O modificare la OUG 195/2002, mai cunoscută românilor sub numele de Codul Rutier, ar fi urmat să fie făcută la capitolul luminilor de întâlnire ale autoturismelor.
Cum Guvernul Orban a căzut în Parlament, modificarea nu mai poate fi făcută, deoarece pe perioada în care guvernul este unul interimar, nu poate emite Ordonanțe de Urgență sau de Guvern.
Un proiect de modificare a OUG195/2002 a fost lansat în dezbatere publică de Ministerul de Interne. Modificările se referă la obligarea conducătorilor auto să folosească luminile de întâlnire, celebra faza scurtă, și pe timpul zilei, și nu doar pe timpul nopții cum e în prezent. Guvernul și-ar fi dorit să extindă această obligație la toți conducătorii auto, și nu doar pentru cei care circulă pe autostrăzi, drumuri expres sau drumuri europene. De exemplu, un autoturism care circulă pe un drum public încadrat ca fiind drum național, nu este obligat în prezent, pe timpul zilei, să folosească faza scurtă.
Modificarea Codului Rutier, susțin cei de la Ministerul de Interne s-a dorit a fi făcută pentru a uniformiza legislația românească cu cea europeană, și asta pentru că în foarte multe țări din Uniunea Europeană, există această obligație.
În prezent, articolul 114 din Codul Rutier, prevede că luminile de drum se folosesc atunci când: - luminile de întâlnire sau de drum, în mers, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, după gradul de iluminare a drumului public; - luminile de întâlnire şi cele de ceaţă pe timp de ceaţă densă; - luminile de întâlnire ale autovehiculelor care însoţesc coloane militare sau cortegii, transportă grupuri organizate de persoane şi cele care tractează alte vehicule sau care transportă mărfuri ori produse periculoase, în timpul zilei; - luminile de întâlnire atunci când plouă torenţial, ninge abundent ori în alte condiţii care reduc vizibilitatea pe drum;