Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscop 2019, de Lesley Francis, de la Editura Meteor. Horoscopul cu o sută patruzeci și patru de zodii. Horoscop
Horoscop 2019, de Lesley Francis, de la Editura Meteor. Horoscopul cu o sută patruzeci și patru de zodii. Horoscop

Horoscop 2019, de Lesley Francis, de la Editura Meteor. Horoscopul cu o sută patruzeci și patru de zodii. Horoscop

Horoscop TAUR-PEŞTE Un Taur (Bivol) născut sub semnul Peştelui este o persoană norocoasă. Taurul, cu forţa lui de caracter, dă Peştelui plusul de tărie necesară pentru a ieşi cu bine din orice situaţie. Combinaţia de imaginaţie a Peştelui şi forţa-bombă a Bivolului pot duce departe. Este bine să aleagă o carieră care cere răbdare şi fler artistic. Este dintre norocoşii care le posedă pe amîndouă. Din cînd în cînd poate fi tentat să tragă de timp. Nu se lasă amăgit de ideea că lumea îşi va aşterne comorile la picioarele lui în mod automat. Fiţi activi cu el!

26 noiembrie

 

Horoscop Pe 26 noiembrie s-au născut Norbert Wiener, regina Maud, Tina Turner, Eugen Ionesco, Stelian Olaru, Mihail Drumeş, Ivan Patzaichin, Francisc Vaştag, Ella Constantinescu, Ioana Bentoiu, Dana Ciocârlie.

Pe 26 noiembrie sunt, în calendarul creștin-ortodox, Sf. Cuvioşi Stelian Paflagonul, Alipie Stâlpnicul şi Nicon. Nimic în ”Kalendar”

Dragii mei lupi, padawani și hobbiți, repet, repet mereu, pentru că nu este nimeni obligat să-mi citească articolele în fiecare zi, fiecare ”horoscop” trebuie să se țină bine pe picioarele lui, să fie de înțeles ca o unitate de sine stătătoare. Astfel, o americancă, Suzanne White, acum vreo cincizeci de ani, a combinat zodiacul chinezesc cu cel european. Așa a apărut școala astrologică sino-caldeeană. Zodiile chinezești țin un an de zile, încep prin ianuarie-februarie, și sunt: Șobolanul, Taur (Bou, Bivol), Tigru, Pisica (Iepure), Dragon, Șarpe, Cal, Capră (Oaie), Maimuță, Cocoș, Câine, Porc (Mistreț). Denumirile duble, sau chiar triple, ale unor zodii provin de la interpretarea diferită a numelor lor scrise cu ideograme. Presupunând că fiecare știe în ce zodie europeană, caldeeană, este născut, zodia chinezească se poate afla foarte simplu. Intrați pe http://www.zodiacul-chinezesc.ro/. În dreapta sus a paginii găsiți un calculator. Introduceți anul, luna și ziua nașterii și obțineți zodia chinezească, elementul și polaritatea. Cu zodia europeană și cu nou aflata zodie chinezească, căutați în Zodiacul cu 144 de zodii. Dacă mai aveți nelămuriri sunt gata să le risipesc, întrebați la [email protected]. Deci, Peștii, a douăsprezecea și ultima zodie, cum este ea, nuanțele, în anii zodiacului chinezesc:

 

XII. PEŞTII

 

133. ŞOBOLAN-PEŞTE

Fără o spinare fermă şi un cap limpede, această combinaţie de variabile reuşeşte greu să nu varieze tot timpul.

În primul rînd, Şobolanul-Peşte doreşte să depindă de cineva. Încearcă întotdeauna să-şi asigure un trai cît mai confortabil cu cît mai puţin efort. Are un farmec de neegalat. Spiritul lui ascuţit şi dragostea de natură îi atrag pe cei mai puternici decît el. Din nefericire, dragostea pe care pare s-o risipească asupra persoanei iubite este de cele mai multe ori calculată. Şobolanul-Peşte doreşte să aibă o parte din averea iubitului/iubitei sau a asociaţilor săi. Tăria sa constă în forţa de a rezista unor perioade lungi de sărăcie în aşteptarea unei noi lovituri.

Este un subiect care excelează în arte sau litere. Se descurcă deplorabil în afaceri.

