Guvernul analizează măsuri pentru protecția angajaților. Ce propune firmelor

Societățile comerciale care activează pe teritoriul municipiului București ar putea să-și înceapă programul la ore diferite. Măsura este analizată Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU) și are drept scop reducerea aglomerației din stațiile de metrou.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că CNSSU se analizează scenariul în care firmele ar putea să-și înceapă activitatea la ore diferite pentru ca angajații acestora să evite aglomerația din stațiile de metrou.

„Pentru a reduce aglomeraţiile din staţiile de metrou, analizăm în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale propunerea dumneavoastră (a premierului interimar - n.r.) de a solicita ore diferite de începere a programului”, a declarat Marcel Vela.

Premierul interimar, Ludovic Orban, a precizat că unele firme ar putea începe programul de la ora 7.00, altele de la 8.00, de la 9.00 și așa mai departe

„...unele să înceapă la 7,00 dimineaţa, altele la 8,00 dimineaţa, altele la 9,00 dimineaţa, altele, care pot şi nu le este afectată activitatea, să înceapă la 10,00 dimineaţă programul de lucru şi, la fel, încetarea programului de lucru să se facă la intervale orare, astfel încât să putem să splităm fluxurile pe intervale orare mai mari pentru a reduce, de fapt, aglomeraţia”, a spus Ludovic Orban.

În altă ordine de idei, ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că  că începând în toate stațiile de metrou tichetele de călătorie vor putea fi plătite cu card bancar contactless.

„Noi am avut un program-pilot în nouă staţii, iar începând de astăzi am extins această posibilitate la toate cele 53 de staţii, tocmai pentru a elimina încă o posibilitate de a intra în contact de a manipula bani şi de a reduce riscurile de transmitere", a declarat Lucian Bode.