Grecia, o deziluzie pentru mulți turiști români. Ce i-a nemulțumit în acest sezon estival

Grecia, o deziluzie pentru mulți turiști români. Ce i-a nemulțumit în acest sezon estival Cazările în peșteri se găsesc în Santorini, Ios, Mykonos și Creta. Sursa foto: booking-mykonos.cavotagoo.com

Experiența unui turist roman, care a vizitat atât litoralul Greciei, cât și litoralul românesc în acest an, analizează două dintre destinațiile preferate de turiștii autohtoni. Concluzia sa este o surpriză din multe puncte de vedere.

Un turist român a ajuns la concluzia că litoralul din Grecia, cel puțin în anumite zone ale sale, pare să semene din păcate,, tot mai mult cu cel românesc. Acesta a petrecut o săptămână atât în Mamaia, cât și pe insula Thassos, chiar la debutul sezonului estival, conform Adevărul.ro.

„Am ascultat manele cât pentru cinci vacanțe”

Concluziile sale legate de insula grecească iubită de mulț români sunt mai degrabă negative.

„Am fost în Thassos. Lucruri bune: natură frumoasă, apa curată, un aer frumos. Lucruri mai puțin plăcute: cameră de hotel întunecoasă, cu ceva igrasie, murdărie pe plajă, manele. Sincer, mă așteptam la mai mult. Am călcat pe coji de semințe și am ascultat manele cât pentru cinci vacanțe. O să spuneți că de vină sunt turiștii români. Ei bine, nu, erau o mulțime de sârbi, chiar și bulgari sau alți slavi, le deosebesc mai greu limba, dar ascultau manele date foarte tare. Inclusiv seara, îi auzeam chefuind”, și-a descris românul experiența avută în Grecia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mamaia, o surpriză plăcută în acest sezon

În schimb, desi sejurul său la Mamaia nu a fost o reușită totală, turistul admite că s-a simțit puțin mai bine acolo comparativ cu Thassos.

Mamaia

Sursa: Dreamstime.com

„Mamaia, România. Mulți spun că e nasol rău, dar nu e chiar așa. Adică e doar nasol. Dar sunt și lucruri frumoase. Marea era curată, plajele erau ok, parcă mai ok decât la Thassos. Serios, nu am văzut atâtea coji de semințe și atâția coceni de porumb, nici n-am fost obligat să ascult manele. Sigur că prețurile sunt mari la Mamaia, aș spune că mai mari cu mult ca la Thassos, sigur că nu știm încă să facem turism și ne batem joc de turist, tragem pielea de pe el că oricum nu mai vine, dar parcă văd un progres. Și nu a fost mai rău ca în Grecia. Poate chiar mai bine, măcar n-am dat bani pe drum și n-am stat prin vame”, a punctat turistul.

Foarte mulți români critică litoralul Greciei

Și alți români ajunși pe litoralul grecesc susțin că acesta nu mai este la fel ca altădată. Prețurile sunt mari, iar aglomerația și comportamentul unor localnici strică impresia generală. De exemplu, un alt turist roman crede că grecii încep să împrumute din obiceiurile hotelierilor de pe litoralul românesc, așa cum reiese din opinia sa postată pe pagina de Facebook Forum Halkidiki.

Vacanță de coșmar pentru un cuplu de români aflat în Grecia: „Ne-a fost furată mașina din față cazării, de sub ochii noștri”

Thassos. Sursa: Pixabay

„Pentru cei care vă pregătiți de vacanță sau de plajă la Paliouri, e bine să știți că aici au cam pus monopol băieții deștepți! Plajele Lefki Ammos, Cabana, Poumba, sunt cu prețuri de minim 15 euro pentru setul de umbrelă cu două șezlonguri. Pot ajunge și până la 20-30 euro fără consumație inclusă. În același timp sunt percepute consumații de minim 20 euro la fiecare set. Dacă mai știți vreo plajă pentru familii cu copiii unde nu se taxează șezlongurile, vă rog să ne anunțați. Aici e ca la Mamaia, mai nou!”, a scris el.

Păcăleală în stil grecesc

Alți internauți consideră că au avut parte de o „japcă”, mărturisind că s-au simțit păcăliți de greci.

„Cam așa e... Acum vreo 5-6 zile am fost și noi aici și s-au cam aruncat la prețuri băieții. Aș numi-o puțin cam pe japcă, pentru cine își permite, nu e nicio problemă, dar în comparație cu alte plaje, m-am cam simțit tras pe sfoară. Băieții de acolo se comportau ca niște gardieni ce stăteau cu ochii pe ce și de unde luai, ce băgai sau duceai la gură. N-aș mai reveni aici. Zona de Free Zone e foarte mică și aglomerată, doar parcarea a fost gratuită. N-o recomand, doar intrarea în apă își merită drumul făcut. În rest pentru mine e cam pe ultimul loc... Preț șezlong/persoană 10€ plus consumație obligatorie 10€, interzis total consumația proprie”, a comentat un alt membru al grupului Forum Halkidiki.