 

134. TAUR-PEŞTE

Un Taur (Bivol) născut sub semnul Peştelui este o persoană norocoasă. Taurul, cu forţa lui de caracter, dă Peştelui plusul de tărie necesară pentru a ieşi cu bine din orice situaţie. Combinaţia de imaginaţie a Peştelui şi forţa-bombă a Bivolului pot duce departe.

Este bine să aleagă o carieră care cere răbdare şi fler artistic. Este dintre norocoşii care le posedă pe amîndouă.

Din cînd în cînd poate fi tentat să tragă de timp.

Nu se lasă amăgit de ideea că lumea îşi va aşterne comorile la picioarele lui în mod automat. Fiţi activi cu el!

 

135. TIGRU-PEŞTE

De data aceasta, lemnul e undeva, sub suprafaţa apei.

Tigrii sînt sensibili şi puţin mai ciudați, excentrici. Peştii sînt artistici şi sensibili. Tigrii-Peşti ar face bine să-şi asigure o carieră înainte de vîrsta de 30 de ani.

Din această combinaţie se nasc mulţi copii-minune.

Trebuie evitat de a se ajunge într-o situaţie limită, primejdioasă, întrucît Tigrul este mereu expus pericolului, iar Peştele e un semn slab în faţa acestuia.

Ancorat într-o poziţie sigură în prima tinereţe, Tigrul-Peşte va suferi mai puţin, dar nu va scăpa total de riscul acesteia.

 

136. PISICA-PEŞTE

Agreabilă, dar nu din cale-afară de sociabilă, această Pisică poate adesea să te exaspereze pînă să reuşească să-ţi cîştige afecţiunea.

Nehotărît, adaptabil, sincer şi neprefăcut, nativul din Pisica-Peşte e un visător, un explorator şi un artist.

Vrea să afle totul despre orice, înainte de a se aventura într-o acţiune.

E o persoană foarte plăcută şi cu adevărat “pisicească”. Are nevoie de dragoste, afecţiune, tandreţe. Alintaţi-o!

Nu e periculoasă. Poate fi, sau părea, doar superficială, dar nu vă veţi plictisi în compania ei.

 

137. DRAGON-PEŞTE

Un Peşte care reuşeşte să se nască sub semnul Dragonului e un individ norocos. Spiritul artistic şi sensibilitatea Peştelui se combină în mod fericit cu abilitatea şi spiritul practic al Dragonului. Arta sub toate formele ei îl va pasiona; cu toate acestea Peştele sucombă adesea emoţional. La rîndul lor şi Dragonii pot uita de scopul practic propus, duşi de sentimentalism. Dragonul-Peşte trebuie să se înconjoare de prieteni mai înţelepţi decît el, care să-l îndrume pe calea succesului. Odată ajunşi acolo, vor fi de neînvins.

 

138. ŞARPE-PEŞTE

E într-adevăr un suflet sensibil. În combinaţia aceasta intră mai multă apă decît foc.

Are nevoie de un stimulent care să-l împingă înainte.

Peştii sînt ultrasensibili şi au dificultăţi în a se apăra de atacurile existenţei. Şerpii sînt mai tari, dar nu au încredere în ei înşişi. Ambele semne tind spre încetineală şi ezitări.

Cel mai bun lucru pentru Şarpele-Peşte e de a-şi alege cariera pînă la vîrsta de 25 ani. Are mereu nevoie de a fi împins de la spate şi e mai bine s-o faceţi pînă nu e prea tîrziu.

 

139. CAL-PEŞTE

Apa semnului Peşte reuşeşte să atingă aproape orice scînteie pe care Calul, vioi şi jucăuş, o aduce în această combinaţie.

Cailor le plac planurile. Ei îşi petrec o parte din viaţă inventînd proiecte şi strategii.

Peştii, pe de altă parte, sînt visătorii adaptabili ai acestei lumi. Împreună, Calul şi Peştele îşi pot petrece viaţa în mizerie, încercînd să inventeze elixiruri împotriva coșurilor adolescenților sau împotriva îmbătrînirii.

Uşor de influenţat de aproape orice forţă exterioară, Calul-Peşte este la fel de uşor de păcălit. Intră cu toată inocenţa şi încrederea în cursa întinsă şi chiar cînd reuşeşte să iasă din ea, plin de vînătăi şi zgîrieturi, preferă să ignore experienţa nefericită din care tocmai a ieşit. Poate i s-a părut!

