Horoscop  Pe 14 noiembrie s-au născut regele Hussein al Iordaniei, Charles, prinţ de Wales, Claude Monet, Jawaharlal Nehru, Gabi Szabo, Geo Saizescu, Sorin Lerescu.

 

Încă o zi de toamnă melancolică, cam udă, aici în Prahova submontană, pentru gustul meu. Unde este primăvara? Departe…

 

Sinaxar, în calendarul creștin-ortodox Sf. Apostol Filip, unul dintre cei 12 Apostoli. Și Grigorie Palama din Tesalonic.

 

Tradiţional, în ”Kalendar” sunt Martinii, intrarea în Filipii de Toamnă. Zilele Lupului. Mi-a plăcut întotdeauna că la noi Lupul are aka Filip, sau Martin!

 

Horoscop Sărbătoarea centrală a Praznicului Lupilor, rituri şi ceremonii care vin de zeci de mii de ani, din neolitic, probabil.

 

În înţelepciunea şi în cunoaşterea profundă a lumii, episcopii, preoţii şi diaconii creştini, în dorința de a controla spiritual, au suprapus încă din secolele lII-IV peste vechile sărbători europene, noile, pe atunci, sărbători creştine.

 

Aşa s-a creat Tradiţia, Legea strămoşească.

 

Vechile ritualuri şi ceremonii nu au fost uitate sau părăsite ci au luat nume şi atitudine creştină.

 

În această perioadă puterea lupilor creşte, iar cea a vampirilor scade. Licantropii, vârcolacii noştri autohtoni, lupii, tarabostes, dacii și urmașii lor, apărau satele şi orăşelele de pofta scârboasă a nobililor venetici ce se hrăneau cu sânge, la propriu şi figurat.

 

Bănuiesc că licantropi, vârcolaci, lupi erau consideraţi dacii și urmaşii dacilor, lupii care luau capul hoardelor străine ce voiau să fie şefi şi căpetenii pe aceste pământuri. De unde şi o mulţime de filme mai mult sau mai puțin cretine cu vampiri şi vârcolaci.

 

Sărbătorile de toamnă ale lupilor aveau drept scop reamintirea anuală a legământului dintre oamenii pământului şi lupi. “Luparul” sau “Starostele lupilor” îmbrăcat ca un "tarabostes" se apropia cu “ofrande” pentru lupi şi “vorbea” cu şeful haitei să nu smintească ocolul vitelor sau să atace drumeţii rătăciţi.  Gromovnicele vechi spun că atâta timp cât s-a ţinut Tradiţia, lupii nu au stricat. Apoi lumea a uitat obiceiul, lupii au flămânzit pentru că nimeni nu mai venea cu ”daruri” şi nimeni nu le mai ştia limba…

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți, sincer, sunt impresionat. Mulți, foarte mulți dintre domniile voastre mi-ați scris. De la vechi prieteni de corespondență, la noii veniți, cei care își cer scuze că îmi scriu pentru prima dată, dar nu au vrut să mă deranjeze până acum. Două-trei sute. Toți, dar toți doresc să public cartea care am ținut-o treizeci de ani într-un sertar.

 

Nu este așa de simplu! În treizeci de ani am evoluat mult, mi-am schimbat unele idei, concepții, am învățat mult. Perioada petrecută cu Jonatahn Cainer a fost deosebit de fertilă. El a făcut 17 milioane de lire sterline, eu am rezolvat astrologia! Stagiul de la Nur-e-Dasht, Lumina Deșertului, poate ultimul Observator Astrologic de pe Pământ, a fost esențial pentru formarea mea în greaua disciplină a astrologiei creștine. Legătura cu Specola Vaticana mi-a fost ghid și m-a luminat. ”Dimineața Astrologilor” a fost, timp de mulți ani, piatra pe care mi-am ascuțit uneltele astrologice și raportarea la ceea ce este mai elită și top în lume, în ceea ce privește astrologia.

