Gheorghe Nichita, înapoi la conducerea PSD

Gheorghe Nichita, înapoi la conducerea PSD

Gheorghe Nichita a revenit la conducerea filialei judeţenea PSD Iaşi, în urma unei decizii luate de membrii Biroului Permanent Judeţean, informează Agerpres.

El s-a autosuspendat din funcţie în urmă cu trei luni după ce procurorii DNA au început să îl cerceteze penal. Tot în cursul lunii mai, Nichita s-a autosuspendat şi din funcţia de vicepreşedinte al PSD.

Gheorghe Nichita a declarat pentru Agerpres că a fost determinat să îşi schimbe decizia de "mişcarea centrifugă a unora".

"Astăzi a fost o analiză a acestei situaţii în cadrul Biroului Permanent Judeţean, în care şi parlamentarii şi preşedintele interimar al PSD Iaşi, Victorel Lupu, cât şi ceilalţi membri mi-au cerut să încetez autosuspendarea şi să revin la partid pentru a putea crea dialogul necesar între toate aceste fracţii ale partidului, pentru a uni oamenii. Un alt motiv este de a declanşa alegerile în cadrul unei Conferinţe Judeţene, eveniment ce va avea loc în toamnă. Aceasta este doar problema mea. Nu am alte proiecte politice, nu am alte gânduri de candidatură pentru că întâi şi întâi trebuie să îmi rezolv situaţia judiciară", a declarat Nichita.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nichita este cercetat sub control judiciar.  Potrivit DNA, în perioada ianuarie - aprilie, Nichita, abuzând de funcţia de primar, i-a determinat pe Liviu Hliboceanu, director general al Poliţiei Locale Iaşi, şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în cadrul poliţiei, dar şi pe alte persoane din cadrul instituţiei pe care o conducea să efectueze, personal sau prin intermediari, verificări în baze de date care conţin informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, iar ulterior să le folosească şi să permită accesul unor persoane neautorizate la acestea, pentru a obţine personal foloase nepatrimoniale necuvenite.

Nichita este acuzat că, în aceeaşi perioadă, i-a determinat cu intenţie pe cei doi poliţişti să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu, prin efectuarea, fie personal, fie prin intermediul altor angajaţi ai Poliţiei Locale, a unor activităţi de supraveghere a unei persoane, cu consecinţa prejudicierii intereselor legale ale instituţiei din care făceau parte şi pentru a obţine un folos nepatrimonial necuvenit