Mircea Geoană încearcă în continuare "să se bage în seamă" printr-o serie de acţiuni "revoluţionare" cu scopul de a-şi consolida poziţia pentru a recâştiga pe viitor şefia PSD, a declarat, marţi seară, senatorul Miron Mitrea, în cadrul unei emisiuni la TVR Info. În opinia senatorului PSD, încercările fostului lider de partid nu vor avea însă, niciun rezultat.
"(Mircea Geoană - n.r.) se ocupă să organizeze din când în când grupuri revoluţionare în partid. Nu-i iese, dar e insistent", a afirmat Mitrea, la TVR Info, comentând că fostul şef al PSD are "tot felul de iniţiative politice". Senatorul a dat ca exemplu modul în care Geoană a încercat să dedubleze anumite şedinţe de partid pentru a se erija într-un pol de putere. "Ar trebui să se reţină să le aibă. De exemplu, ca şi presedinte al Senatului a convocat pe foarte multa lume la o şedinţă pe agricultura la Vaslui, deşi cu o săptămână înainte fusese departamentul de agricultură al partidului la Iaşi. Şi lumea nu mai înţelegea de ce cheamă partidul a doua oară. Şi a trebuit să spunem "nu, nu te-a chemat partidul, te-a chemat Geoană". "A, da?" Şi atunci au rămas acasă", a relatat senatorul PSD.
Mitrea i-a recomandat fostului lider să se potolească şi să abandoneze pe viitor astfel de tentative. "Încearcă în continuare - sunt nepoliticos dacă spun - să se bage în seamă, să facă nişte acţiuni care să-l repună într-o poziţie de o nouă candidatură la preşedinţia partidului. Şi acum trebuie să stea potolit", a mai spus parlamentarul PSD. Mitrea a susţinut că demersurile lui Geoană nu vor avea, oricum, niciun succes, mai ales înainte de o campanie electorală. "Asta nu e nimic nou, că Mircea nu ştie ce se poate întâmpla practic şi ce poate să facă. Nu, nu se poate, sigur că nu se poate, şi nici nu este bine să ne ocupam de aşa ceva înainte de o campanie electorală. El cerea totdeauna, când era preşedinte, să-l lăsăm în pace, să-l sprijinim înainte de campanie şi-l sprijineam", aminteşte senatorul PSD.
Mitrea nu a ezitat să lanseze către Geoană şi un avertisment mascat: dacă PSD nu ar fi dorit să-l mai susţină ca preşedinte al Senatului, atunci ar fi făcut-o, pe fondul nemulţumirilor PDL, fără ca partidul să rişte să piardă această funcţie.