 

Nu aș putea să public ceea ce am scris acum treizeci de ani. Citesc ceea ce am scris acum treizeci de ani și mă amuză unele naivități și atitudini tinerești Sigur, sunt capitole întregi care nu necesită rescrierea. Unul dintre ele este și Zodiacul cu o sută patruzeci și patru de zodii.  O să dau curs rugăminților domniilor voastre și o să public, aici, în EVZ, în fiecare zi, de acum în 11 zile, Berbecul l-am publicat ieri, ca exemplu. A trezit multe întrebări, dar interesul general a fost enorm. Așa că, iată, astăzi, Taurul:

 

II. TAURUL

 

13. ŞOBOLAN – TAUR

Taurul are o influenţă calmantă asupra naturii nervoase a Şobolanului. Dacă e contrariat, Şobolanul poate deveni agresiv, în loc de a fi pur şi simplu doar iritat de incident. Senzual, iubitor de viaţă, hedonist, Şobolanul-Taur este o gazdă minunată şi o companie plăcută. Mai lent ca reacţii decît cei de felul său, persoanele născute sub aceste două semne vor reuşi mai tîrziu în viaţă. Dacă are o şansă de a-şi rezolva problemele la începutul vîrstei adulte, nativul va obţine rezultate meritorii. Şobolanul-Taur urăşte autoritatea; el este atras de arte. Obţine cele mai bune rezultate atunci cînd este înconjurat de dragoste şi de aprecieri. Sensibil şi bun la suflet, este o persoană de încredere şi un bun cap de familie.

 

14. BIVOL – TAUR

Combinaţia comportă o dublă ipostază. Ea include întîi eroul vestului, “El Torro” şi omologul său estic “Impenetrabilul”. Duo-ul este pură dinamită. O dată ce-i intră o idee în cap, Bivolul-Taur se va lua singur de coarne şi va trece prin orice obstacole pînă va atinge obiectul urmărit. Este un prieten de nădejde. Nu ezitaţi să plîngeţi pe umărul lui tare. Nu e genul care să verse o lacrimă pentru şi alături de tine: mai probabil vă va da un pahar cu ceva tare şi vă va aduce un schimb de haine uscate. Îi place viaţa sub toate aspectele ei, inclusiv, şi nu în ultimul rînd sexul. Nu excelează prin tehnică, dar recompensează cu dăruirea cu care intră în joc. Aveţi grijă să nu-l contrariaţi. Are un temperament vulcanic. Un baraj nu cedează uşor, dar gîndiţi-vă la volumul lacului din spatele lui!

 

15. TIGRU – TAUR

Lemn şi pămînt împreunate.Taurii născuţi sub semnul Tigrului au un cîştig însemnat. Puterea şi banii le vin uşor Tigrilor. Taurii nu sînt fericiţi dacă nu le au pe amîndouă. Trebuie doar ca Taurul să-şi domine tendinţa de a fi încăpăţînat, pentru a se bucura de binefacerile zodiei sale.

 

16. PISICA – TAUR

Pisica, animal iubitor de natură, este temperată de elementul  de pămînt al Taurului, care e “casnic” prin excelenţă. Aproape nimic nu o poate convinge pe Pisica-Taur să iasă din casă seara. Ea preferă să-şi petreacă serile torcînd de plăcere lîngă o sursăĘde căldură, fie ea umană sau o simplă sticlă cu apă fierbinte.

Senzuală şi epicuriană, ea este, pe de altă parte, un bun cap de familie. Nu se fereşte de muncă. Este, de asemenea, un părinte blînd, o gazdă excelentă şi are o fire veselă şi exuberantă. Rezistă adversităţilor vieţii ignorîndu-le pur şi simplu şi consideră că ceea ce nu ştie, nu-i poate face vreun rău. Fire artistică şi strîngătoare, are o inimă de aur şi o minte ca o cursă din oţel. Puneţi-i la dispoziţie o bibliotecă cu multe cărţi groase, instrumente muzicale, un interior confortabil şi n-o s-o mai vedeţi jucîndu-se pe afară.

 

17. DRAGON – TAUR

Încăpăţînat? Căpos? Asta nu-i nimic. Această persoană e un adevărat buldozer. Pentru acest Dragon, pentru stabilitatea lui mintală, acţiunea calmantă a pădurii, a naturii, ritmul sezoanelor sunt foarte importante. Nu-i place să trăiască într-un climat static, prea “fierbinte” sau de natură să-l enerveze, căci prin firea sa, acest Dragon e o persoană uşor irascibilă. Dragonului-Taur îi plac artele. Dar, și științele! Are nevoie de a fi stimulat pentru a se apuca de treabă. Daţi-i doar şansa de a acţiona într-un domeniu care-i place şi va cîştiga orice bătălie. Forţa sa e teribilă.

 

18. ŞARPE – TAUR

Ce? Arde ceva sub pămînt? Chemaţi pompierii! Dar nu vă grăbiţi, aveţi tot timpul. Şerpii-Taur trag de timp, ezită, se agită şi durează cu anii pînă să erupă.  Cu toate acestea, un temperament vulcanic, oricît de controlat, rămîne un temperament vulcanic.