 

140. CAPRA-PEŞTE

În timp ce alte semne contribuie cu fermitate şi stabilitate la combinaţia cu Capra, Peştele nu-i e de nici un folos din punctul acesta de vedere.

Capra este influenţabilă, artistică în spirit şi maleabilă. Aşa e şi Peştele. Pentru Capra-Peşte ar fi de preferat să se caute o persoană foarte fermă, care să-i îndrume paşii pe calea succesului, în domeniile în care e foarte dotat.

Arta prin excelenţă va fi cariera cea mai potrivită pentru el. Alegerea categoriei de artă cea mai nimerită, disciplina educaţională şi afirmarea finală îi vor da de furcă, dacă nu e sprijinit. Singur, se va lupta mereu şi va sucomba tentaţiei de a se risipi.

Înconjurat de dragoste şi cu puţin noroc, poate deveni un titan.

 

141. MAIMUŢA-PEŞTE

E o persoană agreabilă şi plină de vioiciune, ca un peşte, sclipitor, strecurîndu-se prin viaţă şi adaptîndu-se perfect la orice schimbare.

Semnul Maimuţei îi aduce Peştelui independenţă şi forţă. Echilibrul acestei combinaţii e dat de sensibilitate (Peşte) şi spirit şi abilitate (Maimuţa).

Tendinţa Peştelui de a se lamenta şi a ceda melancoliei este şi ea în mod fericit temperată de optimismul şi pofta de viaţă ale Maimuţei.

 

142. COCOŞ-PEŞTE

Ambele semne sînt foarte uşor adaptabile. În multe cazuri această adaptabilitate e pozitivă, dar în afaceri şi în administraţie nu va ieşi des victorios.

Trebuie încurajat să stea departe de afaceri care cer mai mult decît farmec şi drăgălăşenie; arta sau muzica sînt domeniile lui.

Se descurajează uşor şi tind să se autocompătimească. Au mari îndoieli asupra propriei valori. Paradoxal însă cele mai multe erori le pune pe seama altora. Uneori, chiar aşa e.

Dar să fiţi sigur că mila de sine şi lamentările Cocoşului-Peşte sînt parte dintr-un sistem confortabil care-i place şi la care n-ar vrea să renunţe.

În loc de a se plînge de ghinionul său incorigibil, ar face mai bine să fie mai atent unde păşeşte şi la cine-şi plasează încrederea.

 

143. CÎINE-PEŞTE

Cîinele-Peşte este foarte dotat cu imaginaţie. Poate lua un simplu gînd şi să-l transforme într-o poezie sau într-un tablou.

Cîinele, deşi neliniştit şi nesigur pe el, e puternic cînd întîlneşte un suflet mai slab. Este caritabil şi generos.

În loc să-şi refuleze energiile şi să refuze să ajute “latura Peşte” a caracterului lor, Cîinii se vor strădui să transforme vaga creativitate de care dispune într-o carieră solidă.

Cîinele trebuie să înveţe din copilărie să se manifeste în faţa altora, altfel va avea probleme în a se exprima. Are nevoie de toată încurajarea de care sînt în stare cei din jur care-l iubesc.

Dacă se lansează prea tîrziu, în orice carieră ar încerca, are toate şansele de a nu întîlni succesul!

 

144. PORC-PEŞTE

Un duo cam lăcrimos, cel puţin. Peştele cel maleabil şi Porcul cel pacifist, de-a pururi plîngînd unul pe umărul celuilalt.

Singura armă a acestui Porc împotriva decepţiilor şi a dezamăgirilor este de a ridica din umeri şi de a se preface că nu-i pasă şi nu-l doare. Din această cauză Porcul-Peşte poate părea multora vanitos şi lăudăros. În realitate, deşi n-o recunoaşte niciodată, Porcul-Peşte este persoana cu inima cea mai slabă. Speriaţi de umbra lor, se agaţă de tot ceea ce le sugerează siguranţă în viaţă.

Printre lucrurile cu care preferă să se înconjoare se află cîntecele vechi, literatura clasică, tablourile celebre (reproduceri bune).

