Evenimentul Zilei > Social > Hobby-uri de pus în CV
Hobby-uri de pus în CV

Hobby-uri de pus în CV

Obișnuiești să îți treci hobby-urile în CV? Poate nu știai, dar acestea pot reprezenta oportunități minunate care să-ți demonstreze punctele forte și abilitățile.

Includerea intereselor personale pentru un CV este o modalitate excelentă de a arăta angajatorilor capacitățile și abilitățile tale suplimentare. Dacă stai să te gândești bine, rubrica „hobby-uri” dintr-un CV plin de enumerări ce țin de viața profesională, te poate scoate din anonimat sau îți poate pune într-o lumină proastă realizările profesionale, pe care le-ai prezentat doar câteva rânduri mai sus. Când vine vorba de hobby-uri, situația e simplă: orice hobby-uri sau interese care sunt adevărate sunt bune de inclus. Evită să minți, doar ca să pari mai interesant. S-ar putea să fii descoperit și asta nu va da bine în fața potențialului tău angajator.

Gândește-te că a putea vedea hobby-urile cuiva, e ca și cum ai avea acces la personalitatea sa, înainte chiar de a cunoaște persoana respectivă. Dacă nu știi încă ce pasiuni ai, iată o listă cu câteva hobby-uri pe care ai putea să le iei în considerare pentru CV-ul tău, doar în măsura în care ți se potrivesc:

Fotografia – e un hobby care ți se potrivește, în momentul în care intenționezi să ocupi o funcție de conducere într-un domeniu vizual, pentru că denotă creativitate, răbdare, fire artistică.

Cânți la un instrument–  când treci această menționare, deși nu urmărești un post în domeniul muzical, arată că ești o persoană dedicată, disciplinată, care se poate concentra ușor.

Grădinăritul– a devenit un hobby „la modă”, pentru că poate sugera angajatorului că ești interesat de natură, de energia verde. E evident că îți pasă de mediu, ceea ce îți poate aduce un avantaj.

Ții un blog– e aproape obligatoriu să menționezi faptul că ții un blog, dacă țintești un post în domeniul comunicării sau marketing. E de la sine înțeles că trebuie să te asiguri că blogul tău are postări actuale, că nu scrii cu greșeli de ortografie și că te pricepi să găsești teme interesante.

Sporturile extreme– dacă obișnuiești să participi la maratoane, faci drumeții pe munte sau sari cu parașuta, CV-ul tău va avea „puncte în plus”, după ce vei menționa că ai o astfel de pasiune. Acest hobby arată potenționalului angajator că nu te sfiești să dărâmi bariere, că nu ți-e teamă de necunoscut, că ești disciplinat și echilibrat.

Colecționarea de obiecte– acest hobby îi arată posibilului tău angajator că ești o persoană perseverentă, căreia îi place să să țină pasul cu tot ce e nou, dar, mai ales, să se documenteze.

Iubești călătoriile– acest hobby spune despre tine că ești o persoană flexibilă, energică, curioasă, căreia îi place aventura și să intre în contact cu culturi noi.

Gătitul– potențialul tău angajator va ști despre tine că ești o persoană care iubește viața de familie, căreia îi place să dăruiască și să se gândească la binele celorlalți.