Purtaţi-vă cu grijă cu ei. Şerpii-Taur ezită o vreme pînă să atace, dar atacul este necruţător. Sunt persoane strîngătoare şi prudente, din genul celor ce strîng bani albi pentru zile negre.

 

19. CAL – TAUR

Acest Cal, deşi sub semnul focului, nu e atît de egoist ca alţi Cai, în schimb e un mare iubitor de natură. Taurul e condus de semnul pămînt, ceea ce în combinaţie cu Calul, e un factor providenţial. Calul-Taur îşi va purta povara cu mai multă graţie decît cozodiacalii săi. E mai mult materialist decît intelectual şi se descurcă mai bine în meseriile care implică mai multă muncă manuală, decît cea mintală. Nu e foarte sigur că are dreptate, ceea ce-l face să cedeze mai uşor decît alţi Cai. E unul din cîştigătorii în lupta vieţii, întrucît e tenace şi instant.

 

20. CAPRĂ – TAUR

Flacăra mică, măruntă, dar insistentă, a Caprei, arde curajoasă în spiritul “terestru” al acestui Taur. Cu toate acestea, Taurul face adesea gafe, datorită caracterului său de bază, lipsit de tact şi răbdare. Ambele semne, şi Capra, şi Taurul au nevoie de stimulenţi (aplauze, încurajări) pentru a reuşi. Această persoană poate fi un executiv foarte docil şi corect. Nu-i place munca în care trebuie să aştepte, pasiv, ca viaţa să-i pună în poală ce-i trebuie.

Tocmai cînd crezi că se apropie de ţintă, poate decide că nu pe acea cale trebuie să meargă şi începe altă acţiune, cu totul nouă, convins că acela e drumul pe care trebuie să-l parcurgă. Pentru Capra-Taur, viaţa e un deal nesfîrşit pe care trebuie să-l urce.

Împiedicat de propria-i inerţie, cînd e obligat să coboare cîţiva metri, va pretinde că nu-i pasă. Poate chiar să dea vina pe altul.

Are un excelent simţ al umorului, despre toţi şi toate, cu excepţia lui însuşi.

 

21. MAIMUŢĂ – TAUR

De data asta metalul Maimuţei se combină cu pămîntul Taurului. Ce va rezulta? O mină de aur? Foarte probabil! Taurii născuţi sub semnul Maimuţei sînt norocoşi, deoarece caracterul flegmatic şi langoarea lor sînt înviorate de spiritul viu şi simţul umorului caracteristice Maimuţei. Maimuţa e o persoană simpatică. Taurul are nevoie de această calitate, de a se face plăcut, care-i lipseşte.

Ambele semne sînt norocoase din punct de vedere financiar. Partea dominantă a Maimuţei tinde totuşi să cheltuiască mai nepăsătoare decît Taurul.

 

22. COCOŞ – TAUR

În ciuda aparenţelor, această combinaţie de “cocoş” şi “taur” este foate reuşită. Pămîntul şi metalul se unesc pentru a da un model de înţelepciune, caracter onest şi studios. Aceste persoane prudente şi liniştite se însărcinează să-i organizeze pe cei mai puţin fermi în caracter, şi o fac cu mult zel. Cînd e vorba de sarcini ingrate, nimeni nu munceşte mai mult decît ei. Pentru că ei sunt atît de conştiincioşi, nu suportă lipsa ei nici la alţii. Foarte prudent în alegerea prietenilor şi a cunoştinţelor, de multe ori rămîne singur, din prea multă exigenţă. Este generos şi-i place să-i ajute pe cei în nevoie, dar îl agasează iute ideea  în sine de milostivenie. Trebuie să se ferească de cei care, mai puţin dotaţi decît el, se vor îngrămădi în jurul său, încercînd să trăiască pe seama calităţilor sale.

 

23. CÎINE – TAUR

Dotat cu mai multă seriozitate şi stabilitate decît alţi Câini, această combinaţie pămînt şi metal poate fi o mină de talent şi putere de muncă.  Taurii sînt sensibili. Câinii, dimpotrivă! Combinaţia, prin potenţele ei de aliere între cele două semne, este foarte reuşită.

Nimic nu-l poate descuraja pe un Taur hotărît. Cîinele, ezitant prin fire, va profita de combinaţia cu Taurul. Taurii sînt senzuali, le plac glumele pipărate, le place să se simtă bine, să se distreze. Firea mai rece a Cîinelui se va încălzi prin atingerea cu Taurul. Deşi nu va fi chiar extravertit şi îndrăzneţ, Cîinele-Taur va fi mai puţin critic la adresa “prostiilor de tot felul”, decît fraţii săi, Câinii sau Cățeii.

