În urma unui accident care a avut loc luni dimineață în Mediaş, între două microbuze cu pasageri şi un autoturism, două persoane au fost transportate la spital. Anunțul a fost făcut de Poliţia şi Ambulanța Sibiu.
Cei doi răniţi provin din unul dintre microbuzele implicate în accident.
„În municipiul Mediaş, strada Gării, coliziune între un turism şi 2 microbuze transport persoane, 8 pasageri plus şofer în fiecare microbuz. Două persoane aflate într-unul dintre microbuze vor fi transportate la spital, conştiente. Poliţiştii rutieri sunt la faţa locului şi efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest accident. Trafic îngreunat", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, Elena Welter.
La locul accidentului au ajuns mai multe ambulanţe.
„SAJ Sibiu a transportat la CPU Mediaş doua victime, bărbaţi de 45, respectiv 47 ani. Primul prezintă traumatism toracic anterior, iar cel de-al doilea TCC acut închis. Ambele victime sunt în stare stabilă. La intervenţie participă şi un echipaj ISU”, a informat Ambulanța Sibiu, potrivit Agerpres.
Conform statisticilor, România se află pe locul 2 în topul negru al numărului de accidente pe milion de locuitori, cu 91 de accidente/ 1 milion de locuitori, întrecută doar de Letonia cu 106/ 1 milion.
Șoferii de autoturisme sunt victimele în peste 49% dintre accidentele soldate cu decese, urmați de pietoni în procent de 39%, bicicliști 9% și motocicliști 3%. Aceste statistici trag semnalul de alarmă în legătură cu importantă predării și testării cunoștințelor de conducere preventivă la examenul pentru obținerea permisului.
În România, cel mai mare număr de accidente rutiere este cauzat în continuare de șoferii care conduc peste limita de viteză (17.3%), urmați de pietoni care traversează neregulamentar (14.8%). Se vorbește mult prea des în media despre vitezomani și mult prea puțin despre pietonii inconștienți. Ambele sunt probleme care nu trebuie trecute cu vederea și care trebuie rezolvate prin educare.
Printre alte cauze principale ale accidentelor rutiere se mai numără și neacordarea de prioritate, nerespectarea regulilor de circulație a bicicliștilor, circulația neregulamentare a pietonilor pe partea carosabilă, depășirea neregulamentară și neasigurarea la schimbarea direcției. Șoferii care conduc sub influență alcoolului sunt responsabili de 2.6% din accidentele rutiere produse anual în țară.