Globurile de Aur 2018. Surprize, suspans și LISTA COMPLETĂ a câștigătorilor
- Ramona Danciulescu
- 8 ianuarie 2018, 08:55
Cea de-a 75-a gală de decernare a Globurilor de Aur, care a avut loc în Los Angeles, a fost marcată de teme precum hărțuirea sexuală.
Prezentatorul Seth Meyers a dat startul, duminică seara, la Los Angeles, galei de decernare a Globurilor de Aur, o ceremonie marcată de scandalul sexual de la Hollywood declanșat odată cu dezvăluirea comportamentului reprobabil pe care ani de zile l-a avut celebrul producător Harvey Weinstein.
„Ne aflăm în 2018, marijuana este în cele din urmă autorizată, iar hărţuirea sexuală nu mai este. Va fi un an bun”, a spus prezentatorul Seth Meyers, la începutul ceremoniei.
În semn de protest faţă de comportamentul neadecvat, după mai multe luni în care Hollywoodul a fost zguduit de scandaluri, multe dintre vedetele prezente la ceremonie au ales să se îmbrace în negru.
UPDATE 06:52 - Oprah Winfrey devine prima femeie de culoare care primeşte Globul de Aur pentru întreaga activitate.
Actriţă, producătoare de filme şi de televiziune şi managerul propriului post de televiziune (OWN), Winfrey, 63 de ani, a fost răsplătită pentru faptul că este un model pentru femei şi o persoană care a promovat personaje feminine puternice.
ȘTIRE INIȚIALĂ
Guillermo del Toro a primit duminică seară, în cadrul celei de a 75-a ediţii a Globurilor de Aur, premiul pentru cel mai bun regizor pentru filmul „The Shape of Water” . Povestea de dragoste fantastică dintre o femeie mută și solitară şi un monstru reptilian a primit un Glob de Aur şi pentru coloana sa sonoră, care i-a fost decernat compozitorului francez Alexandre Desplat.
Guillermo del Toro a ratat însă premiul și pentru cel mai bun scenariu, la care fusese de asemenea nominalizat, dar care i-a fost acordat lui Martin McDonagh pentru „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, producție recompensată cu Globul de Aur pentru cel mai bun film la categoria dramă şi devenit, alături de serialul TV „Little Big Lies”, câştigătorul serii, cu nu mai puţin de patru statuete. Pelicula regizată de Martin McDonagh a concurat la această categorie cu „Call Me By Your Name”, „Dunkirk”, „The Post” şi „The Shape of Water”. Filmul a mai primit trei statuete, decernate actorilor Frances McDormand (rol principal feminin într-o dramă), Sam Rockwell (rol secundar masculin) şi lui Martin McDonagh pentru scenariu, informează Digi 24.
Permiul pentru cel mai bun actor într-o dramă i-a revenit britanicului Gary Oldman, iar premiul pentru cea mai bună actriță într-o dramă lui Frances McDormand.
„Lady Bird” a fost considerat cel mai bun film la categoria comedie sau musical. Pelicula regizată de Greta Gerwig a concurat la această categorie cu „The Disaster Artist”, „Get Out”, „The Greatest Showman” şi „I, Tonya”. Saoirse Ronan a primit premiul pentru cea mai bună actriţă într-un film musical sau comedie.
Actorul James Franco a obținut premiul pentru cel mai bun actor într-un film comedie sau musical, pentru rolul din „The Disaster Artist”. Pelicula relatează epopeea unui film ratat de la Hollywood, în care actorul joacă alături de fratele său Dave şi de Seth Rogen. Pelicula spune povestea turnării filmului „The Room” de Tommy Wiseau, căruia James Franco i-a mulţumit când a primit premiul şi care l-a însoţit pe scenă. „Sunt încântat să împart acest moment cu el astăzi”, a spus Franco, regizorul şi totodată actorul principal din „The Disaster Artist”.
Nicole Kidman a câştigat primul Glob de Aur al serii, fiind considerată cea mai bună actriţă într-un miniserial sau film de televiziune pentru rolul său din „Big Little Lies”, în care joacă rolul unei femei bătute de soţul ei. Ea a avut cuvinte de laudă pentru colega sa de platou şi totodată coproducătoara miniserialului, Reese Witherspoon. „Wow, puterea femeilor!”, a spus Kidman după ce a primit al patrulea Glob de Aur al carierei.