Această combinaţie de semne reprezintă influenţa finală în ciclul chinezesc de la Şobolan la Porc. În momentul în care apa ajunge la Peşte şi-i permite să înoate în ea, adîncimile ei sînt deja foarte mîloase. Porcul-Peşte este persoana care trebuie să facă cele mai mari eforturi, pentru a realiza ceva în viaţă şi a lăsa un semn al trecerii sale pe pămînt.

Toată încărcătura de tristețe, nelinişte, nesiguranţă a celor 143 de semne dinaintea lor atîrnă greu asupra Porcului-Peşte.

Nu le este dată o soartă prea uşoară.

 

Acesta este Zodiacul cu 144 de zodii. Nu este nimic special, doar o nuanțare a zodiilor clasice europene în funcțe de anul nașterii, adică de zodia-an chinezească. Am dat acest exemplu al zodiacului Suzannei White ca să fie un exemplu de ceea ce se poate face în astrologie. Erezia cu schimbarea zodiei în timpul vieții la o anumită vârstă în funcție de ascendent este un exemplu negativ de cum NU trebuie interpretată astrologia. Contrazice principiul de baza al astrologiei. Astrologia se bazează pe horoscopul de naștere, care are un an, o lună, o zi și o oră. Poziția Soarelui în zodiac și a celorlate planete în momentul nașterii. Horoscopul pe zodii ia în considerație numai poziția Soarelui. Ar însemna că nativul s-a născut de două ori, dacă se schimbă zodia în timpul vieții. Știu că este interesant, oamenii, mai ales femeile sunt dornice de schimbare, este cool să îți schimbi zodia ca o pereche de ciorapi, nu? Poate este mai bună! Dar este o minciună!

 

Vorbind despre horoscoape pentru anul 2019, am primit de la domniile voastre câteva solicitări. Ba cineva, chiar doi cineva, mi-au trimis și un horoscop 2019, un volum care a apărut pe piață. Eu am comandat horoscopul la editura Meteor impreună cu noua carte a prietenului meu Sorin Paliga și coautorii, pe care nu-i cunosc, dar par a fi savanți în domeniu, ”Tracii” și Sfântul Nectarie din Egina. Am două, ba chiar trei horoscoape ale lui Lesley.  

 

Bun, cititorii mă întreabă ce părere am! Ce părere am, ce părere! Este o carte solidă, scrisă de canadianca Lesley Francis, care folosește un brand celebru, Llewellyn. În original, cartea tradusă bine, decent, de Eugen Damian, se numește Llewellyn’s 2019 Sun Sign Book. Repet, este un volum solid, mediu, are 288 de pagini și o mulțime de tabele.

 

Lesley Francis este un nume cunoscut pe piața astrologică. Era jurnalistă în Canada și murea de foame. Așa că, în anul 1974 s-a apucat de astrologie. A scris mai multe cărți, ține conferințe. Și-a achitat mortgage-ul, și-a crescut copiii, are o viață liniștită și fără lipsuri în Edmonton. Din astrologie, la jurnalism a renunțat definitiv în anul 1990. Are o figură de femeie blândă și gata să-ți sară în ajutor.

 

Cu volumele astea de astrologie, de horoscoape pentru un an întreg, scrise de autori străini din țări îndepărtate, este o problemă. A depistat-o și editura, așa că la pagina 9 apare Nota redactorului: ”Deoarece fusul orar al României diferă de ale Statelor Unite ale Americii, în unele cazuri există diferența de o zi între datele semnalate de autoare pentru formarea anumitor aspecte planetare și datele la care aceleași aspecte se formează pe harta astrală locală. Cititorul este rugat să aibă în vedere acest lucru atunci când consultă informațiile precise oferite pe parcursul cărții.”

 

Sper că domniile voastre ați înțeles, eu mai stau în pronunțare, o zi după, sau una înainte, datele sunt precise, sau nu, da, sigur că da, o să avem în vedere! Ce să avem în vedere??? Din nefericire nu este singura problemă. Simpatica Lesley Francis se referă, în general, dar specific, la tipul de probleme cu care se confruntă, statistic, populația din America de Nord, SUA și Canada. Nu se potrivește, decât parțial, cu tipul de probleme pe care le întâlnește românul de rând, în fiecare zi, de orice zodie, sex, convingere politică, religioasă, sau grupă sanguină ar fi!

