Hărţi 3D cu obiectivele turistice istorice

Prin intermediul unui atlas GPS poţi vedea exact, în detaliu, desfăşurarea unor cetăţi medievale şi diverse alte monumente pe care urmează să le vizitezi.

Specialiştii de la Sheba Distribution şi cei de la România Digitală au construit cea mai complexă harta GPS pentru ţara noastră. La Atlasul Digital al României, ROAD 2012, s-a muncit timp de 3 ani.

Pe lângă harta GPS clasică, acesta prezintă oraşele cu blocuri în formate 3D.

Mai mult, clădirile vechi sau de patrimoniu, care sunt de interes turistic sunt prezentate în detaliu, inclusiv cu alei şi străduţele din jur.

Harta este actualizată la zi. De exemplu, a fost adăugat inclusiv traseul deviat din Drumul Taberei, cauzat de construcţia metroului, şi sensurile unice şi giratorii apărute între timp.

Marea noutate pe care o aduce această hartă este că, pe baza unor studii fundamentate istoric şi arheologic, au fost reconstituite în format 3D mai multe monumente înregistrate în patrimoniul UNESCO, precum cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, clădirile Palatului Augustaliilor şi Amfiteatrul Român de la Sarmizegetusa, împreună cu castrele de la Drobeta, Buciumi şi Bologa. De asemenea, pentru turişti, este reprezentată în detaliu şi zona Delta Dunării.

În total, ROAD 2012 acoperă peste 250.000 km de căi de comunicaţii şi apar inclusiv informaţii despre străduţe mai mici, intrări în centre comerciale şi chiar uliţe. Specialiştii care lucrează la ROAD spun că vor face update-uri trimestrial. Harta, care funcţionează în principal pe aparate GPS Garmin, costă aproximativ 500 de lei şi este deja disponibilă.