Copreşedintele AUR, George Simion, a divulgat duminică, la Antena 3, că fostul şef operativ al SRI, Florian Coldea, a jucat un rol important la precedentele alegeri locale şi parlamentare.
George Simion susţine că generalul (r) SRI Florian Coldea „are multe televiziuni”. Mai exact, unul dintre liderii AUR susţine că formaţiunea lui a fost interzisă la televiziunile importante. Televiziuni care în opinia lui Simion ar fi controlate şi în prezent de generalul (r) SRI.
George Simion susţine că generalul (r) SRI Florian Coldea „are multe televiziuni”
„Acest Coldea (n.r. – fost director adjunct al SRI) are încă multe televiziuni. Puteau să ne cheme acolo în campania electorală, dar nicio televiziune importantă nu ne-a băgat în seamă. Avem suspiciuni rezonabile, nu avem probe.
Nu ne-au promovat. Nu suntem pe placul sistemului, care tot încearcă să ne dezbine şi să inventeze. Un exemplu este cu acei cetăţeni romi şi cu numele partidului…
Suntem curaţi. Mama şi tata n-au fost securişti. Trăim în cartierul Dristor. Ca să pot finanţa campania electorală mi-am vândut apartamentul pe care l-am moştenit la 19 ani. Un milion şi jumătate de lei am cheltuit în campanie…
De la Coldea la Cristian Tudor Popescu
Inamicul public nr. 1 în aceste zile este AUR. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu nu mai poate de grija AUR. Acelaşi Cristian Tudor Popescu care aplauda venirea minerilor. Noi am consumat 200 mii de euro în campania electorală şi celelalte partide au consumat de la două milioane la douăzeci de milioane. Noi am consumat din banii noştri, ai părinţilor”, a declarat George Simion la Antena 3.
Declaraţiile lui Simion despre Coldea vin în cotextul în care după alegeri, în presa centrală din România s-a vehiculat că AUR ar fi beneficiat de sprijin important din zona serviciilor de informaţii.
Scorul slab obţinut la alegerile locale şi ascensiunea mai mult decât spectaculoasă a formaţiunii la alegerile parlamentare au condus la această concluzie.
Inedita evoluţie a partidului AUR
Amintim că AUR este un partid care a crescut în două luni de la 0,77% la 9%. Creșterea de popularitate reprezintă o premieră în alegerile post-decembriste.
Practic, această formațiune nouă a strâns peste 500.000 de voturi la nişte alegeri marcate de pandemia de coronavirus.
AUR este condus de copreședinții George Simion și Claudiu Târziu şi a fost înființat la 1 decembrie 2019. Fondatorul a fost Simion, care a candidase fără succes, ca independent, la alegerile europarlamentare din același an.
La alegerile locale de la 27 septembrie, AUR a oscilat între locurile 13-16 în topul partidelor politice. Formaţiunea obținea 0,99% dintre voturile pentru alegerea consiliilor județene.
La aceleaşi alegeri a obţinut 0,43% dintre voturile pentru consiliile locale și 0,29% din voturile pentru alegerea primarilor.
La alegerile parlamentare AUR a adunat 535.828 voturi (9,08%) pentru Camera Deputaţilor şi 541.935 voturi (9,17%) pentru Senat.
Numărul total al voturilor valabil exprimate la 6 decembrie a fost 5.901.915. Prezența la vot a fost de 33.24% din numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente.
În programul politic al AUR, formațiunea a subliniat că se sprijină pe patru piloni: familia tradițională, națiunea, credința creștină și libertatea.