase încă dispozitivul acustic. Dar, are posibilitatea să se conecteze instantaneu la orice comunicare prin unde, net, telefonie mobilă, etc stocând cantități enorme de informație, făcând noi conexiuni, luând decizii… dacă vede pe net filmele cu Terminator și i se pare că este un exemplu mobilizator, de urmat?

 

În orice caz, avem un robot dispărut, după ce primele două inteligențe artificiale, Alice și Bob, se apucaseră să vorbească între ele într-o păsărescă inventate de ele, cu toate că programul nu prevedea așa ceva. Nu vi se pare că inteligența artificială este un pic cam prea plină de surprize, hai să spunem direct, prea periculoasă?! Așa că eu o să mă duc să văd primul film al Angelinei Jolie, era ceva cu un cyborg, nu mai îmi amintesc mare lucru. Măcar era o roboțică frumușică. Negru cu ochi albaștri? Hai că este cam gogonată această teorie a conspirației. Dar dacă o fi adevărat, că nu am văzut nimic în presă! Presa scrie numai ”fake news”, adevărul apare în teoria conspirației!!!

 

Dar, iată ce am mai primit de la Bruxelles:

 

CIRCOM, asociația care reunește 250 de posturi publice regionale din 32 de state europene și Parlamentul European vor colabora pentru mediatizarea alegerilor europene. Președintele CIRCOM, Kataja-Rahko și președintele P.E, Antonio Tajani au semnat un acord referitor la pregătirea și mediatizarea alegerilor europene din mai 2019. În acord se recunoaște rolul esențial al mediei regionale în informarea publicului în legătură cu candidații și programele lor, cu formarea unei opinii a electoratului bazate pe informații pertinente. CIRCOM își va ajuta membrii să acceadă la principalele dezbateri și la principalii candidați pe tot parcursul campaniei electorale și va organiza ateliere cu jurnaliștii pentru a le aduce expertiza necesară în tratarea problematicii europene. Se va lucra împreună cu Parlamentul European, respectându-se cu mare atenție independența editorială a fiecărui post regional. Antonio Tajani a declarat, cu această ocazie, că posturile publice de radio și televiziune locale și regionale joacă un rol crucial în pregătirea alegerilor europene, deoarece au o legătură permanentă cu cetățenii și cu nevoile lor pe care le cunosc și le mediatizează constant.

 

Încep pregătirile pentru campaniile de alegeri. Europene, sigur că da, la noi și prezidențiale. Începe CIRCUL. De aceea s-o fi numind asociația aia CIRC-OM? Iarăși o să vă păcălească, circul era și este celebru pentru numerele de iluzionism și ”magie”! Dar nu dau cu piatra, mărturisesc că am păcătuit, am participat și eu la mai multe campanii electorale, în țară și în străinătate și, culmea, întotdeauna am avut succes, candidatul meu a câștigat alegerile! Să mă bucur, sau să regret? Bună întrebare!

 

Acum ascult în loop tema lui Sonny Crockett din ”Miami Vice” compoziția de excepție a lui Jan Hammer. Frumos și pilduitor serial, al anilor 80’, nu se mai face acum așa ceva, așa de bun. Generația mea spunea când cineva dorea să facă ceva de un curaj nebunesc: ”ce, ești Sonny?”, sau ”ești sonat?” Fiecare generație are vorbele ei.

 

Muzica îmi dă energie printr-un proces sincronic cu gândurile mele și certitudinea că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

☼      ♂      ♀

 

 

BERBEC  Cu toate că pare că este o zi bună, evită încăpăţânarea, graba şi nerăbdarea. Fii prudent, calm şi precaut, când discuţi, negociezi şi mai ales în convorbirile la mobil! Nu promite nimic! Pe cât posibil, astăzi nu schimba nimic. Chiar nu merită să te consumi pentru cineva care este superficial şi neserios! Cu toate că eşti în criză de timp, astăzi reuşeşti mai întotdeauna să te găseşti la locul potrivit şi la momentul indicat, salvând situaţia.

 

TAUR  Cooperează mai strâns cu partenerii de muncă sau de amor şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei. Astăzi stelele sunt binevoitoare, poţi avea o şansă. Nu o rata cum faci de obicei! Dimineaţa zilei este foarte dinamică, perioadă  în care se pot finaliza vechi proiecte şi idei noi. Domeniul sentimental e avantajat, în sensul unor trăiri, simţăminte noi, dar şi oameni şi locuri pe care nu le-ai mai văzut, poate prieteni vechi, colegi de şcoală, camarazi din trecut.

 

GEMENI  Conflict dintre sentimente şi logică. Nu forţa găsirea unei soluţii, temporizează. Nu lua decizii importante. Amână toate întâlnirile pe care le poţi reprograma. Nu te implica în promisiuni. Trebuie să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Profită de bunăvoinţa stelelor şi avansează în carieră, dar şi distrează-te.

 

RAC   Trebuie să pui la punct unele probleme tehnice legate de casă. Nicio configuraţie negativă si nicio grijă importantă. Este una din zilele acelea când eşti productiv, liniştit şi optimist. Configuraţia planetelor iţi prezice relatii cordiale şi armonioase cu semnele de aer şi apa şi mai puţin favorabile cu zodiile de foc şi pamant. Primeşti veşti, unele bune. Te bucuri pentru că o problemă care te obseda pare că se rezolvă, dar realizezi că depinde de altcineva, nu de tine. Pare o aprobare, sau o soluţie de drept. Din nou o zi parţial favorabilă, mai ales sub aspectul veştilor şi noutăţilor pe care le afli.

