Greta Thunberg, ținta batjocurii globale. Activista de mediu s-a făcut de râs cu o predicție ridicolă

Greta Thunberg, arestată în Germania/Foto: Facebook

Activista de mediu Greta Thunberg a devenit un simbol al mișcării contra încălzirii globale. Devenită celebră pentru acțiunile sale care au implicat unii dintre liderii importanți ai planetei, suedeza de 20 de ani s-a făcut de râs cu predicțiile apocaliptice rămase, însă, neîmplinite.

Cunoscuta activistă de mediu Greta Thunberg a devenit ținta utilizatorilor din social media, care au ironizat-o și chiar au ridiculizat-o după ce predicția sa despre data unei catastrofe climatice considerată de aceasta iminentă nu s-a confirmat.

În 2018, Thunberg a postat un tweet cu un citat al unui om de știință, care avertiza că umanitatea ar putea dispărea în lipsa implementării unor acțiuni drastice împotriva încălzirii globale în termen de 5 ani de la acel moment, arară presa americană.

Greta Thunberg anunțase că omenirea dispare în 2023

"Un cercetător de mediu de top avertizează că schimbările climatice vor zdruncina umanitatea până când vom înceta să utilizăm combustibilii fosili în următorii 5 ani", a notat activista pe marginea articolului.

După ce a fost criticată constant pentru acel tweet, iar termenul 2013 a fost confirmat, suedeza l-a șters. Gestul Gretei Thunberg a fost urmat de o ploaie de critici din partea internauților, care au repostat o captură cu predicția care nu s-a adeverit.

"Am planificată o zi foarte plină. Poate cineva, vă rog, să o întrebe pe Greta Thunberg care este schimbarea climatică ce urmează să distrugă umanitatea astăzi?", a scris un utilizator.

"Acum serios, cum a devenit lumea atât de stupidă? Nu am fost niciodată atât de stupizi, nu-i așa?", a comentat un alt utilizator.

 A arătat ONU cu degetul

În luma martie, suedeza a instrumentat o nouă campanie de forță, în care a denunţat "trădarea fără precedent" a liderilor politici în ceea ce priveşte clima, după publicarea unui raport de sinteză al ultimilor 9 ani de activitate al Grupului interguvernamental de experţi asupra evoluţiei climei alONU (Intergovernmental Panel on Climate Change - IPCC/GIEC).

"Faptul că cei de la putere încă trăiesc în negare, şi merg în mod activ în direcţia greşită, va fi în cele din urmă considerat şi amintit ca o trădare fără precedent", a declarat activista pentru climă într-o declaraţie scrisă adresată AFP.

"Este doar o chestiune de timp", a adăugat activista de 20 de ani.