Greenpeace confirmă: apa Dunării e bună

Probele de apă culese recent din Dunăre de către Greenpeace România, după accidentul ecologic din Ungaria, atestă că apa este bună, ca urmare a unor teste realizate independent de cele ale autorităţilor române, transmite organizaţia.

Probele au fost analizate la un laborator din afara ţării şi s-a urmărit determinarea unor elemente chimice periculoase din componenţa apei - crom, nichel, arseniu, cadmiu, stibiu şi plumb.

Greenpeace a prelevat probe acum două săptămâni din zona oraşului Drobeta-Turnu Severin şi Baziş, în punctul în care începe tronsonul românesc al Dunării. "Astfel, din punctul de vedere al stării ecologice, valoarea elementelor urmărite se încadrează în limita care defineşte starea foarte bună, iar din punctul de vedere al stării chimice, valoarea acestora este de asemenea cu mult sub limita maximă impusă de lege", arată Greenpeace într-un comunicat de presă. Concluzia organizaţiei este, aşadar, similară cu cea a autorităţilor române: nu sunt motive de îngrijorare în urma accidentului ecologic petrecut în Ungaria la începutul lunii.