Hi-Q merge mai departe pe două voci

După ce au încercat colaborări cu Dana Nălbaru sau Nicoleta Drăgan, băieţii de la Hi-Q fac trupă cu două voci feminine.

După ce au schimbat de mai multe ori colegele de trupă, Florin Grozea şi Mihai Sturzu de la Hi-Q au anunţat ieri o nouă componenţă, de data asta cu două voci feminine.

„Noua formulă este una completă. Două voci în trupa Hi-Q deveniseră o necesitate pentru că, acum trei ani, ne hotărâserăm să cântăm cu band live. Sunt două voci care se completează. Ele cântă foarte bine una lângă cealaltă. Mi se pare cea mai bună formulă de până acum”, a explicat, pentru EVZ, Mihai Sturzu.

Integrarea în „noua familie”

Georgiana şi Viky, ambele în vârstă de 21 de ani, spun că au ceva experienţă muzicală şi că sunt încă în procesul de integrare în noua lor familie, că încearcă să se obişnuiască cu noua lor viaţă. „Am început repeţiile, am avut concerte, am fost în studio, am făcut piesa pe care o asculaţi acum pe radio, «Ice of You», ne înţelegem bine cu băieţii, încercăm să fim ca o familie, ca o echipă”, spune Georgiana, absolventă a Şcolii Populare de Artă.

Nici colega ei, Viky, nu e străină de muzică. A terminat Liceul de Arte şi îi place să spună că are 12 ani de muzică în spate. Cât despre ceea ce au lăsat în urmă băieţii de la Hi-Q în materie de voci feminine şi ce urmează alături de noile fete, Florin consideră că este vorba de evoluţie.

„Dacă ne gândim puţin, în orice instituţie, oamenii vin şi pleacă. Dana Nălbaru a vrut să aibă o carieră solo, ceea ce s-a şi întâmplat, Nico este acum în SUA, îşi urmează «visul american », acela de a-şi lua cetăţenie americană, Anya are un single cu destul de mare succes. Nu cred că a lipsit ceva vreunui membru sau colaborator al Hi-Q. Am avut succes cu Dana, cu Nico şi mai mare succes, cu Anya la fel, am avut melodia «Lose You», licenţiată în mai mult de 20 de ţări şi teritorii”, a precizat Florin.

„Este, pur şi simplu, evoluţie”

„Dacă nu te schimbi, mori. Viaţa vine cu schimbări mai mult sau mai puţin dureroase, dar fiecare schimbare este un pas înainte. Este, pur şi simplu, evoluţie”, spune Florin Grozea.

Întrebaţi cum va evoula trupa în noua formulă, băieţii de la Hi-Q îşi liniştesc ascultătorii şi îi anunţă că, pe lângă piesa „Ice of You”, reorchestrată odată cu venirea fetelor noi, mai au încă două piese, „Mor de dor” şi „The one”, realizate în colaborare cu Alexandra Stan, respectiv Kamelia şi George Hora.

Lista colaborărilor se întinde puţin şi în zona hip-hop, în măsura în care Hi-Q are un proiect cu fostul DJ al trupei BUG Mafia. „Cei ce au iubit muzica Hi-Q vor avea parte, în continuare, de acelaşi stil pop”, spune însă Florin.

Lideri la inovaţii

Cât despre concerte şi proiecte viitoare, trupa face trimitere către site-ul oficial, unde sunt anunţate în timp util concertele, evenimentele şi apariţiile de televiziune. Cei de la Hi-Q spun că vor face orice ca să-şi menţină poziţia de lider în ceea ce priveşte inovaţia în muzica românească.

„După ce noi, Hi-Q, am avut primul site românesc, apoi am fost primii cu un fan-club on-line, eu am avut primul blog al unui artist român, acum piesa «Ice of You» este primul single care va fi distribuit printr-un nou canal digital. Avem un parteneriat cu Zebra Pay, care produce terminale, care se vor afla în toată ţara şi prin intermediul lor se pot cumpăra bilete de concerte, poţi să reîncarci cartele telefonice şi să cumperi muzică. Iar «Ice of You» este primul single oferit prin acest terminal şi suntem mândri că putem să venim cu ceva nou”, spune el.

„Suntem foarte prezenţi pe on-line şi pentru că am adus mereu lucruri noi în distribuţia de muzică. Probabil şi pentru că avem multe hituri şi suntem cunoscuţi. Noi suntem prima trupă care folosim acest canal de distribuţie digital”, a încheiat Florin Grozea.

PROIECTE

„Credeam că războiul e romantic”

„În 2002, Ministerul Apărării Naţionale ne-a lansat invitaţia de a concerta în Kandahar şi Kabul. Visul meu a fost să mă fac jurnalist de război. În 2002 mi s-au dărâmat toate miturile despre război. Credeam că războiul este o situaţie în care fiinţa umană, aflată la limită, dezvoltă dimensiunile profund umane, că, oricât de stupid ar părea, războiul are o doză de romantism, dar de fapt e o extensie a unui business global, pe care unele popoare îl fac cu altele mai mici, iar rolul nostru acolo e un fel de ajutor, de câine lup”, a precizat Sturzu.