Greșeala care îți poate aduce factură mare la căldură

Sursa foto: 59367503 © Chernetskaya | Dreamstime.com

Greșelile teribile care vă pot aduce factură foarte mare la căldură, de la aerisirea dormitorului la uscarea hainelor

Iarna aduce cu sine provocarea uscării rufelor în condiții de temperaturi scăzute, fără a mări costurile de energie sau a aduce umiditate în casele noastre, potrivit unui raport de la Rador Radio România.

Rufele puse la uscat pe calorifer cresc factura la căldură

În timp ce căutăm soluții pentru uscarea eficientă a hainelor, specialiștii ne avertizează să evităm metodele costisitoare și potențial dăunătoare, cum ar fi uscarea pe calorifere sau suporturi atașate. Aerisirea nejustificată a dormitorului duce la irosirea căldurii a caloriferelor și creșterea facturii la căldură.

Aceste metode nu numai că pot crește factura de încălzire, dar pot și afecta negativ calitatea aerului din locuință. Caloriferele sunt destinate să încălzească spațiul, iar așezarea rufelor umede peste ele poate împiedica distribuția eficientă a căldurii.

Acest lucru poate duce la o muncă suplimentară a sistemului de încălzire și, implicit, la costuri mai mari. Mai mult, umiditatea crescută rezultată din uscarea rufelor în interior poate favoriza dezvoltarea bacteriilor și poate cauza probleme de sănătate, în special pentru cei mai vulnerabili, precum copiii și vârstnicii. În plus, există riscul de incendiu dacă hainele sunt plasate prea aproape de sursa de căldură. Pentru a evita aceste pericole, experții recomandă aerisirea frecventă a încăperilor, în special atunci când se usucă rufele în interior, pentru a menține un nivel sănătos de umiditate și a asigura o uscare sigură și eficientă. Dacă nu există alternative, este esențial să fim conștienți de riscurile asociate și să luăm măsuri de precauție adecvate, scrie Știripesurse. 

 

 

Ce spune ministrul Energiei despre factura la electricitate? Sursa Foto- Dreamstime

Soluții care rețin căldura, pentru reducerea facturilor la energie

În lunile de toamnă, anxietatea românilor a crescut în diverse domenii, iar asta are legătură mai ales cu lipsa banilor și problemele de sănătate. Ei sunt îngrijorați de situația lor financiară, de starea lor de sănătate, de creșterea prețurilor, etc.

Românii se simt nesiguri din punct de vedere financiar și caută soluții pentru a-și reduce facturile la gaz și energie. Creșterea prețurilor le provoacă anxietate, îngrijorare, iar asta îi face să economisească mai mulți bani, să caute soluții care rețin căldura în casă, pentru a folosi cât mai puțin centrala.

Câteva soluții pentru reducerea facturilor la energie există și acestea ar fi:

  • Izolarea locuinței pentru a reduce pierderile de căldură și cheltuielile pentru încălzirea aerului din interior
  • Montarea unui termostat de ambianță prin care se programează funcționarea centralei și care poate reduce costurile la încălzire cu până la 25%
  • Reglarea temperaturii aerului condiționat poate contribui la o economie de energie semnificativă, de până la 10%
  • Instalarea unei centrale ce oferă o reducere a consumului cu până la 30%, față de centralele convenționale
  • Alegerea unei pardoseli performante, ținând cont de eficiența energetică, de pe un site de specialitate.