Hobby-uri de pus în CV

Hobby-uri de pus în CV

Obișnuiești să îți treci hobby-urile în CV? Poate nu știai, dar acestea pot reprezenta oportunități minunate care să-ți demonstreze punctele forte și abilitățile.

Includerea intereselor personale pentru un CV este o modalitate excelentă de a arăta angajatorilor capacitățile și abilitățile tale suplimentare. Dacă stai să te gândești bine, rubrica „hobby-uri” dintr-un CV plin de enumerări ce țin de viața profesională, te poate scoate din anonimat sau îți poate pune într-o lumină proastă realizările profesionale, pe care le-ai prezentat doar câteva rânduri mai sus. Când vine vorba de hobby-uri, situația e simplă: orice hobby-uri sau interese care sunt adevărate sunt bune de inclus. Evită să minți, doar ca să pari mai interesant. S-ar putea să fii descoperit și asta nu va da bine în fața potențialului tău angajator.

Gândește-te că a putea vedea hobby-urile cuiva, e ca și cum ai avea acces la personalitatea sa, înainte chiar de a cunoaște persoana respectivă. Dacă nu știi încă ce pasiuni ai, iată o listă cu câteva hobby-uri pe care ai putea să le iei în considerare pentru CV-ul tău, doar în măsura în care ți se potrivesc:

Fotografia – e un hobby care ți se potrivește, în momentul în care intenționezi să ocupi o funcție de conducere într-un domeniu vizual, pentru că denotă creativitate, răbdare, fire artistică.

Cânți la un instrument-  când treci această menționare, deși nu urmărești un post în domeniul muzical, arată că ești o persoană dedicată, disciplinată, care se poate concentra ușor.

Grădinăritul- a devenit un hobby „la modă”, pentru că poate sugera angajatorului că ești interesat de natură, de energia verde. E evident că îți pasă de mediu, ceea ce îți poate aduce un avantaj.

Ții un blog- e aproape obligatoriu să menționezi faptul că ții un blog, dacă țintești un post în domeniul comunicării sau marketing. E de la sine înțeles că trebuie să te asiguri că blogul tău are postări actuale, că nu scrii cu greșeli de ortografie și că te pricepi să găsești teme interesante.

Sporturile extreme- dacă obișnuiești să participi la maratoane, faci drumeții pe munte sau sari cu parașuta, CV-ul tău va avea „puncte în plus”, după ce vei menționa că ai o astfel de pasiune. Acest hobby arată potenționalului angajator că nu te sfiești să dărâmi bariere, că nu ți-e teamă de necunoscut, că ești disciplinat și echilibrat.

Colecționarea de obiecte- acest hobby îi arată posibilului tău angajator că ești o persoană perseverentă, căreia îi place să să țină pasul cu tot ce e nou, dar, mai ales, să se documenteze.

Iubești călătoriile- acest hobby spune despre tine că ești o persoană flexibilă, energică, curioasă, căreia îi place aventura și să intre în contact cu culturi noi.

Gătitul- potențialul tău angajator va ști despre tine că ești o persoană care iubește viața de familie, căreia îi place să dăruiască și să se gândească la binele celorlalți.

Ne puteți urmări și pe Google News