 

Un lucru foarte bun este că se dau la începutul lucrării niște elemente elementare de astrologie. Din care, bineînțeles, lipsește prostia cu ascendentul mai important ca zodia! Se dă, așa cum este normal și aș face și eu, un tabel de calcul aproximativ al ascendentului, doar determină prima casă, a caracterului.

 

Să o cumpărați? Eu zic că da, cu toate lipsurile, este un ghid interesant, pentru fluxul principal. Unul din păcatele majore ale cărții este că nu are umor, nici cât un călău marocan. Dar cartea este interesantă, are un stil vioi, cu comparații de bun simț. Eu am cumpărat-o! La editură am plătit 20,95 de lei în timp ce celelate două exemplare, pe care le-am primit moca, erau de la chioșcul de ziare cu prețul pe ele de 16,99 lei. Întotdeauna eu fac afaceri bune! Nu puteam să cumpăr, ca toată lumea, de la chioșcul de ziare? Nuuu, subsemnatul este fițos, este telectual, cumpără de la editură!

 

Acum trebuie să rezolv o altă problemă, să o duc pe Urechița la București, pe nobila cățelușe dorgi, se poartă de parcă acum ar fi sărit din poala reginei, apoi să văd cum preiau de la Aspida, o prietenă dragă și veche de corespondență, o carte grea de patru kilograme…

 

Am la ce să mă gândesc, ce să plănuiesc, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

 

BERBEC Nu te avantajează lucrurile serioase, grave, sobre. Astăzi, dacă te uiți în jur, pare a fi o zi de carnaval, distrează-te, mai ales pe seară și fă-i și pe cei din jur să se relaxeze și să zâmbească! Daca ai ceva sentimental greu de rezolvat, încearca acum, va merge ca pe roate. În activitatea proprie (de dimineaţă) întâlneşti oarecare opoziţie. Încă o zi dinamică, cu o desfăşurare aproape surprinzătoare. Eşti mereu surprins(ă) de cât de rapid poate să treacă timpul. Nu trebuie sa faci din problemele altora cruciade proprii, dar nici să ignori pe aproapele tau care are cu adevărat nevoie de ajutor. În activitatea proprie întâlneşti oarecare opoziţie, ca o pernă moale umflată cu aer, care încearcă să-ţi frâneze rapiditatea. Dar, până la urmă este o zi de carnaval, cu măşti, cu greu îţi poţi stăpâni râsul. De fapt de ce să te reţii. Râde în voie, că ai de cine, şi apoi râsul este sănătos!  

 

TAUR Conjunctura astrologică te avantajează în folosirea iscusită a unor vești sau informații. Atenție la presă și la rețelele de socializare, poți avea unele date de excepție. Nu le pierde! Ai dori să obţii „ceva” de la „cineva”!  Fii calm şi prudent şi nu uita umbrela acasă! Cu toate ca gândesti prin o anumita logica, te miri ca nu mai intelegi ce se intampla in jurul tau; probabil ca interesele personale primeaza. Cu siguranţă ca nu iti face nici o placere sa te implici din nou, azi, in rezolvarea unei crize, mai ales ca ştii cum se vor defasura lucrurile! Se pare ca primesti niste propuneri interesante, dar trebuie sa dai dovada de prudenta. O informaţie te luminează, la propriu şi la figurat. Sfatul meu este să fii mai atent decât de obicei la tot ceea ce înseamnă parteneriat, fie că este vorba de afaceri, fie de dragoste, sau de amândouă. O informaţie te luminează la propriu şi la figurat. Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii.

 

GEMENI Promisiunea succesului îți dă aripi și cu toate că te-ai pregătit astăzi pentru o activitate obișnuită, veștile de ultimă oră îți oferă motivele pentru un efort sporit pe termen mediu. Conjunctura favorizează nativii care activează în media, comerţ, transporturi, educaţie şi turism. Ai tendinta, pentru unii supărătoare, de a fi permanent în ofensivă, să ţii la părerea ta. De la o vreme, ai parerea că toată lumea are ceva de împărțit cu tine. Adevarul este ca nu te poți concentra și că-ți scapă aspecte esentiale.  Astăzi ai, totuşi, o perioadă bună. Aspectele stelelor arată o perioada suficient de favorabilă, mai ales in ceea ce priveşte profesia  şi ascensiunea socială. Te preocupă, te obsedează banii şi parvenirea. Cu mai multă obiectivitate, profesionalism şi echilibru interior poate vei gasi calea.