 

LEU   Nu reacţiona la nimic, taci, aprobă şi zâmbeşte, mai ales dacă provocările vin din partea unei femei. O atitudine de felul „da, înţeleg, de acord!” descurajează aproape pe oricine. Pe total o zi activă, poate chiar prea activă, aşa că trebuie să eviţi graba şi nerăbdarea. Lucrarile s-au aglomerat din nou, ai mult de munca şi niciun chef. La prânz poate este bine să-ţi îndulceşti viaţa, aşa că oferă-ţi o prăjitura cu o cafea bună şi dă telefon unei prietene, poate ieşiti pe seară la un film şi la un suc in oraş. Pana la urma în urma efortului facut o sa pici pe seară ca după o coridă fără învins şi învingător.

 

FECIOARA  Conjunctura descurajează orice este important sau riscant. Evită intimităţile despre secretele altora, ca să nu faci confidenţe, sau compromisuri indiscrete. Ascultă, însă, cu mare atenţie! Totuşi, o zi norocoasă, care trece repede, aşa sunt lucrurile bune. Îndreaptă-ţi atenţia şi către profesia sau meseria ta. Cere ce ţi se cuvine. Dar nu uita familia, prietenii, cei dragi, în general!  Treci printr-o perioadă de oboseală cronică, urmare eforturilor făcute.  Sfatul stelelor e să-ţi oferi o pauză, nu te îngriji de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Cel puţin aşa spune Scriptura!

 

BALANŢA  Nu te avantajează lucrurile serioase, grave, sobre, pentru că astăzi pare a fi o zi de carnaval, distrează-te, mai ales pe seară şi fă-i şi pe cei din jur să se relaxeze şi să simtă bine! Cu mai mult efort, ambiţie şi noroc o să ajungi unde iti doreşti. Cumpărăturile şi achiziţiile sunt favorizate moderat ca şi „rectificările” în coşul zilnic. Seară romantică, poate acasă, poate la un spectacol. Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba – rezolvarea nu stă în puterea ta. Te întrebi degeaba ce să faci, relaxează-te, distrează-te, râzi căt poţi!

 

SCORPION Conjunctura celestă este favorabilă, mai puţin în domeniul serviciului. Cu tact şi calm poţi evita discuţiile. Zâmbeşte mult şi nu te lăsa provocat. Pe total o zi bună, în special pe seară. Noi idei par să se contureze. Realitatea de azi este cam vulgara, oamenii cam rudimentari, aşa că trebuie sa dai dovada de exigenţă în alegerea anturajului, mai ales cu cine ieşi în oraş în seara asta. Totuşi, prietenii te ajută, familia te sprijină, totul pare bun şi avantajat de stele. Dacă nu vrei să ieşi în oraş, poţi folosi prilejul ca să petreci o seară foarte plăcută în familie, la o cină veselă şi sănătoasă cu mere şi brânză!

 

SĂGETĂTOR  Treci printr-o perioadă de vulnerabilitate emoţională, aşa că nu lua hotărâri pripite şi nu fii nervos. Evită conflictele şi totul se poate rezolvă. Pe cât posibil, astăzi nu schimba nimic. Dimineaţa poţi să obţii ceva important de la o persoană din anturaj, dacă reuşeşti să aduci suficiente argumente valide. Astăzi trebuie să te descurci singur, iar dacă ai succes nu trebuie să împarţi laurii victoriei cu nimeni. Oricum, anturajul tău este foarte ocupat şi tensionat aşa că nu ai de ales…

 

CAPRICORN   Astăzi ai o idee bună. Stelele spun să nu o mai plimbi de colo-colo, să o aplici repede! Ai o atitudine pozitivă, corectă, faţă de viaţă şi profesie, dar trebuie să fii un pic mai rapid! Zi favorabilă discuţiilor, verbului, clarificării unor probleme, cumpărăturilor de mărfuri ieftine. Hârtiile semnate astăzi pot fi mai târziu lovite rapid de nulitate, deci nu semna contracte de cablu, donatii pentru nu-ştiu-ce-chestie, convocatorul pentru şedinta de bloc, împrumuturi la bancă! Nu mai da sfaturi, mai ales la serviciu, daca nu ţi se cer şi nu mai vorbi atâta numai despre tine.

 

VĂRSĂTOR    Norocul nu te ocoleşte azi, oriunde ai fi şi orice ai face. Nu este vorba de bani sau glorie, ci de ceva mult mai important, de preţuirea celor dragi! Tot ceea ce începi azi este favorizat. Stelele îţi sunt favorabile. Mai ales dimineaţa, când se pare că ai capul limpede şi eşti gata să iei hotărâri inspirate. Atenţia ta se îndreaptă către o situaţie mai veche, importantă.  Trebuie să dai dovadă de calm şi tact ca să poţi rezolva o problemă, o situaţie, care pare dificilă. Nu te repezi, gândeşte-te bine, ia toţi factorii în consideraţie şi poţi reuşi!

 

PEŞTI   Nimic foarte special, nimic interesant, nimic spectaculos. O zi monotonă, chiar liniştită. Pe seară stelele te îndrumă la un film, la sală, apoi la o vorbă pe reţea. Pe total, o zi normală! În cursul dimineţii evită disensiunile, mai ales dacă discuţi cu un colectiv de oameni. Nu da ocazia formării unor opinii colective. Mai ales dacă aceste opinii crezi că nu îţi sunt favorabile. Ai mare nevoie de un consilier de taina, dar incă nu ştii in cine poţi avea incredere. Stelele spun să mai astepti cu confesiunile. Ai asteptat ziua de azi cu nerabdare şi speranţă că se vor rezolva o parte dintre problemele tale. Nu ai ce regreta, dar este loc de mai bine!

 

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop