Gorjeancă desemnată „medicul lunii” la cel mai mare spital din Londra

O doctoriţă originară din Gorj, care a plecat în străinătate în 2007, a fost desemnată „medicul lunii” la cel mai mare spital din Londra. Roxana Hotoboc a povestit care sunt motivele pentru care a plecat şi care sunt diferenţele dintre sistemul sanitar din România şi cel din Marea Britanie, informează Mediafax.

„Am realizat care este situaţia în societatea românească şi că aici e foarte greu să te ridici pe propriile tale picioare şi să fii apreciat pentru ceea ce eşti tu ca persoană şi din punct de vedere profesional în condiţiile în care nu ai relaţii politice sau relaţii de înalt grad. Este extrem de greu să îţi creezi o carieră pe cont propriu. Am vrut să le ofer copiilor mei şansa să trăiască într-o societate diferită unde pot să devină oameni din toate punctele de vedere pe cont propriu, pe picioarele lor, pe meritul lor. Ăsta a fost motivul numărul unu. Nici nu am avut habar cât e salariul unui medic. Când am plecat din ţară, singurul meu gând a fost cu ce îi voi plăti şcoala fetei care începuse facultatea şi în momentul ăla am decis să plec. Cu banii de medic la Serviciul de Ambulanţa nu aş fi putut să îi plătesc şcoala. Apoi trebuia să îmi iau şi băiatul la Londra așa că gândul meu a fost să lucrez acolo orice, orice mai bine decât în ţară”, mărturisea Roxana Hotoboc, medicul lunii la Londra, la o televiziune de știri, potrivit Gândul.

Doctorița a continuat: „Am fost director la Serviciul de Ambulanţă Gorj 2 ani, am fost schimbată din funcţie politic, pentru că nu am fost de acord să trec de la un partid la altul, să fac jocuri politice, mâneriile astea, mizeriile astea care se întâmplau atunci şi cred că se întâmplă în continuare. N-am putut, nu am fost omul făcut pentru asta. Eu am fost corectă, cinstită şi directoarea care n-a luat bani de la nimeni, am încercat să apăr fondurile Serviciului de Ambulanţă şi să fac ceva pentru populaţie şi în condiţiile astea sigur că am devenit incomodă pentru toată lumea, am avut necazuri şi am plecat. M-am gândit la copiii mei, că ei nu vor vrea să trăiască în astfel de societate”.

Întrebată de diferenţa de salariul pe care îl încasa în România la Serviciul de Ambulanţă şi banii pe care îi încasează în Londra, Roxana Hotoboc a afirmat că în Capitala Angliei retribuția este 7-8-9 ori mai mare, un medic primar câştigând cam 5.000 de lire în mână, dar ea lucrează pe cont propriu şi în funcţie de numărul de ore de muncă atât şi încasează.