 

RAC Dacă nu ești într-o mică vacanță ai o mare oportunitate să te faci remarcat în ochii șefilor. În registrul benefic, desigur. Profită de prilej și cere o favoare privind activitatea ta. Câteva surprize plăcute şi unele mai puţin plăcute, situaţii care evoluează spre întorsaturi neaşteptate sunt deliciile zilei de azi. In rest, aceiaşi oboseală cotidiană, aceiaşi viaţă!  Anumite zambete cu subânteles si batai pe umar te ajuta sa tragi concluzia ca lucrurile incep sa mearga spre bine, la serviciu si in dragoste. Iarasi crezi ca poti sa salvezi omenirea cu intelepciunea ta, sau macar o oaie ratacita. Pozitia asta de salvator nu te prinde, insa, pentru că eşti stângaci şi nepotrivit în rol.

 

LEU Coordonatele zilei de azi trebuie să fie fermitatea și politețea, fie că ești la serviciu, fie acasă, sau în familie. Nu ceda nici în ruptul capului, ai dreptate şi stelele ştiu acest lucru. Niciodată nu eşti suficient de abil social, nu speculezi oportunităţile. Poate că astăzi şi în perioada următoare poţi să faci o alianţă cu un Geamăn speculant şi tare în gură, sau cu un Scorpion veninos şi răzbunător. Sau cu orice altă fiară din zodiac, dar mare atenţie să nu fi înţepat sau muşcat în derularea procesului. Majoritatea este veninoasă! Şi chiar Leii suferă! Ai o perioadă interesantă, vorba înţeleptului chinez, poţi profita de ea.

 

FECIOARĂ Între tine și reuşită mai este un obstacol, un prag de trecut. Cu toate că oboseala cronică te-a ajuns din urmă, continuă cu dinamism, dispui încă de o mare rezervă de energie pozitivă. Relaţiile cu persoanele născute în semne de aer şi foc sunt astăzi armonioase şi plăcute. Ceva migrene astazi din cauza unor tensiuni neasteptate in anturaj. Le rezolvi cu diplomatie si treci mai departe. Nu te repezi sa tragi concluzii dupa barfe, zvonuri si intrigi. Lumea pare ca a capiat de tot si nu este nici un motiv sa o iei si tu razna! Zi incertă şi uşor disarmonică până la orele prânzului, apoi totul intră în echilibru. Totuşi, nu este o zi critică, ceea ce te fereşte parţial de extreme, de neplăceri. Stăpâneşte-ţi pornirile extravagante sau excesiv de vanitoase. Nu cheltui sub impulsul momentului.

 

BALANŢĂ Astăzi, mai toată ziua ți se dă dreptate. Tragi concluzia că nu ai pierdut timpul și că experiența contează! Domeniul sentimental este bine aspectat, așa că poți organiza o seară plăcută. Este bine să începi proiecte noi, să discuţi şi să motivezi oamenii. Poţi să te implici mai mult în viaţa celor mici, fie că este vorba de copii, fie de animăluţe. Aşa o să petreci momente plăcute care îţi umplu inima de veselie şi bunăvoinţă. De asemenea o zi favorabilă scurtelor deplasări. Atenţie la vremea schimbătoare la ploaie în primul rând! Poţi să te duci la cumpărături, sigur, este o activitate plăcută, dar programează exact ceea ce vrei să achiziţionezi. Adică, mai practic, fă o listă de cumpărături, pentru că „verba volant, scripta manet”! 

