În cazul în care fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, va fi extrădat în Suedia, peste 1.500 de hackeri din grupul Anonymous ameninţă că vor bloca site-ul Guvernului britanic.
Unul dintre membrii Anonymous, grup care a revendicat deja atacurile asupra site-urile companiilor MasterCard şi Visa, a declarat, citat de publicaţia Daily Telegraph că, "în mod clar este un război al informaţiei. Principiul de bază din spate este că informaţia este gratuită, guvernele ţin informaţiile pentru ele, WikiLeaks le face publice şi apare războiul".
Hackerii au atacat site-urile companiilor MasterCard şi Visa după ce acestea au suspendat activităţile financiare către WikiLeaks, prin intermediul cărora oameni din întreaga lume trimiteau donaţii pentru a permite continuarea activităţii site-ului.
Membrii grupului Anonymous au precizat că acest "război al informaţiilor" va continua. Joi, au ameninţat că vor ataca celebrul site Amazon.com, dar la câteva ore după ce ameninţarea a fost postată pe contul de Twitter al grupului, Amazon funcţiona, aparent, la parametri normali.
"Noi luptăm pentru a ţine organizaţia WikiLeaks activă pentru a dezvălui secretele guvernului", declara ieri, unul dintre membrii Anonymous, într-o discuţie purtată online cu EVZ.
Poliţia olandeză s-a lăudat, joi, că a reţinut una dintre persoanele implicate în atacul asupra MasterCard şi Visa. Tânărul de numai 16 ani a fost reţinut la Haga. Surse apropiate anchetatorilor au precizat că adolescentul a recunoscut deja fapta.
Site-ul WikiLeaks publică, de câteva săptămâni, telegrame confidenţiale ale diplomaţilor americani în străinătate. Scandanul WikiLeaks a atins proporţii globale, în dezvăluiri fiind amintiţi lideri africani, asiatici şi europeni.
După arestarea lui jurnalistului australian Jullian Assange, pe 7 decembrie, un val de proteste au fost organizate pentru susţinerea fondatorului WikiLeaks. Astăzi a avut loc un astfel de protest în Sydney, Australia (VIDEO).