Germania suprimă imigrația ilegală! Oare Berlinul are mai multe drepturi?

Berlinul anunță că își va intensifica controalele anti-imigrație la frontiere, cu scopul de a-i opri pe cei care încercă să intre ilegal în Germania. Ministrul de Interne, Horst Seehofer, a anunțat că „poliția federală va efectua controale flexibile pe toate frontierele germane”.

Mai mult, potrivit ziarului german Berliner Sonntagsblatt, Oficiul Federal pentru Protecția Constituției (serviciul secret german) respinge din ce în ce mai mult cereri de azil ale imigranților care au debarcat în Italia și Malta după ce au fost salvați din Marea Mediterană.

Între aprilie și octombrie, anul trecut, din 323 de refugiați chestionați de BfV în centrele de primire din Italia și Malta, 47 de cazuri au ridicat probleme de securitate, ceea ce a dus la respingerea cererii de azil.

În martie și aprilie anul trecut, au fost chestionate 324 de persoane, dar în numai 10 cazuri au fost constatate riscuri de securitate, ceea ce a dus la respingerea cererii de protecție internațională. Chestionarea solicitanților de azil de către Oficiul Federal pentru Protecția Constituției este „obligatorie, o condiție necesară pentru lansarea unei proceduri de protecție internațională”, și reprezintă o încercare de a împiedica intrarea în țară a extremiștilor și spionilor.

Nimic de reproșat acestei proceduri care vizează apărarea cetățenilor germani, dar se pune o întrebare, dacă astfel de măsuri sunt legitime, de ce a făcut Berlinul atâtea presiuni asupra Italiei să deschidă porturile și să primească pe toată lumea? E o întrebare care a trezit furie în Italia. Vicepreședintele Senatului Italian Roberto Calderoli susține că înăsprirea controalelor la frontierele germane „înseamnă o suspendare a tratatului Schengen”, notează ilgionale.it.

Reprezentantul Ligii lui Salvini spune, de altfel, că și Franța a restabilit controalele la granițe și a anunțat recent noi măsuri restrictive. „Așadar, Parisul și Berlinul își pot închide granițele pentru a opri imigranții ilegali, dar dacă Italia și ministrul Salvini au făcut-o, până acum câteva luni, criticile au început imediat și am fost catalogați ca fiind inumani, (…) Acum toată lumea are granițele blindate, Austria, Slovenia, Elveția, toate ... cu excepția porturilor deschise din Italia”.

Mult mai dur a fost șeful Ligii, Matteo Salvini, care a declarat că actualul Guvern se umilește în fața Germaniei și Franței, întrebându-se dacă „Conte-Di Maio-Renzi sunt complici sau incapabili?”. „Felicitări Guvernului pentru debarcări, impozite și cătușele!, a declarat în bătaie de joc șeful Ligii.

Din câte se pare, ca și în problemele economice, și în materie de imigrație, UE aplică un dublu standard. Franța și Germania au o arie de manevră mult mai largă, în vreme ce statele de mâna a doua sunt nevoite să se supună ad litteram dogmelor progresiste privind multiculturalismul, diversitatea și drepturile omului. Din ce categorie face parte România, n-are rost să mai întrebăm.