 

SCORPION Dimineața te doare capul din cauza discuțiilor fără rost. Parcă ar fi terapie de grup, nu o discuție normală între oameni respectabili. Însă, o seară bună, cu o întâlnire care îți face plăcere. Întâlnirile sau activităţile sociale de dimineaţă îţi aduc un oarecare confort şi îţi motivează acţiunile ulterioare. Aspecte minore benefice te avantajeaza esential în lămurirea, în clarificarea, unei situaţii familiale în cursul unei convorbiri la mobil. În a doua parte a zilei, stai acasă, nu te duce în oraş. Poţi petrece o seară plăcută în compania unui roman poliţist. Neapărat, Agatha Cristie. Şi un ceai, neapărat Ceylon, sau Darjeeling, preferatul meu, ca să păstrezi atmosfera britanică, dacă tot timpul, vremea de afară, te duce cu gândul la cenuşiul umed și cețos londonez.

 

SĂGETĂTOR O zi dedicată acțiunii, reacției, intervenției. Timpul proiectelor a trecut, acum trebuie să realizezi ce ți-ai propus cu tenacitate și fără a ține cont de comentariile „comice” răuvoitoare. Trebuie să continui cu aceleaşi metode verificate de până acum, schimbarile repetate nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele. Tenacitatea şi răbdarea aduc rezultate! Astazi trebuie doar sa zici multumesc, pentru ca treci printr-o perioada in care ajutorul vine de unde nici macar nu te aşteptai! Trebuie, însă să nu faci o regulă din această situaţie de excepţie, să nu mai aştepţi ajutor, că nu mai vine, sa te bazezi mai mult pe propriile forte si sa faci planuri serioase de viitor, poate chiar sa te gandesti la un nou drum in viata. Mai lasa gindurile negre si nu te mai zdrobi sa placi tuturor!

 

CAPRICORN Eşti ca o floarea de cactus dăruită de stele cu spirit, bun simț și umor. Astăzi trebuie să renunți la reţinere, „siguranța personală„ și să arăți anturajului calitățile tale deosebite. Astăzi eşti bine-dispus şi ai o mare putere de muncă, dar te apasă grijile legate de familie. Tot azi poţi primi un răspuns favorabil pentru una dintre problemele la care te gândeşti mult. Se poate spune, dupa conjunctura astrologică, că te bucuri de o zi întreagă de influente favorabile în sensul că nu o să ai niciun necaz mare! O anumita confuzie sentimentala poetica stă bine unei persoane indragostite, dar ia bine aminte sa nu devina o a doua natura a ta!  Există o legătură logică, cauzală, în viaţa ta. Limitează-te doar la activităţile de rutină şi evită eforturile şi deplasările care nu sunt absolut necesare.

 

VĂRSĂTOR  Astăzi, dacă nu poți rezolva ceva, amână.  Sigur, dacă depinde de tine și nu este ceva obligatoriu. Uneori situațiile se rezolvă de la sine pentru Timpul găsește cele mai bune soluții! O dimineaţă obositoare, dar poate cu ceva realizări, finalizări. O zi care pare excelentă, mai ales în a doua parte, pentru vizite, scurte ieşiri în oraş, sau mici escapade la un film, concert sau muzeu. Foloseşte-ţi gândirea limpede de astăzi la sinteza ultimelor evenimente care te interesează. Stelele spun, la fel ca un bătrân călugăr sihastru, ca prea multă insistenţă nu are niciun rezultat, pe cand cumpătarea aduce succesul. Nu insista inutil, dar nici nu renunţa când nu trebuie! Viata e o permanenta infruntare de interese, asa incat trebuie sa dai dovada de multa inteligenta si de putin noroc in promovarea scopurilor.

 

PEŞTI  Dimineața este mai aglomerată, dar seara pare relaxantă și distractivă. Azi nu intra in discuții cu Scorpionii sau Leii, în general cu semnele de apă și foc, care pot să-ți facă probleme. Nu incerca sa pari altcineva, nu te mai juca cu propria imagine, dai impresia unei persoane imature si instabile. Astazi ai multe pe cap. Nu dispera, nu vei reusi sa le faci pe toate, dar esti aproape de o solutie pentru o problema financiară.  Veşti bune spre sfârşitul zilei. Evită discuţiile lungi şi fără rost, dar nu fi concis ca un automat care spune ora. Pildele, povestiorele, bancurile şi mai ales tăcerile cu subînţeles sunt mai grăitoare decît o mie de discursuri meşteşugite! Evită să te enervezi din lucruri de nimic, fii constructiv în tot ce faci. Nu lua hotărâri când eşti iritat – mai bine lasă lucrurile să se rezolve singure.

 

 

horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop