Podcastul Hai România! revine din 3 septembrie. Locul în care schimbul de idei contează

Sursa foto: captură Youtube

Din 3 septembrie Robert Turcescu reia seria podcasturilor „Hai România”. Invitații Ion Cristoiu , Mirel Curea, Tavi Hoandră, Bogdan Comaroni sau Mirel Palada vor face analiza evenimentelor de actualitate. Podcastul începe la „12 trecute fix”, după cum a anunțat și jurnalistul Robert Turcescu pe pagina de Facebook. 

Dar asta nu este tot, podcastul „Hai România” promite și un nou format. Jurnalistul și istoricul Dan Andronic va intervieva în fiecare zi de marți a săptămânii un personaj cheie din România.

Podcastul Hai România revine din 3 septembrie

Poate fi vorba despre un actor important de pe scena politică sau un om de cultură. Cert este că abonații vor primi informații corecte, imparțiale livrate cât se poate profesional. Săptămâna se încheie cu un podcast intitulat „Legea Junglei. Despre abuzurile din Justiție, moderat tot de Dan Andronic.

„HAI România! este canalul în care se regăsesc analiști și ziariști, oameni simpli și oameni muncitori, părerologi și specialiști care discută cu sinceritate despre temele actuale. Veți găsi oameni ca voi, dar și pe Ion Cristoiu, Mirel Curea, Robert Turcescu, Simona Ionescu, Dan Andronic, Alecu Racoviceanu, Mirel Palada, Octavian Hoandră, Bogdan Comaroni, Marcela Feraru și mulți alții”.

Multele ediții ale podcastului Hai România au avut ca invitați personaje politice importante din România. De la foști miniștri, Victor Ponta, Adrian Năstase la oameni de cultură precum Daniel Jinga, Dirijor principal al Filarmonicii Muntenia din Târgoviște și al Orchestrei Metropolitane București, premiat de altfel și de Revista Capital.

Locul în care schimbul de idei contează

De altfel, merită menționat faptul că podcastul Hai România este locul în care ideile și opiniile contradictorii se întâlnesc într-un registru obiectiv, moderat cu profesionalism de jurnaliști cu experiență politică și nu numai. Nu în ultimul rând, podcastul Hai România poate fi considerat o arhivă pentru pasionații de istorie.

Nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni că moștenitorii familiei Ceaușescu au fost prezenți în studioul din Bulevardul Mărăști 65-67. De asemenea, fiul fostului premier Gheorghe Maurer a fost un abonat constant al podcastului.

În altă ordine de idei, fie că vorbim de Științe Politice sau de Istorie, profesorii care au într-adevăr ceva de spus în aceste domenii, Lavinia Betea, Adrian Cioroianu sau Armand Goșu, au fost doar câțiva dintre specialiștii care au tradus pe înțelesul nostru efectele Războiul din Ucraina sau greaua moștenire lăsată de regimul comunist. Așadar, în fiecare săptămână de luni până vineri vă așteptăm de la ora 12:00 pentru porția zilnică de cultură și informații la zi.