„Big Little Lies” a dominat, de altfel, competiţia. După ce Nicole Kidman a primit trofeul pentru cea mai bună actriţă într-un miniserial sau film de televiziune, Laura Dern şi Alexander Skarsgard au primit distincţiile pentru cea mai bună actriţă în rol secundar şi respectiv cel mai bun actor secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune, mai precizează sursa citată.
În cele din urmă, însăși producţia „Big Little Lies” a primit premiul pentru cel mai bun miniserial sau film de televiziune. Sam Rockwell a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul din producţia „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. Este primul Glob de Aur pentru tânărul actor. Serialul „The Handmaid's Tale”, care spune povestea unei lumi distopice în care femeile fertile devin sclave sexuale, a câştigat duminică seară Globul de Aur pentru cel mai bun serial dramatic.
Elisabeth Moss a câştigat Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un serial dramatic, pentru rolul ei din „The Handmaid's Tale”. Globul de Aur pentru cel mai bun actor principal într-un serial dramatic a fost primit de Sterling K. Brown, pentru rolul din „This Is Us”. „The Marvelous Mrs. Maisel” a fost considerat cel mai bun serial de comedie sau muzical. Rachel Brosnahan a primit Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un serial de comedie sau musical pentru rolul ei din „The Marvelous Mrs. Maisel”. Aziz Ansari a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial de comedie sau muzical pentru rolul din „Master of None”. Allison Janney a primit premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru rolul ei din „I, Tonya”, un film despre viaţa controversatei patinatoare, devenită campioană olimpică, Tonya Harding.
Coproducţia franco-germană „In the Fade”, regizată de Fatih Akin, a fost considerat de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood cel mai bun film străin. Producţia „Coco” a primit duminică seară, în cadrul celei de a 75-a ediţii a Globurilor de Aur decernate de Asociaţia presei străine de la Hollywood, premiul pentru cel mai bun film de animaţie. „Coco” a ratat însă trofeul pentru cel mai bun cântec original („Remember Me”), care a fost primit de „This Is Me”.
LISTA COMPLETĂ A CÂȘTIGĂTORILOR LA GLOBURILE DE AUR 2018
Cel mai bun film categoria dramă: "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" Cel mai bun film categoria musical sau comedie: "Lady Bird" Cea mai bună actriţă într-o dramă: Frances McDormand ("Three Billboards Outside Ebbing, Missouri") Cel mai bun actor într-o dramă: Gary Oldman ("Darkest Hour") Cea mai buna actriţă într-un film musical sau comedie: Saoirse Ronan ("Lady Bird") Cel mai bun actor într-un film musical sau comedie: James Franco ("The Disaster Artist") Cel mai bun regizor: Guillermo del Toro ("The Shape of Water") Cea mai bună actriţă în rol secundar: Allison Janney ("I, Tonya") Cel mai bun actor în rol secundar: Sam Rockwell ("Three Billboards Outside Ebbing, Missouri") Cel mai bun scenariu: Martin McDonagh ("Three Billboards Outside Ebbing, Missouri") Cel mai bun film de animaţie: "Coco" Cel mai bun film într-o limbă străină: "In the Fade" (Germania-Franţa) Cea mai bună coloană sonoră originală: Alexandre Desplat("The Shape of Water") Cel mai bun cântec original: "This Is Me" (The Greatest Showman) Cel mai bun serial de televiziune categoria dramă: "The Handmaid's Tale" Cel mai bun serial de televiziune categoria musical sau comedie: "The Marvelous Mrs. Maisel" Cel mai bun miniserial sau film de televiziune: "Big Little Lies" Cea mai bună actriţă într-un miniserial sau film de televiziune: Nicole Kidman ("Big Little Lies") Cel mai bun actor într-un miniserial sau film de televiziune: Ewan McGregor ("Fargo") Cea mai buna actriţă într-un serial de televiziune dramatic: Elisabeth Moss ("The Handmaid's Tale") Cel mai bun actor într-un serial de televiziune dramatic: Sterling K. Brown ("This Is Us") Cea mai buna actriţă într-un serial de televiziune musical sau comedie: Rachel Brosnahan ("The Marvelous Mrs. Maisel") Cel mai bun actor într-un serial de televiziune musical sau comedie: Aziz Ansari ("Master of None") Cea mai buna actriţă în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Laura Dern ("Big Little Lies") Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Alexander Skarsgard ("Big Little Lies")