Funcția de primar de sector sau de edil general nu-i surâde deloc șefului de la ANPC, Horia Constantinescu. În schimb, nu ar refuza un post în administrația locală.
Șeful ANPC, Horia Constantinescu, nu exclude posibilitatea unei candidaturi. Asta doar în cazul în care i se va cere și sub nicio formă în Capitală. Ar alege mai degrabă un post în administrația locală sau funcția de edil într-un oraș din provincie.
Horia Constantinescu primar, un scenariu posibil
„Da, mi-ar plăcea şi o spun într-un mod foarte asumat, ca la un moment dat să pot să administrez şi ceva pe care la un moment dat să îl las în urmă şi să fie ceva palpabil”, a declarat Horia Constantinescu.
Cât despre zona în care i-ar plăcea să profeseze, Horia Constantinescu optează pentru o zonă cu activitate intensă. Însă, la momentul actual posibila sa candidatura rămâne doar la stadiul de scenariu. O decizie în acest sens poate fi luată după o analiză temeinică și ceva sondaje, după cum mărturisește chiar el. „Vom vedea, în urma sondajelor (..) Trebuie făcută o analiză pertinentă”, a mai spus şeful ANPC.
Funcția de primar general, exclusă din start
Funcția de primar de sector sau de edil general nu-i surâde deloc. Activitatea tumultoasă din Capitală nu este deloc pe placul șefului ANPC.
„Nu am luat nici în visele mele ascunse în calcul varianta candidaturii la un sector din Bucureşti, mai ales la Primăria Generală. Cred că mi s-ar potrivi eventual ceva în provincie, nu într-un Bucureşti tumultuos de care eu am vrut să scap în 2012 când m-am mutat la Constanţa.
Dacă mi se va cere să particip la oricare dintre variante, şi anume fie în administrație publică locală sau o altă variantă, admiistrativă, cu excepţia Bucureştiului pentru că nu cred că mă potrivesc, cu siguranţă voi respecta acea decizie”, a mai spus Horia Constantinescu.
Horia Constantinescu și problemele de la ANPC
Dar până la momentul în care îl vom vedea pe Horia Constantinescu în fruntea vreunei primării, șeful ANPC are de soluționat problemele instituției pe care o conduce.
Cum ar fi lipsa de personal. Numărul mare de operatori economici, circa 2,5 milioane pune o presiune deosebită pe cei doar 450 de inspectori. Pentru ca lucrurile să funcționeze ceas șa ANPC, instituția ar mai avea nevoie de încă 200.
„Dacă împărțim această sumă (n.r. numărul de inspectori ANPC) la numărul de zile şi numărul de comisari o să vedem că nu putem să acoperim așa cum ne-am dori întreaga piață de produse şi servicii. Vorbim de una dintre cele mai sensibile situații ale momentului”, potrivit Prima TV.