 

24. PORC – TAUR

Aparent liniştită, această pesoană ascunde un fond latent de ură împotriva lumii, de rebel fără o cauză. Întrucît Porcul-Taur nu se poate exprima în  faţa lumii decît prin fapte, toată senzualitatea refulată în el poate deveni explozivă. Îi trebuie o supapă pentru puterea sa deosebită  şi Porcul-Taur e din cei care caută victoria cu orice preţ. Arta, literatura, cultura sub toate formele, îl intrigă şi-l incită pe Porcul-Taur. Poate ar trebui să înveţe să cînte şi să danseze pentru a căpăta graţie şi a atenua impresia de greutate pe care o creează. Porcul este încăpăţînat în a găsi puritatea. Taurul e încăpăţînat în orice. Ambele semne se bucură de confortul material pe care-l oferă viaţa şi amîndoi sunt gurmanzi. Trebuie să-şi domine tendinţa spre excese, pentru a nu se îngrăşa “ca porcul”.

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți dacă ați observat vreun ”Ę” în text, vă rog să mă scuzați, l-am sărit – materialul, cartea mea era pregătită pentru tipar cu QuarkXPress, iar Ę ca și alte ciudățenii sunt în text.

 

Înainte de a vă spune că mâine este o altă zi, trebuie să vă spun că două semne au astăzi o conjunctura favorabilă și pot să-și rezolve unele probleme de sănătate, medicale: Taurul și Leul.

 

Acum pot să vă spun: mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

☼      ♂       ♀

 

BERBEC Dimineaţa este densă şi aglomerată, dar eşti optimist şi motivat în ceea ce faci. Primeşti un premiu pentru atitudinea ta pozitivă: o veste bună, mai pe seară. Şi poate şi un film bun. Astăzi trebuie sa dai curs incapăţânării care te caracterizeaza. Incăpăţânare care bine investita se numeste tenacitate şi va aduce in viitor dividente foarte frumoase. Spirituale sau materiale, depinde in ce investesti. În nici un caz sa nu fii zgarcit(ă), patima care te apuca cand nu trebuie!

 

TAUR Totul trece, nu spera şi nu ai teamă! Astăzi poţi ataca cu succes problemle materiale, cele urgente, cotidiene. Este un prilej bun pentru cumpărături de iarnă. Cumpără acum, mâine e mai scump! Poate o mică supărare, dar pe total ziua de azi iti este favorabilă. Vorbe şi bârfe, dar nu trebuie să le dai nicio importanţă. Ia, din timp, masurile care se impun, ca sa nu intri in criză de timp. Stabileşte clar un program, o foaie de parcurs şi așa poate vei evita eşecurile.

 

GEMENI Primeşti o veste de la un fost coleg care acum lucrează în străinătate. Se simte excelent, dar are și el probleme! Tragi concluzia ca emigrarea schimbă doar tipul problemelor. Dedică ziua lucrurilor obişnuite şi mai ales nu începe să-ţi plângi de milă. Este inutil! Sănătatea nu iţi este afectată, dar este bine să fii prudent. În această perioadă trebuie să dai dovadă de o oarecare hotărîre în ceea ce spui şi mai ales în ceea ce faci.  Este cazul să nu mai fii aşa de încordat(ă) şi tensionat(ă). Zi favorabilă din punct de vedere medical, poate ai un diagnostic bun, sau analize normale, sigur dacă este cazul și ai făcut astfel de analize.

 

RAC Ambianţa zilei de astăzi este plăcută şi relativ liniştită. Crezi că poţi aborda unele persoane, că ai putere de convingere. Este doar o părere, deci trebuie să dai dovadă de prudenţă! Trebuie sa fii foarte atent la cheltuielile facute aiurea si cu gandul in alta parte. Cel mai bine ar fi sa iesi in oras fara bani si carti de credit. Plimba-te, nu cheltui! Ultima parte a segmentului de timp, pe seară, are o componenta neliniştitoare, din cauza influentei Lunii. Iti faci griji, de fapt, fără motiv, pentru ca intotdeauna te-ai descurcat. Mai ales cand eşti cu spatele la zid…

LEU Nu te grăbi, nu fii nerăbdător, toate se întâmplă la timpul lor. Nu există urgenţe absolute, decât la spitalul de urgenţă. În rest sunt convenţii şi închipuiri. Nu te forţa inutil şi păgubos! Un eveniment îţi reţine atenţia. Analiza ta este încă o dată justă, trebuie să-i dai curs, aşteaptă, însă, momentul favorabil. Finalizezi, in sfârșit, dimineaţa, în condiţii bune, o parte din problemele care ti-au dat atâta bătaie de cap. Fără să forţezi păgubos, fără să intri la uzură! Zi favorabilă tratamentelor de orice fel, de la cele cosmetice, la intervenții chirurgicale.

