Conducerea Senatului va discuta săptămâna viitoare propunerea făcută de Mircea Geoană cu privire la înființarea unei comisii speciale privind reorganziarea administrativ-teritorială.
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat azi că propunerea avansată de el referitoare la constituirea unei comisii senatoriale privind reorganizarea administrativ-teritorială a României a fost "îmbrăţişată", în unanimitate, de toţi membrii Biroului Permanent al forului Legislativ.
"Propunerea avansată în Biroul Permanent al Senatului a fost primită cu deschidere de toate formaţiunile parlamentare din Senat. (...) Este obligaţia Senatului României, în calitate de cameră decizională pe problematică legată de teritoriu, de administraţie şi care are ultimul cuvânt cu privire la un astfel de subiect, să ne pronunţăm dincolo de patima politică şi de efervescenţa dezbaterii acestui subiect", a afirmat Geoană citat de Agerpres. O comisie care să studieze impactul reorganizării Biroul Permanent al Senatului urmează să decidă, săptămâna viitoare, cu privire la propunerea înaintată de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, de înfiinţare, după model francez, a unei comisii speciale privind reorganizarea teritorială, au declarat azi surse parlamentare citate de Agerpres
Din comisia specială, care ar fi constituită la nivelul Senatului, vor face parte reprezentanţi din toate grupurile parlamentare din Senat, aceştia urmând să analizeze toate proiectele de reorganizare teritorială şi impactul pe care l-ar avea modificările propuse, au precizat sursele citate.
La discuţiile din comisia specială vor fi invitaţi şi reprezentanţi ai instituţiilor interesate de acest subiect. Termen: șase luni să găsească soluția
Comisia specială privind reorganizarea teritorială va avea termen de şase luni pentru a tranşa această chestiune.
În timpul şedinţei Biroului Permanent al Senatului a fost înaintată şi posibilitatea ca această comisie specială privind reorganizarea teritorială să fie una mixtă, fiind constituită atât din deputaţi, cât şi din senatori, au declarat sursele citate.
În situaţia în care Biroul Permanent al Senatului va aproba săptămâna viitoare înfiinţarea comisiei speciale, propunerea va fi înaintată plenului, urmând ca senatorii să îşi exprime punctul de vedere prin vot.