Preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, a precizat, azi, că nu poate spune dacă s-a renunţat sau nu la ideea de a fi schimbat din funcţie, deoarece decidentul în cazul numirii conducerii unei bănci este acţionarul, adică Ministerul Finanțelor.
„În numirea unei conduceri a unei bănci, acţionarul este cel care decide şi nu persoana care conduce banca decide dacă va fi schimbat sau dacă se schimbă singur şi aşa mai departe. Nu am ce informaţii să vă dau cu privire la acest subiect. Pe domnul Enache Jiru îl cunosc foarte bine, am colaborat mult timp cu dânsul, nu am să vă spun decât lucruri bune despre dânsul”, a răspuns Gheţea, la întrebările jurnaliştilor referitoare la posibilitatea de a fi schimbat din funcţie.
În ceea ce priveşte posibilitatea reevaluării creditului luat de Ioana Băsescu, Radu Gheţea a spus că legea bancară interzice oferirea de informaţii cu privire la activitatea clienţilor fără acceptul acestora.
„Dacă este cazul să facem anumite lucruri, le facem fără ca acestea să fie făcute public”, a subliniat Gheţea.
Discuțiile despre schimbarea lui Radu Grațian Ghețea din fruntea CEC Bank vin pe fondul scandalului legat de faptul că banca i-a acordat credite fiicei președintelui Traian Băsescu pentru a cumpăra un teren în comuna Nana. La jumătatea lunii aprilie, premierul Victor Ponta a declarat că Radu Ghețea va fi înlocuit cu Enache Jiru. Dealtfel, premierul vorbește încă de anul trecut despre schimbarea lui Radu Ghețea din fruntea CEC.
În 2013, CEC Bank a înregistrat un profit brut de 56,2 milioane de lei, față de 33,5 milioane de lei, cât au reprezentat câștigurile băncii în 2012. Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, care a avut loc pe 29 aprilie 2014, a hotărât că profitul net al anului 2013, rămas după repartizările legale, în suma de peste 39 milioane de lei, să fie utilizat pentru majorarea capitalului social al CEC Bank, care, în acest fel, ajunge la suma de 1.163.462.900 lei.