 

FECIOARĂ  Dedică ziua lucrurilor obişnuite şi mai ales nu începe vreo nouă relaţie sentimentală. La fel ca zodia sincronă, Gemenii, tot sub influenţa lui Mercur, primeşti veşti de la cineva din străinătate. Se pare că oriunde este mai bine. Sau aşa este vorba că vaca vecinului este întotdeuna mai grasă! Evită incidentele domestice şi nu supralicita in discutiile cu anturajul apropiat. Nu lua decizii importante în această perioadă. Veşti bune de departe.   Astrele te favorizează, totuşi, în domeniile legate de lege şi proprietate.

 

BALANŢĂ Prea multe veşti negative, prea multe eşecuri, tragi tu concluzia veştilor din presă. Nu e adevărat, lumea este aşa cum o priveşti, nici mai rea, nici mai bună. Ocupă-te de problemele tale! Anumite indiscretii şi soapte pe furis te fac sa tragi concluzia ca in calea succesului sta numai „look-ul” tau. Schimba-l, adica coafura, îmbrăcămintea, sau lasă-ţi barbă, după sex şi putinţă, dacă asta te face sa te simți mai bine în propria piele!

 

SCORPION După orele de serviciu, care, trec repede, trebuie să faci puţin sport la sală, masaj şi sauna. Trebuie, periodic, să “încălzeşti maşinăria”. Ai grijă de corpul tău şi el te va servi! Fă-ţi puţină reclamă în anturaj, că nu strică. Dimineaţa, nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci, urmeaza-ti planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic.  Aspectele favorabile din casa a doua, a banilor şi a proprietăţilor, trebuie puse în valoare, dar fără să-ti asumi obligaţii pe termen lung.

 

SĂGETĂTOR Astăzi te simţi chiar bine, pentru că pari a fi în relativă siguranţă, iar evenimentele care te privesc sunt previzibile. Atâta vreme cât te simţi bine, nu schimba nimic din rutina vieţii! O perioada buna, pe care o meriti. Metodic si cu geniul “descurcatului” cum esti – ai certe calitati pe care perioada aceasta de timp, ziua de astăzi, le pune in valoare. Daca cauţi ceva de lucru, sau ceva de sezon, desărbătorile iernii, atunci ai toate șansele să le gaseşti in următoarea perioada, care începe astăzi.

 

CAPRICORN Efortul din ultimul timp şi oboseala cronică se fac simţite astăzi.  Redu ritmul activităţii, fă un armistiţiu cu timpul şi ocupă-te de arte, de dans, de activităţi plăcute care te încântă. Limitează-te la activităţile de rutină şi la oamenii pe care îi cunoşti foarte bine. Trebuie să fii înţelegător şi diplomat, să arătaţi consideraţie şi spirit de cooperare, ca să poţi să progresezi, să te caţeri pe reduta societăţii înalte. Perioada iti este favorabilă, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Dansează! Nu-ti face griji, viitorul iti este favorabil. 

 

VĂRSĂTOR Se schimbă vremea, se schimbă şi părerile tale. Astăzi vezi cu ochi noi pe cei din jurul tău. Trebuie să faci o pauză, să te odihneşti şi mai ales să modifici comportamentul alimentar. Adică să mănânci mai puţin şi în mai multe mese, la ore fixe. Astăzi nu te întalni cu persoane pe care nu poti sa le suferi. Esti intr-o criza de sinceritate, de fapt putin iti pasa de mutrele lor pretenţioase, si lucrul asta este evident pentru toată lumea. Dacă chiar vrei să înfurii un mitocan, trebuie să nu-l iei în consideraţie!

 

PEŞTI Astăzi se pare că ai una dintre cele mai favorabile zile ale săptămânii, în care te bucuri de sănătate şi eşti vesel şi cu zâmbetul pe buze, aparent fără vreun motiv evident, sau o logică. Totuşi, disciplina (încăpăţânarea la unii) inerentă zodiei – în Peşti au fost şi sunt mulţi militari şi conducatori de state şi guverne – te ajută să-ţi ordonezi simţămintele şi planurile. Uranus din Berbec iti aduce o oportunitate neşteptată. Nu te grăbi, dar nici nu refuza. O atitudine inteligentă poate aduce mai multe informaţii la suprafaţă, aşa încât decizia să fie justă.

horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop