Guvernul Statelor Unite se pregătește pentru 18 luni de  pandemie și „lipsuri cumplite”

Presa internațională este plină de avertismente, lunile care vin vor aduce multă suferință. Nu numai de pandemia de coronavirus ne amenință, ci și de criza economică uriașă care ne așteaptă. Și aici nu e vorba numai de vorbele unor ziariști și experți speriați de prăpădul care se apropie, ci de analize făcute de guverne serioase.

New York Times a obținut un plan guvernamental de 100 de pagini, pe care scrie clar  „Numai pentru utilizare oficială / Nu este pentru distribuție publică sau lansare”.  Acest document, pe care guvernanții americani nu au dorit să-l dea publicității tocmai ca să nu delanșeze panica,  înfățișează  o imagine foarte sumbră a ceea ce urmează.

Practic, documentul arată că mulți americani vor muri, economia Statelor Unite va intra în colaps și vom vedea tulburări civile majore.

Mai precis, planul federal de combatere a coronavirusului  avertizează factorii politici  că  pandemia „va dura 18 luni sau mai mult” și ar putea include „valuri multiple”, ceea ce va provocala deficiențe pe scară largă în ceea ce privește asigurarea strictului necesar pentru populație și sistemul de îngrijire a sănătății naționale.

Documentul a fost trimis responsabililor politici vineri, în aceeași zi în care președintele Trump a declarat stare de urgență națională. Probabil pe baza acestui raport sumbru cu privire la răspândirea virusului a apărut și ideea de a activa agențiile de pe întreg teritoriul și de a angaja puteri prezidențiale speciale pentru a mobiliza sectorul privat.

Documentul arată, de altfel, negru pe alb, că vor exista „probleme uriașe”.  „Pot apărea lipsuri de produse, care să afecteze asistența medicală, serviciile de urgență și alte elemente ale infrastructurii critice”, a avertizat planul. „Aceasta include deficiențe potențial critice de diagnosticare, consumabile medicale (inclusiv PPE și produse farmaceutice) și personal în unele locații.” P.P.E. se referă la echipamentele de protecție personală.

Desigur, există deja deficiențe în ceea ce privește unele medicamente și de multe produsw, cum ar fi hârtia igienică.

Din păcate, în curând, lucrurile s-ar putea agrava, comentează Michael Snyder de la site-ul TheMostIMportantNews.com.

Între timp, economia americană se prăbușească într-un ritm uluitor. Un fost consilier economic al președintelui Trump avertizează că Statelw Unite ar putea pierde până la un milion de locuri de muncă doar luna aceasta ...

Același Kevin Hassett, care a fost unul dintre consilierii economici de top ai președintelui Trump până în vara anului trecut, a declarat că lucrurile sunt mai grave ca niciodată, „Vom avea cel mai mic număr de locuri de muncă înreistrat vreodată”. Iar previziunile lui sunt susținute de veștile teribile care vin de la industriile lovite cel mai puternic de pandemie!Asociația Națională a Restaurantelor estimează că  va pierde „între cinci și șapte milioane de locuri de muncă” ...

Într-o scrisoare trimisă către Casa Albă și Congresul, această irganizație profesională arată  că vânzările estimate vor scădea cu nu mai puțin de 225 miliarde de dolari în următoarele trei luni, ceea ce ar determina pierderea între cinci și șapte milioane de locuri de muncă. I, mare atenție, e vorba de o singură industrie! Vânzările cu amănuntul sunt deja într-o situație disperată. Cel mai mare operator de centre comerciale din Statele Unite (Simon Property Group) se gândește să le închide pe toate din cauza focarului de coronavirus.

Până în prezent, coronavirusul a ucis câteva sute de americani și deja țara se află într-o situație extrem de dificilă. Cum vor arăta oare lucrurile dacă numărul morților va ajunge de 1.000 de ori mai mare, se întreabă Michael Snyder.

Potrivit NBC News, site-urile de stat ale șomajului din toată țara se prăbușesc, deoarece sunt brusc atât de multe persoane care solicită în același timp prestații de șomaj ...

Din Oregon până la New York și Washington, D.C., oficialii și utilizatorii Twitter au evidențiat problema după închiderea în masă a restaurantelor, magazinelor de retail și a altor afaceri ca parte a efortului de a încetini răspândirea virusului.

Și asra nu e tot, cei mai mari trei producători auto din Detroit intenționează să închidă temporar toate fabricile din Statele Unite.

Unii au înțeles deja ce ne așteaptă, investitorul Bill Ackman a declarat pentru CNBC că „iadul vine”!